укр рус
Кращі гірськолижні курорти Європи: де добре відпочити, не витративши багато грошей

Зима — це час свят, казково красивих снігових пейзажів, теплих кав'ярень і... подорожей! Останні допомагають відпочити, розслабитися, побачити, як виглядає засніжена гірськолижна Європа, відвідати традиційні ярмарки та новорічні заходи. А також просто надихнутися і набратися сил на весь наступний рік. Крім цього, тільки взимку можна поїхати відпочити на численні популярні гірськолижні курорти Європи, яких насправді багато.

Зважившись на зимову поїздку, більшість мандрівників витрачає багато часу на те, щоб вибрати кращий гірськолижний курорт Європи для початківців або професіоналів. На цей вибір впливає багато факторів: бюджет, розташування, країна, рівень трас, близькість до аеропорту, наявність дитячих гірськолижних секцій. Ми розбираємося в цих тонкощах і хочемо звернути увагу, що завчасне планування дозволяє економити на квитках, оренді житла та скі-пасах. Тому так важливо починати організовувати поїздку заздалегідь. Ми вирішили поділитися своїми знаннями і пропонуємо вашій увазі недорогі гірськолижні курорти Європи, які ми розподілили за ціновими категоріями: від бюджетних до досить дорогих.

Звичайно ж, ми не можемо охопити всі європейські гірськолижні курорти в одній статті. Тому якщо ви хочете спланувати індивідуальну поїздку в якесь конкретне місце або країну, ми обов'язково допоможемо! У наші послуги входить пошук недорогих квитків, комфортних готелів або апартаментів, додаткового транспорту, планування культурної програми. А також поради, консультації і допомога в будь-якому питанні, яке вас зацікавить. Звертайтеся в компанію TravelYourWay, адже поїздка — це відпочинок, а не витрачені години на її планування та організацію.

Бюджетна цінова категорія:

1. Банско (Болгарія)

Розташування: південно-західна Болгарія, 160 км від Софії.

Гори: гірський масив Пірін.

Кількість трас: 17 (протяжність — близько 70 км).

Що подивитися: По-перше, саме місто Банско. Побродіть його вуличками, познайомтеся з архітектурою, загляньте в будинок-музей болгарського поета Ніколи Вапцарова, а також відвідайте термальні джерела в околицях міста. У центрі міста працює каток — Bansko Ice Rink — чудовий спосіб весело провести вечір. Для любителів адреналіну і нових відчуттів радимо джип-прогулянку Bansko Safari.

Також у нас є приклад маршруту в Банско на 2 людини (5 днів і 4 ночі), де ви знайдете більш детальну інформацію про приблизну вартість поїздки та про те, як дістатися до курорту.

2. Бохінь (Словенія)

Розташування: північний захід Словенії, 83 км від Любляни.

Гори: Альпи.

Кількість трас: 16 (протяжність — 36 км).

Що подивитися: Біля гірськолижного курорту знаходиться найкрасивіше і найбільше озеро Словенії — Бохиньське. Взимку там можна покататися на ковзанах чи проїхатися на санях. Також зовсім поруч розташовується національний парк «Триглав», який є національним символом країни і обов'язковий для відвідування. Також, поїхавши в Бохінь в лютому, ви можете потрапити на щорічний Міжнародний фестиваль повітряних куль.

3. Закопане (Польща)

Розташування: південь Польщі, 109 км від Кракова.

Гори: Карпати.

Кількість трас: 10 (протяжність — 60 км).

Що подивитися: Погуляти по самому Закопане, насолодитися його архітектурою, сходити в місцеві музеї та гірський ботанічний сад. Також обов'язково познайомтеся з колоритним гуральським фольклором. З розваг весь рік працює досить відомий аквапарк, криті і відкриті басейни, є можливість здійснити прогулянку на конях, ну і відвідати різні дискотеки або нічні клуби.

У нас є приклад маршруту в Закопане на 4 особи (8 днів і 7 ночей), де ви знайдете більш детальну інформацію про приблизну вартість поїздки та про те, як дістатися до курорту.

4. Копаонік (Сербія)

Розташування: південь Сербії, 82 км від Крушеваца.

Гори: гірський масив Копаонік.

Кількість трас: 24 (протяжність — 70 км).

Що подивитися: Саме містечко Копаонік зовсім невелике і визначних пам'яток в ньому мало. Тим не менш поблизу є величезний, дуже красивий і знаменитий національний парк «Копаонік», де можна чудово погуляти разом зі всією сім'єю. У Копаоніку, як і в більшості курортних міст розвинений сезонний бізнес, а також ніколи не вщухає нічне життя: дискотеки, нічні клуби, ресторани і бари, які хоч раз, але варто відвідати. Якщо ви їдете відпочивати з дітьми, виділіть півдня чи день на захоплюючі атракціони.

5. Платак (Хорватія)

Розташування: захід Хорватії, 28 км від Рієки.

Гори: Динарські гори.

Кількість трас: 7 (протяжність — 9 км).

Що подивитися: Побачити що-небудь незвичайне в Платаку буде складно. Тим не менше ви можете виділити один день на екскурсії і поїхати в сусіднє портове місто Рієка. Там рекомендуємо відвідати руїни фабрики з виробництва торпед (Tvornica «Torpedo»), міську вежу з бароковим годинником, залишки стародавньої міської стіни, кафедральний собор Святого Віта 1638 р. в стилі бароко, а також фортецю і базиліку Діви Марії.

6. Пояна Брашов (Румунія)

Розташування: центр Румунії, 15 км від Брашова.

Гори: Карпати.

Кількість трас: 12 (протяжність 30 км).

Що подивитися: Для тих, хто хоче максимально урізноманітнити свій відпочинок, в Пояна Брашов працює кілька ковзанок, центр верхової їзди, басейни і сауни, а також здійснюються польоти на параплані. Крім розваг у Румунії можна одночасно і оздоровитися — попити мінеральної води з джерел, сходити на різні лікувальні процедури. Любителям містики і Середньовіччя радимо поїхати в Замок Бран (графа Дракули), який знаходиться в 20 км від Пояна Брашов.

7. Шпиндлерув-Млин (Чехія)

Розташування: північ Чехії, 149 км від Праги.

Гори: гірський масив Крконоше.

Кількість трас: 11 (протяжність 25 км).

Що подивитися: Шпиндлерув-Млин досить відоме і розвинуте місто. Саме тому крім катання на лижах і сноубордах, туристи можуть поплавати в критих басейнах, пограти в теніс і сквош, відвідати один з фітнес-центрів, політати на параплані, вирушити на кінну прогулянку або порибалити, покататися на санках або квадроциклах. Тут усе зроблено так, щоб любителі гірських спусків і зимового відпочинку поверталися знову і знову.

Також у нас є приклад маршруту в Шпиндлерув-Млин на 2 людини (7 днів і 6 ночей), де ви знайдете більш детальну інформацію про приблизну вартість поїздки та про те, як дістатися до курорту.

8. Ясна (Словаччина)

Розташування: центр Словаччини, 185 від Кошице.

Гори: Карпати.

Кількість трас: 18 (протяжність — 21 км).

Що подивитися: Крім звичних всім міських розваг і відвідування ресторанів, дискотек і місцевих заходів, радимо звернути увагу на досить насичені екскурсійні програми. Варто відзначити термальний басейн в Бешенова, температура води якого досягає 36-40°С. Також обов'язково відвідайте Деменівську печеру Свободи і Деменівську льодову печеру, які знаходяться в 5 км від Ясна в бік міста Ліптовські-Мікулаш. Серед інших природних пам'яток також хотілося б виділити Вайсковську долину і Бистріанську печеру.

Також у нас є приклад маршруту в Ясна на 2 людини (8 днів і 7 ночей), де ви знайдете більш детальну інформацію про приблизну вартість поїздки та про те, як дістатися до курорту.

Середня цінова категорія:

9. Берхтесгаден (Німеччина)

Розташування: південно-східна Німеччина, 151 км від Мюнхена.

Гори: Альпи.

Кількість трас: довжина — 57 км.

Що подивитися: Перше, що потрібно побачити — старовинні вулички Берхтесгадена. Перше, що потрібно відчути — їх атмосферу. Це місто дивовижної краси, яке надовго залишиться у вашій пам'яті. Крім цього, варто поїхати на унікальне озеро Кенігсзе, яке вважається найбільш чистим і прозорим озером Німеччини. Також радимо відвідати чайний будиночок Кельштайнхаус («Орлине гніздо»), звідки відкриваються чудові види на Східні Альпи. Побувайте в Соборі Святого Варфоломія, в якому також можна поласувати фантастично смачною копченою фореллю. Ще одним місцем паломництва туристів є «Соляні копальні» (Зальцбергверк), всередині вас чекають поїздки підземними шахтами і прогулянка по озеру з лазер-шоу.

Також у нас є приклад маршруту в Берхтесгаден на 2 людини (8 днів і 7 ночей), де ви знайдете більш детальну інформацію про приблизну вартість поїздки та про те, як дістатися до курорту.

10. Кронплатц (Італія)

Розташування: північ Італії, 218 км від Венеції.

Гори: Доломітові Альпи.

Кількість трас: 114 (протяжність — 250 км).

Що подивитися: Кронплатц відомий різноманітними розвагами і достатньо розвинутою інфраструктурою. Після насиченого дня, проведеного в горах, усі бажаючі можуть відправитися в боулінг, поплавати в басейні величезного аквакомплексу і спа-центру «Cron4», подивитися фільми у кінотеатрі, а також повечеряти в ресторані або посидіти в місцевому барі. Для любителів спорту поблизу є каток, тренажерні зали, тенісні корти і школи альпінізму. Ще однією особливістю є школа для дітей, де досвідчені інструктори навчать ваших малюків альпінізму або катанню на лижах.

При плануванні зимового гірськолижного відпочинку ми беремо на себе абсолютно всі організаційні моменти: від підбору недорогих, оптимальних варіантів білетів і комфортного проживання до оренди автомобіля, допомоги в оформленні документів, організації культурної програми та підбору цікавих пам'яток. З нами подорожувати легко. Переконайтеся в цьому самі!

11. Лівіньо (Італія)

Розташування: північ Італії, 216 км від Мілана.

Гори: Альпи.

Кількість трас: довжина — 110 км.

Що подивитися: Лівіньо — це невелике містечко з дуже розвинутою інфраструктурою: басейнами, тренажерними залами, тенісними кортами, ресторанами, дискотеками і барами. З активних розваг варто взяти участь у перегонах на собачих упряжках. Емоції — незабутні! З визначних пам'яток варто відвідати Церкву Святої Марії, церкву Caravaggio і церкву Сан-Рокко.

Також у нас є приклад маршруту в Лівіньо на 6 осіб (10 днів 9 ночей), де ви знайдете більш детальну інформацію про приблизну вартість поїздки та про те, як дістатися до курорту.

12. Морзін (Франція)

Розташування: схід Франції, 228 км від Ліона.

Гори: Альпи.

Кількість трас: 288 трас (протяжність — 650 км).

Що подивитися: Недалеко від Морзіна знаходиться трикілометрова санна траса Ле Полон в «Indiana Parc». Також з активних розваг, які можна додати в свою програму — снігоступи, автосани, польоти на повітряній кулі або вертольоті. Для справжніх поціновувачів нестандартних розваг є можливість зайнятися підлідним дайвінгом на озері Монтріон. І це, незважаючи на те що воно замерзає! Інші розваги нічим не відрізняються від інших курортів — численні ресторани, катки, боулінги і кінотеатри є і в Морзіні.

13. Серр-Шевальє (Франція)

Розташування: південно-східна Франція, 278 км від Ліона.

Гори: Альпи.

Кількість трас: 110 трас (протяжність — 250 км).

Що подивитися: Гірськолижний курорт Серр-Шевальє складається з кількох невеликих сіл: Бріансон, Шантемерль, Вільнев і Монетье ле Бейнс. Тому якщо вам захочеться урізноманітнити свій відпочинок, радимо зазирнути в кожну з них. Також недалеко знаходиться Національний парк Екрен (Parc national des Écrins), який взимку дуже красивий. У Бріансоні зверніть увагу на старовинну фортецю, яка внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Щоб розслабитися і відпочити після активного і енерговитратного катання в горах, радимо відвідати термальний комплекс Гран-Бен-дю-Монтье («Grands Bains du Monetier»), де на вас чекає спа, масажі, басейни і джакузі.

14. Серфаус (Австрія)

Розташування: захід Австрії, 97 км від Інсбрук.

Гори: Альпи.

Кількість трас: протяжність — 190 км.

Що подивитися: В Серфаусі існує унікальна підземна дорога, яка веде з центру міста прямо до підйомника. Добиратися на ній дуже зручно, цікаво і до того ж безкоштовно. З визначних пам'яток радимо звернути увагу на Церкву Unsere Liebe Frau in Walde, замок Лаудег (Laudegg) в Ладисі, каплицю Lourdeskapell, Римський міст, Тірольський музей (Tiroler Kaiserjägermuseum), вежу Kirchturm і чарівні піраміди Erdpyramiden.

15. Сольдеу-Ель Тартер (Андорра)

Розташування: північно-східна Андорра, 20 км від Андорра-ла-Велла.

Гори: Піренеї.

Кількість трас: 54 (протяжність — 90 км).

Що подивитися: Якщо у вас є час, і ви хотіли б покататися на ковзанах, радимо поїхати в сусіднє містечко Канілло, де знаходиться великий льодовий палац Palau de Gel. У ньому, до речі, організовують ще й нічні дискотеки на льоду :) Розваг у Сольдеу не так багато, як на перерахованих вище курортах. Тому це чудове місце для сімей з маленькими дітьми, які хочуть відпочити без міського шуму в тихому, спокійному місці.

16. Формігаль (Іспанія)

Розташування: північно-східна Іспанія, 162 км від Сарагоса.

Гори: Піренеї.

Кількість трас: 91 (протяжність — 137 км).

Що подивитися: Курорт Формігаль підійде для всіх любителів нестандартних розваг. Наприклад, тут можна покататися на собачих упряжках (Dog Sledding), одно- або двомісних санях (Tobogganing), снігових велосипедах (Snow MTB), прогулятися на снігоступах (Snowshoeing) або зайнятися скандинавською ходьбою (Nordic Walking). Також є місця для відпочинку, ресторани, бари, дискотеки, сауни, лазні й басейни.

Також у нас є приклад маршруту в Формігаль на 2 людини (8 днів і 7 ночей), де ви знайдете більш детальну інформацію про приблизну вартість поїздки та про те, як дістатися до курорту.

Цінова категорія вище середньої:

17. Віллар (Швейцарія)

Розташування: південно-західна Швейцарія, 30 км від Монтре.

Гори: Альпи.

Кількість трас: 67 (протяжність — 120 км).

Що подивитися: Гірськолижний курорт Віллар ідеально підійде для відпочинку з сім'єю. Та й розваг для дітей тут достатньо: в окрузі знаходиться 5 великих і маленьких парків атракціонів («Кариби Женевського острова», швейцарський парк паровозів та інші). Для дорослих будуть цікаві катання на санках, тенісні корти, жива музика в Cafe Central або Harabee Cafe та інші, типові для курортних міст розваги.

18. Гейло (Норвегія)

Розташування: центральна Норвегія, 219 км від Осло.

Гори: Скандинавські.

Кількість трас: 39 (протяжність — 28 км).

Що подивитися: З визначних пам'яток і особливих розваг радимо звернути увагу на Фломську 20-кілометрову залізницю (Flåmsbana). Її маршрут проходить численними схилами (які іноді досягають 55°) і підземними тунелями. Також можете відправитися на лосине сафарі, в подорож на знамениті норвезькі фіорди, покататися на собачих упряжках або конях. Дітей, до речі, можна залишити в ігровому комплексі «Клуб Тролів». Там в оточенні інших дітей та аніматорів вони наврядчи будуть нудьгувати, а у вас з'явиться багато часу для себе.

19. Леві (Фінляндія)

Розташування: північ Фінляндії, 170 км від Рованіємі.

Кількість трас: 47 (протяжність — 230 км).

Що подивитися: В сусідньому з Леві містом Лайн радимо відвідати снігове село, яке щороку будують зі снігу і льоду. Крім будівель ви побачите крижані скульптури дивовижної краси. А справжні любителі екзотики зможуть навіть зняти на кілька днів номер або провести весілля. З розваг буде цікавий крижаний картинг, польоти на повітряній кулі, зимова риболовля. Надовго запам'ятається і поїздка в Хаскі-парк, де можна пограти з цуценятами та дорослими собаками, а також подивитися на трюки, які вони майстерно виконують. І головне — не забудьте з'їздити в резиденцію Санта Клауса і загадати бажання! :)

20. Оре (Швеція)

Розташування: захід Швеції, 99 км від Естерсунд.

Гори: Скандинавські.

Кількість трас: 95 (протяжність — 100 км).

Що подивитися: З екстремальних розваг радимо звернути увагу на канатну дорогу Zipline і гірський трамвай Bergbana. Для любителів екскурсій та відвідування різних місць пропонуємо з'їздити в Трондхейм, Остерсунд, SPA-басейн Storsjobadet і на найбільший водоспад в Швеції — Танншфорсен (Tannfosen). Ну і традиційні зимові розваги — рибалка, гонки на собачих упряжках, польоти на параплані, сафарі на снігоході і багато іншого.

Також у нас є приклад маршруту в Оре на 3 людини (7 днів і 6 ночей), де ви знайдете більш детальну інформацію про приблизну вартість поїздки та про те, як дістатися до курорту.

Гірськолижний відпочинок в Європі — це море емоцій, спогадів, драйву, адреналіну та незабутніх вражень. Ми впевнені, що це один з кращих варіантів зимового відпочинку. Тому вибирайте курорт на свій смак, визначайтеся з маршрутом, тривалістю подорожі і вирушайте підкорювати вершини і високі спуски!

Якщо у вас зараз немає часу планувати подорож, звертайтеся до нас. Завчасно організована поїздка допомагає заощадити значну частину бюджету, вибрати кращі готелі (поки їх усіх не забронювали) і не переживати за відпустку, готуючись в останній момент. Компанія TravelYourWay допоможе спланувати поїздку вашої мрії, підбере недорогі гірськолижні курорти в Європі з помірними цінами на основі власних відгуків та оцінок, а також організує незабутню подорож!

теги: бюджетний відпочинок поради ідеї подорожей зимовий відпочинок ТОП-добірка

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber