укр рус
ТОП-20 найбільш смішних і оригінальних пам'ятників Європи

Хочете додати до вашої подорожі Європою трохи сміху та посмішок? Тоді зверніть увагу на нашу добірку смішних і оригінальних пам'яток. Цілком можливо, що якісь пам'ятки знаходяться саме в тих містах, які ви плануєте відвідати.

Жарт над поліцейським, Брюссель (Бельгія)


Незвичайний і забавний пам'ятник бельгійського скульптора Тома Францена. Зображено жартівника, який, висунувшись з каналізаційного люка, хапає за ногу поліцейського, в результаті чого останній падає. Але не варто сприймати цю скульптуру занадто серйозно. Вона виконана з гумором та іронією на замовлення бельгійських властей.

Розташування: Rue de l'ecole 76, 1080 Molenbeek-Saint-Jean,Bruxelles, Belgium.


Кінь, Прага (Чехія)


Сучасний скульптор Давид Чорний вирішив змінити ставлення багатьох жителів свого міста до шанованої кінної статуї Святого Вацлава. Він зробив точно таку ж, але коня перевернув догори ногами, а Святого Вацлава посадив йому на черево.

Пам'ятник викликає неоднозначні відгуки, але тим не менш досить відомий в Чехії.

Розташування: Palac Lucerna, Štěpánská 61, Praha 1. Метро: Můstek, Muzeum.


Не пиляй сук, на якому сидиш, Амстердам (Нідерланди)


Цей пам'ятник з'явився в невеликому дворику Амстердама ще в 1989 році. Він відображає в буквальному сенсі всім відому приказку. На жаль, ім'я автора скульптури залишилося невідомим.

Розташування: Якщо від площі Leidseplein пройти до American Hotel, а потім трохи на південний захід, ви опинитеся в крихітному парку, де знаходиться дивовижне дерево.


Корова в скафандрі, Стокгольм (Швеція)


Напередодні виборів у 2004 році по всьому Стокгольму було встановлено близько 70 скульптур корів. Після закінчення виборів їх відповідно прибрали, залишивши тільки одну.

Чому вона в скафандрі і чоботях-луноходах ніхто не знає, але скульптура чудово піднімає настрій жителям і туристам, а тому досі тішить око усіх перехожих.

Розташування: 111 52 Stockholm, Sweden.


Пам'ятники сміху, Flensburg (Німеччина)


Досить оригінальний пам'ятник, виконаний у 6 варіантах. Це абсолютно різні персонажі, які сидять на лавочках і сміються із зрозумілих тільки їм жартів. Це і дві старенькі, і звичайний роботяга, і чоловік з онукою. Всі вони абсолютно різні і тому сміх у них теж проявляється по-різному.

Розташування: 24937 Flensburg, Germany.


Пам'ятник кукишу, Спліт (Хорватія)


Незвичайний і неоднозначний пам'ятник, який встановлений в невеликому містечку Спліті. Головною його особливістю є те, що у великий палець дулі вмонтовано фонтан, і тому в цілому напір води сприймається досить незвично.


Кран, що висить у повітрі, Кадіс (Іспанія)


Розгадати секрет цього незвичайного крану досить легко і просто. За потоком бризок захована вмонтована труба, якою подається вода. Але для тих, хто не чув раніше про це і вперше спостерігає таку картину — видовище незабутнє.


Пам'ятник Марселя Еме, Париж (Франція)


Він був створений в 1989 році відомим актором і скульптором Жаном Маре в пам'ять про свого друга Мареселе Еме. Останній написав оповідання «Людина, що проходить крізь стіну», за мотивами і прототипом головного героя якого і була створена скульптура.
Розташування: на перетині площі Place Marcel-Ayme і вулиці Rue Norvins, 17.


Людина, що вимірює хмари, Брюссель (Бельгія)


Пам'ятник сучасного скульптора Яна Фабра, зображує чоловіка-мрійника, який стоїть на даху, на четвертій сходинці драбини і дивиться в небо. Скульптура повністю вилита з бронзи і відповідає людському зросту.

Розташування: дах Національного аеропорту Брюсселя.


Пам'ятник сантехніку, Братислава (Словаччина)


На одній з вуличок міста можна побачити сантехніка, який визирає з каналізаційного люка. Він символізує не тільки робітників цієї професії, але і нагадує жителям про те, як у часи Другої світової війни вони змушені були ховатися в підземних комунікаціях. Також існує невелика традиція: якщо доторкнутися до носу сантехніка, то загадане в цей момент бажання обов'язково збудеться.

Розташування: Panska 251/1, Bratislava, Slovakia.


Великий палець Сезара, Париж (Франція)


Історія появи пам'ятника досить незвичайна, але цікава. Автор цієї роботи — скульптор Сезар Бальдачини довгий час займався експериментами з металом. У ході таких винаходів йому прийшло в голову зробити величезну копію свого пальця. В результаті вийшла скульптура з чистої бронзи, яка досягає 12 метрів у висоту і важить понад 18 тонн. Має вона і прихований сенс, символізуючи схвалення (піднятий вгору великий палець).


Скрипаль, Амстердам (Нідерланди)


Скрипаль, що прорвався крізь мармурові плити, грає на своєму інструменті так, як ніби нічого і не сталося. Своєрідна паралель з мистецтвом, яке тривалий час змушене було доводити своє право на існування.

Розташування: зал муніципалітету, на Waterlooplein.


Пам'ятник бездомним котам, Брауншвайг (Німеччина)


Це найбільший пам'ятник за кількістю одночасно зображених тварин. Виконані вони настільки реалістично, що всі, хто побував там і бачив пам'ятник власними очима, розповідали, що чекали, коли ж ці кошенята замуркочать.

Місце розташування: 38100 Braunschweig, Німеччина.


Пам'ятник склерозу, Брауншвайг (Німеччина)


Один у своєму роді пам'ятник, який в прямому значенні обігрує фразу "Голову не забудь!". Персонаж таки її забув, і тому послужив прототипом скульптури.


Мадам Шапо, Брюссель (Бельгія)


Скульптура зображує стареньку, яка стоїть посеред вулиці і перераховує дрібні гроші в своїй сумочці. Пам'ятник вилитий з бронзи у 2000 році скульптором на ім'я Tom Frantzen.

Розташування: кут Rue du Midi і Rue des Moineaux.


Пам'ятник Товстому і Тонкому, Дюссельдорф (Німеччина)


Незрозуміло, чи це персонажі відомого твору Чехова, чи то просто сатирично зображені протилежності людей. Але, без сумнівів, пам'ятник досить цікавий і смішний завдяки проведеній паралелі занадто і недо.


Пам'ятник зламаному стільцю, Женева (Швейцарія)

Розташований пам'ятник недалеко від головного входу в будівлю ООН як символ збереження миру на Землі. Він постійно нагадує про те, що дипломатичні відносини — це запорука успішних міжнародних відносин.

Місце: Швейцарія, Женева, Place des Nations, 1202.


Пам'ятник жіночому черевичку, Прага (Чехія)


Білосніжний жіночий черевичок на величезному підборі був створений влітку 2007 року. Автор цього пам'ятника — Ботичеллиго Венуши звернувся до такої теми, щоб нагадати про велику кількість бутиків у сусідньому районі і про кількість покупок, що здійснюються в них кожен день.

Місцерозташування: Веженска вулиця.


Пам'ятник модельєрам, Мілан (Італія)


Досить відома скульптура в Мілані. По-перше, споконвіку Мілан вважався столицею моди, і відповідний пам'ятник як не можна краще вписується в архітектуру сучасного міста. По-друге, він символізує три основних кольори міського транспорту, а саме три гілки метро: зелену, жовту і червону. Скульптура була споруждена в 2000 році подружжям Класом Ольденбургом і Кузі ван Брюгген.

Розташування: пл. Кадорна.


Загадковий Кафка, Прага (Чехія)


Ще одна визначна пам'ятка Праги. Незвичайна скульптура порожнього бронзового костюма, на шиї у якого сидить сам Кафка. Ярослав Рона — автор цього чотириметрового творіння, втілив у життя героя повісті Історія однієї боротьби в 2003 році.


Якщо вам необхідна допомога професіоналів у підготовці вашої подорожі, то ви завжди можете звернутися до нас зі своїми побажаннями. Ми оперативно складемо план вашої подорожі з докладним таймінгом та маршрутом, який буде актуальним саме для вас! Який перелік послуг ми надаємо та інформацію щодо вартості наших послуг ви можете дізнатися у розділі «Тарифи і послуги».

теги: пам'ятки цікавинки Франція Італія Іспанія Німеччина Нідерланди Хорватія Чехія ТОП-добірка

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber