укр рус
ТОП-15 дивовижних географічних назв у Європі

А ви знали, що є населені пункти, назва яких складається всього з однієї букви? Якщо ні, то ви дуже здивуєтеся! Читайте нашу добірку, щоб дізнатися найцікавіші факти про географічні назви в Європі.

Найкоротші назви в Європі

Село Y, Франція

Уявіть, що ви мешканець звичайного, нічим не примітного міста Y. Складно? А ось для мешканців одного з французьких селищ це реальність :) Вони навіть гордо називають себе іпсілонцями (похідне від назви літери грецького алфавіту «іпсилон», від якої виникла латинська Y).

Село «Å», Швеція

А от норвежці та шведи облюбували іншу букву для назви свого місця проживання — Å. В обох країнах є невеликі села з такою назвою. І цьому можна знайти цілком логічне пояснення — на давньоісландському «Å» означає «річка». Не дивно, що основне заняття місцевих жителів — це рибальство.

Село «Å», Норвегія

Річка «E», Великобританія

Коротко можна називати не тільки міста, вважають англійці. Чим не назва для річки — «Е»? Її протяжність становить близько 10 км, а тече вона в горах Шотландії.

Пагорби «Ø», Данія

На території Данії також є географічний об'єкт з назвою, що складається з 1 літери. Це горбиста ділянка в східній частині Ютландії — «Ø», що означає «острів». Цікаво, що це місце зі всіх сторін оточене луками, а море знаходиться досить далеко.

Найдовші назви в Європі

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (58 літер)

(Лланвайрпуллгвингиллгогерихверндробуллллантисилйогогогох)

Найдовша географічна назва в Європі, що занесена в Книгу рекордів Гіннеса. Це досить велике село в Уельсі, перекладається з валлійського як «Церква Святої Марії в улоговині білої ліщини біля швидкого виру та церкви Святого Тисиліо у червоній печері».

Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä (35 літер)

Так називається область у Фінляндії, етимологія цього слова вченими ще не визначена.

Gasselterboerveenschemond (25 літер)

Назва голландського селища в регіоні Дренте, на сході країни.

Muckanaghederdauhaulia (22 літери)

Місцевість в Ірландії, в перекладі це слово означає «болотистий край між двома солоними озерами».

Eyjafjallajökull (16 літер)

(Ейяф'ядлаєкюдль)

Ця назва примітна не стільки з-за довжини, скільки через зусилля, якіх треба докласти, щоб її прочитати. Досить незвичне для нашого мови поєднання букв є назвою вулкана, покритого товщею льоду, в Ісландії.

Найбільш забавні назви в Європі

Місто Kissing, Німеччина

Місто з такою романтичною назвою («kissing» з англ. — «цілую», «поцілунки») знаходиться в Баварії, в 10 км від Аугсбурга. Його населення — понад 10 000 чоловік.

Місто Glückstadt, Німеччина

Також у Німеччині є не одне, а навіть кілька «щасливих» міст, до назви яких входить слово «Glück» (по-німецьки «щастя», «удача»): Glückstadt (Глюкштадт), Glücksburg (Глюксбург), Gutglück(Гутглюк), Güterglück (Гютерглюк). Для того, щоб перевірити, наскільки щасливі їх мешканці, варто заглянути ці міста під час поїздки Німеччиною.

Загляньте в наш розділ «Готові ідеї подорожей», щоб подивитися, у скільки приблизно обійдеться поїздка до Німеччини або будь-якої іншої країни Європи.

Село Lost, Великобританія

Це крихітне село знаходиться біля міста Абердін в Шотландії. Цікаво, що з-за незвичайного імені («lost» в перекладі з англійської — «загублений», «забутий») там постійно відбуваються крадіжки вуличних знаків, на яких написана назва.

Озеро Köttsjön, Швеція

Хочете скупатися в «М'ясному озері»? Ви можете зробити це в Швеції, адже саме так перекладається назва цієї водойми.

Село Hell, Норвегія

Це невелике поселення має непоганий дохід на туризмі, так як з кожним роком охочих сфотографуватися біля дорожнього знаку з назвою «Hell» (по-англійськи «пекло») стає все більше. Тут можна потрапити на щорічний фестиваль «Blues in Hell» або надіслати знайомим листівку «з пекла» :)

Якщо ви хочете відправитися в Європу самостійно, ми з задоволенням допоможемо вам організувати поїздку в повній відповідності з вашими ідеями та побажаннями. Телефонуйте нам за номером +380 68 978-33-24 і замовляйте планування подорожі в будь-яку європейську країну.

теги: цікавинки ТОП-добірка

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber