укр рус
Легендарна Барселона: як отримати максимум вражень за 3 дні і 200 євро

Чи варто їхати в Барселону на 3 дні? Наша підписниця Анастасія впевнена, що варто! І ми з нею згодні :)

Що подивитися, де пробувати національну кухню і які мобільні додатки згодяться в поїздці — читайте корисні поради в розповіді Насті про подорож у каталонську столицю.

Якщо ви хочете дізнатися більше про те, як подорожувати самостійно — обов'язково завітайте в наш спеціальний розділ «Планування подорожей». Там ви знайдете багато порад, як спланувати і організувати подорож за кордон власними силами. Ми віримо, що у вас все вийде :) А якщо виникнуть складнощі — завжди раді допомогти!

Hooooola! Мене звати Анастасія. Я студентка, яка не боїться відкривати світ. Хочу поділитися з вами своїм досвідом бюджетних поїздок за кордон. У цій статті розповім про Барселону, її культуру, їжу і те, які програми на вашому гаджеті зможуть полегшити життя у каталонській столиці.

Іспанія потрапила до моєї скарбнички у 2018 році і увійшла на почесне 13 місце. У цьому році я відвідала 8 нових країн, і можу підтвердити, що подорожі подібні до шоколадок: з’їси одну — і хочеться спробувати наступну. Коли прийшов травень, я, не задумуючись, купила квитки у Барселону, і жодного разу не шкодувала про свій вибір.

Кожен із нас чудово знає, що Іспанія — країна сангрії, фламенко, теплих пляжів і палаючих сердець іспанських чоловіків. Ще у грудні, складаючи власний список країн, які б я хотіла відвідати у 2018 році, я уявити не могла, що Іспанія усім своїм шармом закохає у свою архітектуру одразу. Країна, у якій мистецтво Антоніо Гауді займає заслужене місце не тільки у серцях іспанців, але і кожного туриста, який її відвідає. Країна, у якій досі триває будівництво одного з найсвятіших костелів в історії. Країна готичної архітектури, смачної їжі і незабутніх вражень.

Отже, насамперед хочу ознайомити вас із цінами на транспорт, харчування і помешкання у столиці каталонського модернізму, де ми провели 3 дні:

  1. Квитки Краків–Жирона, Барселона Ель Прат–Катовіце — 300 злотих (або 70 євро).
  2. Готель у Барселоні (2 ночі на 2 особи) — 100 євро (50 євро з людини).
  3. Квиток на метро (10 поїздок) — 10 євро.
  4. Харчування і розваги — 70 євро.

Загальний бюджет (на одну людину): 200 євро на 3 дні.

Що подивитися

Наша подорож з Монікою тривала 3 дні, ми встигли зробити не одну тисячу кроків, пройшовши усі куточки Барселони, випити Estrell’u і з’їсти усі можливі різновиди фруктів, куплених на іспанській Mercat de la Boqueria. Також відвідали Парк Гуеля, прогулялися готичним кварталом, засмагали на одному з найвідоміших пляжів Барселони — Barcelonetta. І навіть встигли загубитися між туристами на La Rambli і затамувати подих перед величною Sagrada Familiia.

Не передати словами, які враження мала я, коли вийшла зі станції метро, і за моїми плечима повстала неперевершена Sagrada Familiia (Храм Спокути Святого Сімейства). Ми усі знаємо, що історія Барселони пов’язана з цією католицькою церквою, і, напевно, збудувавши її, іспанці будуть дуже пишатися тим, що вони зробили. Будівництво храму триває більше століття, а завершення, згідно з розрахунками архітекторів, планується під кінець 2026 року.

Храм складається з трьох фасадів. Одним із них є фасад Різдва, який був збудований ще за життя Антоні Гауді. Наступні фасади, будівництво яких триває досі — фасад Слави і фасад Пристрастей. Знахідка архітектури, захоплююча краса і місце, де мільйони туристів готові затамувати подих. Черги біля католицького храму надто довгі, і квитки варто купувати online на офіційній сторінці. Ми не встигли купити квитки, тому вирішили, що це буде ще один привід приїхати у Барселону знову. Кожен, хто був всередині, знає, яку красу затьмарюють хмари, якою силою наповнюють стіни, коли переступаєш поріг. А навіть ходять чутки, що промені сонця служать світлом у соборі Святого Сімейства. Вранці Саграда Фамілія, наче величний замок, оберігає Барселону від вітру, ввечері ж вона «Біблія у камені», від якої важко відірвати погляд. Ціна квитка у храм залежить від часу і дати. Скажу лише, що квитки варто купувати заздалегідь, оскільки розходяться вони в лічені хвилини.

Наступною зупинкою у нашій подорожі був славнозвісний парк Гуеля. Територія парку займає велику частину пагорба, на якому він збудований. І піднявшись на його верхівку, можна милуватися неперевершеним видом на Саграду і пагорб Монтжуїк. Вхід у парк коштує 7 євро. Також рекомендую замовляти квитки online, аби не штовхатися у чергах.

Харчування

Найкращий спосіб побачити Барселону — пройтися всіма визначними місцями пішки. Не поспішаючи прогулятися вулицями міста, спробувати традиційну кухню у місцевих і поспілкуватися з продавцями і безліччю туристів усього світу.

Одним із таких місць в Барселоні є вулиця La Rambla. Це найдовша пішохідна вулиця від Площі Каталонії до статуї Колумба. Вулиця складається з 5 окремих бульварів, які, наче хвилі, переходять один в одного. Туристів тут багато, а шахраїв ще більше. Тому будьте обачні і тримайте міцно свої речі.

На одному з бульварів розташований найбільший ринок в Європі — Mercat de la Boqueria. Тут можна знайти абсолютно усе, починаючи від м’яса, закінчуючи солодощами. Фрукти тут дуже дешеві. За велику порцію різних змішаних фруктів можна заплатити лише 1,5 євро. Є багатий вибір морепродуктів, м’ясних виробів і також зернових продуктів. Там дійсно розбігаються очі. І якщо ви досі не знаєте, що хотіли б з’їсти — вам сюди.

Крім того, я, як мандрівник з досвідом, хотіла б порадити одну з найбюджетніших вулиць у Барселоні, де можна замовити їжу і відпочити за копійки. Ми з подругою жили близько вулиці La Blau. Саме там усі заклади пропонують великих вибір тапасу (tapas — традиційна іспанська закуска) всього лише за 1,5–2 євро. Купуючи пиво, ви можете отримати закуску безкоштовно. Такі собі happy hours для туристів. У Європі це один з найрозповсюдженіших маркетингових ходів для іноземців.

Хочете дізнатися, які ще є способи заощадити на харчуванні в Європі? Тоді читайте нашу добірку порад і лайфхаків, які допоможуть скоротити витрати на їжу.

Любителі поїсти від душі можуть зайти до одного з закладів швидкого харчування Fresca і, заплативши 10 євро за вхід, з’їсти усе і скільки заманеться. У Іспанії обов’язково варто спробувати хамон. Його можна знайти у будь-якому супермаркеті за досить низькими цінами.

Іспанія, як і кожна країна, має свою традиційну кухню. Однією з національних страв є паелья (Paella) — традиційна іспанська страва з рису, з додаванням шафрану і оливкової олії. Крім того, є різновиди паельї з куркою, морепродуктами і овочами. Ціни цієї страви досить різні, тому варто звертати увагу на заклади і ресторани, у яких їх подають. У мене є невеличкий список, який допоможе вам зорієнтуватися і вибрати щось для себе.

  1. El Cangrejo Loc
  2. La barca del Salamanca
  3. L’Arroseria Xativa
  4. 7 portes
  5. Ca la Nuri
  6. Barraca
  7. La Mar Salada

5 мобільних застосунків для Барселони

Однозначно, у XXI столітті усі ми не уявляємо життя без інтернету, тому у нагоді саме у Барселоні будуть такі програми, як: Proximo bus Barcelona, ApparkB, Bicing, Alertcops, Barcelona office mapa.

Перша програма Proximo bus Barcelona дає можливість по номеру зупинки визначити, скільки часу залишилось чекати автобус. Працює на території усієї Барселони і в околицях. Можна зберегти зупинки і ознайомитися з маршрутом кожного автобуса. Програма дає можливість користування також картою Barcelona Metro.

Корисною програмою буде також ApparkB для тих, хто подорожує автомобілем і потребує паркування в околиці. Дає змогу оплачувати один або кілька автомобілів в залежності від профіля користувача.

Натомість Bicing — для тих, хто пересувається або планує пересуватися велосипедом. Завдяки цій програмі можна подивитися кількість велосипедів і найближчі паркувальні місця.

Barcelona Offline Mapa — варіант для тих, хто не хоче витрачати мобільний інтернет, також можна використовувати maps.me. Доступна на десяти мовах :)

І останнім порятунком буде програма Alertcops — якщо раптом біля вас буде крадіжка або ви будете в оточенні зловмисників. Натискайте — і миттєве повідомлення прийде у поліцію.

Як полегшити собі планування поїздки і перебування в незнайомій країні? Ловіть ТОП-65 мобільних застосунків, про які повинен знати кожен мандрівник.

Корисні поради

Вікенд в Барселоні був яскравим, швидким і незабутнім. Саме тому я розповім про must visit places, які варто відвідати кожному туристу. Якщо ви плануєте їхати у Барселону лише на декілька днів, я дам вам декілька порад. Тільки не забудьте купальники і парасольки! :)

Прокинутися з сонцем і пробігтися по Passeig de Sant Joan до парку Ciutadella. А тому, хто не любить бігати, пропоную взяти велосипед або самокат і просто проїхатися з шаленою швидкістю вниз.

Для любителів пізнього сніданку в мене також є варіант: снідаємо в найближчій кав’ярні випічкою, п’ємо запашну каву і біжимо на головну торгівельну площу Passeig de Gracia, аби надивитися на чудесну архітектуру Гауді — Каса Батльо і Каса Міла.

Хитруни і безстрашні мандрівники заходять в Palau Guell в Равалі. Можна взяти аудіогіда — і вперед, розглядати інтер’єри і насолоджуватися іспанськими краєвидами з дахів будинку. А після усі разом можемо прямувати на пляж, і вже там пообідати у Cangrejo Loco або Salamanca.

Для шукачів пригод пропоную проїхатися канатною дорогою до Miramar і садів гори Монтжуїк. І ось уже там поруч знаходиться Національний музей мистецтва Каталонії. Квитки можна придбати на офіційній сторінці музею. Увечері на вас чекає музичне шоу співаючих фонтанів. РАДЖУ РАДЖУ РАДЖУ! Спочатку варто переглянути усі фонтани згори, а потім спуститися вниз і насолоджуватися видовищем вздовж вулиці.

Оскільки поверталася я з аеропорта Barcelona El-Prat, розкажу, як і де купувати квитки і який транспорт краще вибрати, бо варіантів є безліч. Перший і перевірений нами спосіб — це автобус, який їде прямісінько до аеропорту. Коштує він 5,5 євро, а час в дорозі — близько 40 хв. Безпосередньо можна сісти біля площі Іспанії. На зупинці є два автобуси: один їде на Terminal 1, інший — на Terminal 2. Квитки можна купити у водія або на зупинці в автоматі. Автобус зупиняється також біля Національного Університету і більшості торгових центрів.

Другий спосіб — це потяг. Якщо у вас картка метро, яка передбачає пересадку на потяг, то сміливо можете їхати. Час в дорозі 25 хв. Третій варіант — таксі. Ціни коливаються від 30 до 50 євро.

Мені вдалося побачити майже усе, та навіть більше. Перед поїздкою раджу переглянути усі визначні місця і вирішити, куди саме плануєте піти. Це допоможе вам зекономити час і купити квитки на офіційних сторінках дешевше. І я точно переконана, що Іспанія — це жива душа, жива нація і експресія в кожному русі. В моїх вухах пісня Ed Sheeran Barcelona грає досі. Я перевернула власний світ за 72 години і впевнена, що ви також зможете.

Хочете переконатися, що можна подорожувати бюджетно? Читайте статтю Насті про те, як відвідати Рим, Ріміні, Венецію і Сан-Марино всього за 290 євро.

теги: подорожі бюджетний відпочинок поради Іспанія

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber