укр рус
Оксамитовий сезон на заповідних курортах Туреччини

Ще не вирішили, де провести оксамитовий сезон? У нас є для вас дуже цікавий варіант в Туреччині :) Але не поспішайте дивуватися, адже ця країна чудово підходить і для самостійного відпочинку. Всього за 390 євро ви зможете провести прекрасних 10 днів в заповідній зоні на півдні Туреччини.

Ця ідея подорожі належить Тетяні Машковій — менеджеру нашої компанії з організації самостійних подорожей. Саме так вона провела свій незабутній відпочинок в Туреччині з 25 вересня по 15 жовтня 2016 р. Всі ціни і фотографії реальні :)

Для початку давайте розберемося з основним бюджетом: квитками, проживанням і трансфером:

  1. Переліт з великих міст України в Анталію — від 140 євро з людини з багажем (якщо купувати квитки заздалегідь).
  2. Проживання в комфортному бунгало з натуральних матеріалів, з балконом, що виходить в сад, сніданком, який подається на балкон щоранку, в 5 хвилинах від моря — 420-520 євро на 10 днів на двох (від 210 євро з людини) в залежності від сезону (квітень, травень, жовтень — ціни нижчі; червень-вересень — вище).
  3. Трансфер від/до аеропорту — 80 євро в дві сторони з машини (тобто 40 євро з людини).

Базова вартість такої поїздки на одну людину становить 390 євро.

Додаткові витрати мінімальні і в цілому обмежуються тільки харчуванням. Всі розваги та екскурсії беруться за бажанням і їх вартість вираховується окремо. Приблизні ціни:

  • оренда автомобіля — 40 євро в день. Якщо брати автомобіль в оренду на весь термін подорожі прямо в аеропорту, то вартість дня оренди буде значно дешевшою. Наприклад, від 120 євро на всі 7 днів або 17 євро в день.
  • обіди та вечері в кафе і ресторанах селища — від 15 євро на двох з напоями.

Тобто варто додати приблизно по 150 євро з людини на харчування і по 40 євро в день, якщо ви хочете відвідати якусь природну пам'ятку.

Це, звичайно ж, тільки приблизні ціни, так як загальний бюджет відпочинку залежить від багатьох факторів. Для кожного клієнта ми складаємо індивідуальний план поїздки і прораховуємо всі можливі варіанти відпочинку. Комплексне планування подорожі — це вигідний відпочинок з мінімумом зусиль і максимумом вражень! :)

Тепер розповімо більше про сам подорожі і наведемо аргументи, чому самостійний відпочинок в Туреччині нітрохи не гірший європейського :)

Туреччина була і є однією з найдоступніших країн для відпочинку у вітчизняних туристів. Саме в силу популярності і масовості турецького напрямку багато з нас відмовилися від нього і почали активно шукати ідеї незвичайних подорожей десь подалі. Іноді оригінальність вибору виправдовує наші очікування і витрати, а іноді — ні. Ми пропонуємо вам всерйоз задуматися над самостійним відпочинком в «нетиповій» Туреччини. Впевнені, вам сподобається ідея нашого відпочинку і ви будете вражені. Чому? Читайте далі :)

Середземноморське узбережжя Туреччини — це не тільки відпочинок в п'ятизірковому готелі за системою «все включено». Це в першу чергу неймовірної краси природа, бухти, гори, безлюдні пляжі і море.

Наприклад, в 85 км від Анталії, в затоці, серед хвойних лісів розташувався дивовижний пляж Чірали. Ця 3-кілометрова зона вважається заповідною, так як тут розмножуються морські черепахи Каретта-Каретта. Щоб зберегти їх популяцію, місцева влада заборонила будувати в затоці високі готелі і влаштовувати гучні дискотеки. Саме це місце ми і вибрали для свого відпочинку.

Однойменне селище, що розкинулося вздовж пляжу, усе заховане в зелені і складається з невисоких шале і бунгало. Туристи, які приїжджають сюди мають можливість пожити на лоні природи і при цьому можуть вибрати бажаний рівень комфорту: від мінімального до класу люкс. Дорогі бунгало, побудовані виключно з натуральних матеріалів, потопають в тропічних садах.

Варіанти проживання подешевше представляють собою скромні кімнати сільського типу. До моря йти звідусіль близько, так як селище невелике. Море в Чірали кристально чисте і тепле, адже це одна з найбільш південних точок Туреччини. В кінці квітня тут уже цвітуть і плодоносять цитрусові сади, а вода в морі прогріта більше ніж до 20 градусів. Відвідувати Туреччину найкраще навесні або восени. Влітку тут дуже жарко. Оксамитовий сезон триває до кінця жовтня-початку листопада.

Це вже друга поїздка Тетяни в Чірали. Перша була кілька років тому в квітні. Погода і тоді була прекрасною. Море прогрілося до 23 С. Звичайно, сезон може розпочатися раніше або пізніше, але температура повітря вас точно приємно здивує. Адже навіть в грудні в Туреччині дуже тепло і можна ходити в шортах. Купатися буде прохолодно, але зате засмага вам точно забезпечений.

Залежно від того місця, де ви збираєтеся відпочивати, рекомендуємо обов'язково відвідати щось з наступного списку пам'яток.

Цікаві пам'ятки на узбережжі Туреччини:

  1. Лікійська стежка. Це цілий маршрут, протяжністю близько 540 км! Майже всі пам'ятки знаходяться саме на цій ділянці. Частина Лікійської стежки проходить в горах, частина — біля моря. Найсміливіші туристи відправляються в багатоденні походи, щоб насолодитися всією різноманітністю турецького узбережжя. Якщо ви не з їх числа, можете вибрати невелику ділянку, яку можна пройти в комфортному режимі за день, а потім повернутися на транспорті до місця свого проживання.
  2. Олімпос. Руїни стародавнього античного міста, які знаходяться біля села Чірали. Тут можна побачити величезних черепах, які майже не бояться людей і самостійно гуляють в апельсинових гаях.
  3. Гора Химера (Вогняна гора). На її схилі цілий рік горить природний вогонь. Магія пояснюється просто — з однієї частини схилу постійно просочується природний газ. При контакті з повітрям він запалюється і виходить вічний вогонь :)
  4. Печери Бельдібі. Це великий печерний комплекс серед хвойних лісів. Недалеко також є річка з гарним водоспадом. Чудове місце для тих, кому цікаві стародавні поселення і археологія.
  5. Амфітеатр в Сіде (побудований у 2 ст. до н. е.). Раніше використовувався для проведення гладіаторських боїв з дикими тваринами.
  6. Маяк на мисі Гелідонія. Сюди варто приїхати тільки заради одного приголомшливого виду на море. Прекрасна природа, чудові пейзажі і красиві фотографії гарантовані :)

Всі ці пам'ятки знаходяться приблизно в одному районі. Для вас же ми підберемо індивідуальний список цікавинок, враховуючи ваші інтереси і переваги :)

Подорож по Туреччині на автомобілі

Якщо ви не любите довго сидіти в одному місці і маєте права, краще варіанту для проведення подорожі годі й шукати. Туреччина багата на історичні і природні пам'ятки, тому саме з орендованою машиною ви зможете насолодитися ними всіма сповна.

Упродовж 125 км від Чірали на захід можна подивитися:

  • мальовничу затоку Адрасан;
  • відвідати древню Лікію, де провів роки свого служіння св. Микола Чудотворець;
  • побачити печерне місто Демре;
  • старовинне грецьке містечко Каш;
  • один з найкрасивіших диких пляжів Туреччини — Капуташ.

Якщо ви поїдете на схід від Чірали, радимо:

  • піднятися фунікулером на найвищу гору Західного Тавра — Тахтали (підйом і спуск з гори: дорослий — 33 €, діти від 7до 12 — 16,50 €, діти до 6 років — безкоштовно);
  • відвідати старе місто Анталію з його вузькими вуличками, автентичними кафе і східним базаром;
  • якщо ви відпочиваєте з дітьми, обов'язково виділіть час на прекрасний Antalya Aquarium, який, до слова, набагато цікавіший, ніж в Арабських Еміратах, а коштує в 5 разів дешевше. Вартість квитків від 33 € за відвідування одного акваріума до 61 € за повний пакет розваг. Більш детально тут.

Таким чином загальна вартість відпочинку в Туреччині на березі моря на 10 днів вам обійдеться в 780 євро на двох (або 390 євро на людину) зі сніданками, але без урахування оренди авто і решти харчування.

Економний мандрівник може резонно зауважити, що ціна на пакетний тур в Кемер або Аланію в низький сезон може бути нижче 390 євро. Все так. Ось тільки пакетні тури в прекрасний Чірали не продають. Він залишився заповідним острівцем для тих, хто любить красу і свободу.

Тому якщо ви ще не вирішили, де провести оксамитовий сезон, у вас є можливість відкрити для себе Туреччину заново :) А ми організуємо для вас найкращу подорож і детально сплануємо всі її деталі!

теги: подорожі відпочинок пам'ятки поради ідеї подорожей пляжний відпочинок

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber