укр рус
Гірськолижна подорож в Доломітові Альпи за 424 євро!

Плануєте гірськолижний відпочинок? Ділимося секретами організації самостійної подорожі в Доломітові Альпи. Це оддин з найцікавіших гірськолижних напрямків Італії. Поїздка на курорт Ортізеї вартістю всього 424 євро з людини за 8 днів! Не вірите? А ми так відпочиваємо!

Автор цієї статті Тетяна Машкова — менеджер нашої компанії з організації самостійних подорожей, яка закохана в Альпи і відпочивала в Ортізеї в січні 2015 року. Ціни, маршрут і фотографії абсолютно реальні!

Отже, для початку ознайомтеся з цінами на квитки, проживання та оренду автомобіля:

  1. Квитки Дніпропетровськ-Мюнхен-Дніпропетровськ — 200 євро;
  2. Апартаменти (двомісні, вартість у розрахунку на 1 особу) — 175 євро;
  3. Оренда автомобіля Reno Clio — 49 євро.

Тобто базова вартість поїздки на одну людину, яку ми розраховуємо для всіх наших маршрутів, становить 424 євро.

Якщо ви вивчите пропозиції туристичних компаній за напрямом Доломіти, побачите, що ціни стартують від 700 євро за людину. Але в цю суму входить тільки переліт, проживання та трансфер. Крім того, купивши пакетний тур, ви не будете мати можливості урізноманітнити свою подорож відвідуванням довколишніх міст і в більшості випадків будете жити в готелі без кухні, що унеможливить економію на їжі. Сніданком вас, звичайно ж, нагодують, а от вечеряти доведеться в ресторанах з відповідною націнкою. У підсумку вартість вашої поїздки буде набагато вищою.

До речі, якщо ви не хочете готувати їжу самостійно, то завжди можна домовитися з господарями міні-готелів/апартаментів про вечерю за розумну ціну. Причому меню можна обговорювати індивідуально, тобто вечеря буде приготована з урахуванням ваших уподобань :)

Нижче наводимо розрахунок наших додаткових витрат, які склали всього 487 євро:

  • бензин (Мюнхен-Больцано (Італія)-Мюнхен 592 км) — 19 євро;
  • візовий збір і комісія візового центру — 55 євро;
  • страхування — 6 євро;
  • продукти для сніданків і вечерь — 65 євро;
  • скі-пас на 6 днів — 235 євро;
  • перекуси на схилах і деякі вечірні розваги — 100 євро;
  • платні дороги — 7 євро.

Загальна вартість гірськолижної поїздки для однієї людини з усіма додатковими витратами:
424 євро+ 487 євро = 911 євро.

Це тільки приклад готової подорожі в Альпи. Якщо ви хочете чи плануєте організувати щось подібне, звертайтеся в нашу компанію. Ми складемо індивідуальний маршрут по будь-якого напрямку, підберемо квитки і готелі в залежності від вашого бюджету, а також підкажемо, як урізноманітнити відпочинок і що варто побачити. Також у розділі «Готові ідеї подорожей» ви можете підібрати інші маршрути і на їх основі ми сплануємо незабутній відпочинок для вашої родини або друзів.

А тепер детальніше про поїздку і про те, чому ми обрали цей напрям!

Напевно, ні в яку іншу країну не закохані стільки людей, скільки в Італію. Хтось цінує її за величезну культурну спадщину, хтось за смачну кухню, хтось за яскравість і темперамент, а хтось за прекрасний лижний відпочинок. Адже саме тут, на півночі Італії розташований один з найбільших лижних регіонів — Доломітові гори. Це частина Альп, а саме Південний Тіроль.

Чи є потреба описувати всю красу зимових поїздок і переконувати когось у тому, що атмосфера різдвяної казки і забави на морозному повітрі дарують незабутні емоції? Багато разів доводилося чути від людей, які хоча б раз побували на гірськолижному курорті, що зимовий відпочинок вони відтоді чекають з набагато більшим нетерпінням, ніж літній. Для тих, хто ще жодного разу не був взимку на альпійських курортах, можемо дати пораду: подивіться в інтернеті фотографії за запитом «Альпи взимку» і вам одразу захочеться доторкнутися до цього дива.

Італійські Доломіти — один з найпопулярніших напрямів для російськомовних лижників в останні роки. Вони включають в себе кілька долин. При виборі долини ми керувалися одним: кілометражем трас. Дуже не хочеться їхати за тридев'ять земель, щоб ялозити одну і ту ж гірку. Взагалі, Доломіти — це більше 1200 км лижних трас. Але не слід забувати про те, що не всі вони пов'язані між собою підйомниками і автобусами, хоч і включені в єдиний скі-пас.

Найбільшою за кількістю трас долиною є Валь Гардена. Більшою частиною Валь Гардени проходить відомий круговий маршрут Селла Ронда. Тут же знаходиться найвища точка Доломіт гора Мармолада, куди можна піднятися на підйомнику. Пов'язаних між собою спусків тут близько 500 км.

У Валь Гардені три основних селища: Ортізеї, Сельва і Санта-Крістіна. Ортізеї є найбільшим, Санта-Крістіна — найелегантнішим, а Сельва дивовижна тим, що лижні траси там прокладені прямо по її вулицях. Лижі в Сельві доведеться зняти тільки перед світлофором, щоб перейти автомобільну дорогу.

Нашим мандрівникам ми радимо зупинятися в Ортізеї. Щоб мінімізувати витрати на житло, вибирайте апартаменти не в центрі селища, а на околиці або ж в деякій віддаленості від нього. Також рекомендуємо подорожувати по Європі на орендованому авто, так ви не будете ніколи прив'язані до громадського транспорту і отримаєте більше свободи. Цього разу ми теж взяли авто напрокат. Апартаменти Ritschhof за 6 км від Ортізеї виявилися на рідкість красивими і затишними.

Ціни на лижний відпочинок сильно різняться у високий і низький сезон. Природно, якщо ви хочете заощадити, вибирайте низький сезон, це період з 8 по 24 січня. Великий комфортний номер в Ritschhof на двох з кухнею, їдальнею, оформлений в тірольському ретро-стилі, на тиждень низького сезону в 2015 році коштував 350 євро. Сімейний номер на чотирьох з каміном і прекрасно обладнаною кухнею — 700 євро.

Також Ортізеї пропонують 4* і 5* готелі з басейнами під відкритим небом. Є дуже милий і відносно недорогий готель Platz Hotel. Він затишний, красивий, розташований на мальовничому схилі, має свій спа-центр і пропонує гостям дуже смачну їжу на сніданок і вечерю. Тиждень на двох зі сніданками буде коштувати в низький сезон 700 євро.

А тепер трохи про катання, дозвілля і ресторани.

Краще всього їхати зі своїм обладнанням, щоб не переплачувати за оренду і не втрачати час на пошук прокату. До речі, в бюджеті будь-якої лижної поїздки величезну частину на себе забирає саме скі-пас. В Альпах ціна 6-денного скі-пасу знаходиться в діапазоні від 220 до 250 євро. Прикро завжди те, що вплинути на цю статтю витрат або уникнути її ніяк неможливо.

Траси Валь Гардени прекрасні. Вони мальовничі, мають різну довжину і перепад висот. Тут є як нескладні приємні траси у лісових масивах, так і екстремальні швидкісні спуски на лисих вигонах. Головне — не зациклюватися на чомусь одному. Відпочивати в такому різноманітному місці і не вивчити його сповна — просто злочин.

Говорячи про катання в Доломітах, не можна не згадати про круговий лижний маршрут Селла Ронда. Ми, звичайно, проїхали його кілька разів. Але хочемо зауважити, що принадність Селла Ронди полягає не стільки в катанні, скільки в можливості побачити всю красу Доломітового масиву. Протяжність маршруту всього 60 км. Близько 2 годин займає проїзд на підйомниках. Тобто години за 3-3,5 неспішного катання ви пройдете весь шлях. Але він вартий того, тільки якщо на вулиці стоїть сонячна погода, яка дозволить вам насолодитися гірськими пейзажами. Якщо ж ви намітили пройти Селла Ронда у що б то не стало, незважаючи на снігопад і туман, то ви просто втратите час. На Селла Ронда прагнуть потрапити всі, так як вважається, що бути в Доломітах і не пройти Селлу просто непристойно. Тому на цьому маршруті завжди людно. Заблукати на ньому неможливо, досить просто слідувати за натовпом. Але, повторимося, в гарну погоду така колективна прогулянка вам сподобається більше. Вона дає уявлення про все регіони катання. Напевно після Селла Ронди ви відкриєте для себе якісь райони, куди захочете повернутися окремо, щоб гарненько їх обкатати.

Також популярною розвагою у лижників є підйом на вершину Мармолада для подальшого спуску з неї на лижах. Спуск з найвищої точки Доломіт комфортний і цікавий, але підходить все ж більше для досвідчених лижників, ніж для новачків. Види з вершини, звичайно ж, незабутні. Але слід пам'ятати, що нагорі дуже холодно. На Мармоладі є ресторан з панорамними вікнами, там насолодитися безкрайньою красою Альп можна в теплі і затишку.

Раз вже ми заговорили про ресторани, хочемо зазначити, що вибір їх на схилах дуже великий. Годують, як завжди в Італії, смачно і рясно. Вартість обіду на схилі з тарілкою супу, м'ясною стравою та вином — близько 25-30 євро на людину. Якщо ви не їсте так багато, то можете замовити просто суп (7-9 євро), гарнір з м'ясом (до 11-20 євро) або випити чашку чаю (1,5 євро). Кожен ресторан намагається заманити відвідувачів своїм унікальним інтер'єром. У лижників є можливість побувати в мисливських ресторанах, в типових тірольських закладах, відпочити на диванах з підігрівом під відкритим небом або ж поніжитися на сонці в лежаках.

Вечірнє дозвілля в Ортізеї приблизно таке ж, як і на всіх альпійських курортах. В селищі є каток, музей, басейн, сувенірні, спортивні й речові магазини. Але більшість туристів воліють просто прогулянки по старовинних вузеньких вуличках і чашечку кави або келих вина в затишному закладі. Радимо після катання здійснити обхід центральної частини Ортізеї, заглянути в крамниці, розглянути давні костели (їх там два), а вже потім вирушати в свої апартаменти, готувати вечерю і за пляшкою вина будувати плани на завтра біля приємно потріскуючого каміна.

Шість днів катання пролетіли непомітно, хоч і залишили незабутні враження. Поверталися додому ми в цей раз дуже швидко, не заїжджаючи більше ні в які міста. Але з досвіду минулих поїздок хочемо сказати, що катання на лижах в Доломіті добре поєднувати з відвідуванням на зворотному шляху таких міст, як Больцано, Мерано, а також місто прильоту/вильоту (ним може бути Мюнхен, Мілан, Венеція, Верона).

Ми завжди плануємо наші поїздки на лижах самостійно. Так виходить дешевше і цікавіше. Таким чином, можна поєднати катання на лижах з оглядом визначних пам'яток.

Робити рекламу Мюнхену, Мілану або Венеції нема чого, а от Больцано і Мерано заслуговують кількох слів. Для нас ці два місця миліше згаданих великих туристичних центрів. Колись вони були дуже відомими в колах європейської інтелігенції. Це два старовинних невеликих містечка в оточенні Альпійських гір. Кожне з них знаходиться за 70 км від Ортізеї. Обидва містечка — середньовічної забудови, в них ви побачите унікальні по своїй архітектурі костели, замки і палаци. В Больцано похована дочка Ф. М. Достоєвського, а Мерано прославився тим, що його любила відвідувати австрійська імператриця Єлизавета Габсбурзька. В Мерано є термальні джерела і російська православна церква. У грудні тут проходить цікавий різдвяний ярмарок.

Таким чином, бюджет нашої гірськолижної поїздки в Доломіти склав 1822 євро на двох. Або 911 євро на людину. У цю ціну входить абсолютно все.

Якщо ви хочете відправитися в таку ж казкову і незабутню подорож, як наш менеджер, звертайтеся в компанію TravelYourWay. Нам під силу планування самостійних поїздок будь-якої складності. Вислухавши всі ваші побажання, ми знайдемо недорогі квитки, допоможемо забронювати номери в кращих готелях, підкажемо приблизну вартість відпочинку і продумаємо ваше дозвілля. «Подорож у тисячу миль починається з першого кроку», як говорив Лао-цзи. Так що зробіть ваш перший крок назустріч мрії!

теги: бюджетний відпочинок ідеї подорожей зимовий відпочинок Італія

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber