укр рус
Наші послуги Заявка на прорахунок +380 68 144-63-95
Які особливості європейської кухні?

Європа вважається дуже цікавою для подорожей з точки зору своєї культурної спадщини і кількості історичних пам'яток. Крім пам'яток, європейські країни славляться різноманітною кухнею, а деякі з них вважаються вишуканими — італійська і французька.

Тому гастрономічний туризм по-європейськи дуже смачний і захоплюючий і неважливо, яку країну ви відвідуєте.

Кухня в країнах Європи має свої особливості і залежить від місця розташування країни: Північна чи Південна Європа.

Традиційна кухня Північних країн

У країнах з прохолодним кліматом кухня найчастіше дуже поживна. В Ірландії, Великобританії, Бельгії, Німеччині та Угорщині їжа може здатися калорійною і важкоїю для непідготовленого туриста. В країнах, які межують з Північним і Балтійським морями, дуже часто в раціоні присутня риба жирних сортів (Нідерланди, Англія, Бельгія, Норвегія, Швеція і Фінляндія). У країнах Центральної Європи є багато м'яса, картоплі та випічки (Німеччина, Угорщина, Чехія). Навіть десерти в країнах Північної Європи — ситні, солодкі і калорійні.

Наприклад, калорійний і поживний гуляш, який вважається національним блюдом Угорщини. Це блюдо відноситься до категорії і густих наваристих супів, щось середнє між першим і другим стравами. Судіть самі: м'ясо зі шкварками, ковбаски, картопля, овочі й борошно. Таким блюдом можна вгамувати навіть звірячий апетит.

Жителі північних країн в умовах холодного клімату мали потребу у такому харчуванні, яке буде давати енергію на зігрівання тіла, а також дозволятиме працювати протягом дня і не бути голодним. Ось тому в кухнях північних країн переважають соуси, рагу і калорійні підливи.

Під час планування подорожі важливо подбати не тільки про авіаквитки,
місце проживання і способи пересування, але і про їжу.
Ми можемо знайти для вас заклади з демократичними цінами і відмінними стравами.

Дізнатись, що ви отримаєте
Це займе всього 2 хвилини! (сторінка відкриється в новій вкладці)

Традиційна кухня Південних країн

Харчування в південних європейських країнах, таких як Греція, Монако, Італія, Іспанія дуже легке, порівняно з північними країнами. Південна кухня більш вишукана і делікатна, кожне блюдо — шедевр шеф-кухаря за смаком і у сервіруванні. У багатьох країнах Середземномор'я вважається поганим тоном скуштувати за вечерею менше трьох страв. Порції, на відміну від північної кухні набагато менше, тому після обіду або вечері відчуття тяжкості в організмі не буде.

Люди, які дотримуються середземноморської дієти, їдять багато фруктів і овочів, а основні страви складаються з морепродуктів, які дуже корисні і багаті білком. М'ясні страви, як правило, подаються в тонких скибочках, а не великими шматками.

Кава займає окреме почесне місце в кухні Середземномор'я. Еспрессо, капучино і кава лате є улюбленими напоями місцевих жителів.

Південні жителі в основному сухорляві і підтягнуті, вони не потребують запасів енергії для зігрівання тіла так, як жителі північних країн.

У нашій спеціальній статті «65 кращих мобільних додатків для мандрівників» ви знайдете корисні програми для смартфонів або планшетів, з допомогою яких зможете вибрати кращі кафе та ресторани і забронювати в них столик.


Є питання щодо наших послуг? Телефонуйте нам за тел. +380 68 144-63-95

Для пошуку найкращих авіаквитків, готелів та оренди авто рекомендуємо нашого партнера skyscanner
Рекомендуємо скористатися сервісом підбору екскурсій та гідів від tripster.ru