укр рус
10 ресторанів з гіда Мішлен з ціною за обід від 15 €

Скоро літня відпустка — час нових відкриттів і яскравих вражень. Пропонуємо включити в програму відпочинку відвідування «смачних» ресторанів, зазначених у Червоному гіді Мішлен. Тим більше, що не обов'язково залишати в них багато грошей — обід в такому ресторані може обійтися вам від 15 €. Не вірите? Наша добірка недорогих мішленівських закладів тому доказ!

Дізнайтеся, який середній чек в ресторанах Мішлен з однією зіркою, а також у чому відмінність між закладами в знаменитому Червоному гіді. У цій статті ви знайдете актуальні ціни, адреси і номери телефонів — обов'язково побалуйте себе стравами від талановитих кухарів.

Цікавить, де недорого і смачно поїсти під час поїздки за кордон? Звертайтеся до нас за плануванням самостійної подорожі, і ми підкажемо вам відмінні заклади з адекватними цінами по всьому маршруту.

Що таке гід Мішлен

Червоний гід Мішлен   солідне і авторитетне видання, яке виходить з 1900 року. У ньому представлений каталог кращих ресторанів по всьому світу.

Заклад може потрапити туди тільки після ретельної інспекції експертами Мішлен. Для оцінки ресторанів використовується тризіркова система:

*   дуже хороший ресторан у своїй категорії (мається на увазі тип кухні).
**   відмінна кухня, заради ресторану є сенс зробити невеликий відступ від маршруту.
***   чудова робота шеф-кухаря, є сенс зробити окрему подорож сюди.

Всі параметри, за якими оцінюється ресторан, компанією «Мішлен» тримаються в суворій таємниці. Але відомо, що пріоритетний критерій оцінки — меню.

Тобто інтер'єр, атмосфера і обслуговування, безсумнівно, дуже важливі, але інспектори Мішлен звертають увагу в першу чергу на страви. При цьому кількість зірок — не показник цінового діапазону, що не може не радувати :)

Хоча в більшості закладів з гіда Мішлен ціни вище середніх, але є серед них і варіанти, які доступні не тільки обраним, але і звичайному туристу. Потрібно лише знати, куди йти, і встигнути заздалегідь забронювати столик ;)

У ресторанах Мішлен, як і в багатьох інших закладах, ви можете зустріти два типи меню.

А-ля карт (a la carte) — вид обслуговування в ресторані, коли відвідувач може самостійно вибирати будь-які страви з представлених в меню (навпроти кожної страви є ціна). Сума рахунку — загальна вартість усіх замовлених страв.

Меню (Table d’hote, бізнес-ланч — мається на увазі фіксований набір страв) — комплекс страв, в який зазвичай входить закуска, одна або кілька основних страв (може бути на вибір) і десерт. Ціна в такому випадку вказується за весь сет.

Враховуйте, що зазвичай алкогольні і безалкогольні напої оплачуються окремо. Іноді в комплексне меню може бути включена вода або келих вина.

Якщо ви хочете дізнатися більше про варіанти харчування в Європі — читайте нашу спеціальну статтю «Типи ресторанів у Європі».

Рейтинг ресторанів

При підготовці літньої відпустки важливо не тільки правильно спланувати маршрут, але і подумати про харчування. На прикладі найбільш популярних туристичних напрямків 2016 року ми покажемо, що подають в ресторанах Мішлен і скільки це коштує.

У нашому рейтингу дві категорії закладів з різним ціновим діапазоном: ресторани з «зірками» і місця, позначені знаком Bib Gourmand Michelin.

Bib Gourmand Michelin (Біб Гурман Мішлен) — це спеціальна нагорода, яку ресторани отримують за відмінну їжу за відносно низькою ціною (до 31 €).

Майже всі підібрані ресторани знаходяться в центрі, поруч з пам'ятками або пляжем. Так що ви зможете насолодитися пляжним або екскурсійним відпочинком і отримати яскраві кулінарні враження!

Отже, для початку перенесемося на Лазурний берег Франції…

Марсель, Франція

Une Table au Sud *

Місце з дивовижним панорамним видом на старий порт і базиліку Нотр-Дам де ля Гард. Шеф-кухар у цьому ресторані — Людовік Турак, відома французька телезірка, учасник ТВ-шоу «Топ Шеф».

Ціни
Ланч в будній день: 31 €
Меню: 48-135 € (Glass-wine)
А-ля карт: 75-110 €

Як знайти
Адреса: 2 quai du Port, 13002 Marseille

Забронювати столик можна на сайті або по телефону: (+33) 04 91 90 63 53

Біб Гурман: L'Alchimie

Чудове бістро, в якому можна смачно і недорого перекусити, а також насолодитися келихом прекрасного вина. Знаходиться недалеко від абатства Святого Віктора і пляжа де Каталан.

Ціни
Ланч: 18 €
Меню: 21-29 €

Як знайти
Адреса: 26 bis rue d Endoume, 13007 Marseille

Забронювати столик можна за телефоном: +33 491040122

Барселона, Іспанія

Tickets *

Цей заклад завоював популярність як один із найбюджетніших серед ресторанів з однією зіркою Мішлен. Так що у вас є можливість спробувати справжній іспанський тапас за смішною ціною, а також побалувати себе смачними десертами!

Ціни
Меню: 18-30 €

Як знайти
Адреса: Avinguda del Paral·lel, 164 — 08015 Barcelona

Години роботи:
Вт-Пт: з 18:30 до 22:30
Сб: з 13:00 до 15:00 і з 19:00 до 22:30

Забронювати столик можна на сайті ресторану.

Біб Гурман: Etapes

Невелике затишне кафе в самому центрі Барселони. Тут можна не лише випити кави на літній терасі або ситно пообідати, але і забронювати окрему кімнату для приватної вечері з меню від шефа.

Ціни
Ланч: 15,50 € (Пн-Пт)
Меню: 16-60 €
А-ля карт: 33-40 €

Як знайти
Адреса: Enrique Granados 10, 08007 Barcelona

Години роботи:
Ланч: Пн-Пт з 13:00 до 15:30
Вечеря: Пн-Нд з 20:00 до 23:00

Забронювати столик можна на сайті за телефоном: +34 933236914 або по e-mail: reserva@restaurantetapes.com

Афіни, Греція

Varoulko *

Ресторан «Varoulko» розташувався у мальовничій гавані, майже біля самої води, так що під час обіду ви зможете насолоджуватися свіжим середземноморським бризом і спостерігати за ковзаючими по воді яхтами.

Ціни
Меню: 40-80 €
А-ля карт: 38-57 €

Як знайти
Адреса: Akti Koumoundourou 52, Microlimano, 185 33 Πειραιάς

Години роботи:
Пн-Пт: з 13:00 до 01:00

Забронювати столик можна на сайті ресторану або за телефоном: (+30) 210 5228400

Біб Гурман: Oikeîo

У центрі Афін є чудовий ресторан Oikeîo, відзначений знаком Bib Gourmand Michelin. Тут подають традиційні страви грецької кухні, приготовані за сімейними рецептами. Смачна їжа, органічні продукти, домашня атмосфера — що ще потрібно для гарного відпочинку? :)

Ціни
А-ля карт: 15-28 €

Як знайти
Адреса: 15 Ploutarhou St, 106 75 Athína

Забронювати столик можна за телефоном: +302107259216

Тенеріфе, Канарські острови, Іспанія

Kazan *

Любителям японської кухні сподобається цей елегантний ресторан з мінімалістичним дизайном і прекрасним вибором страв. Тут можна спробувати найсвіжіші морепродукти прямо з Атлантичного океану.

Ціни
Меню: 40-80 €
А-ля карт: 50-65 €

Як знайти
Адреса: paseo Milicias de Garachico 1, local 4, 38004 Santa Cruz de Tenerife

Забронювати столик можна на сайті ресторану або по телефону: +34922245598

Біб Гурман: La Posada del Pez

Якщо ви подорожуєте по острову і хочете перекусити за оптимальною ціною — загляньте в містечко Сан-Андрес, який знаходиться недалеко від Санта-Крус-де-Тенеріфе. В La Posada del Pez вас чекає приємний інтер'єр в сільському стилі і традиційна іспанська кухня.

Ціни
А-ля карт: 24-30 €

Як знайти
Адреса: carret. Taganana 2, 38140 San Andrés

Забронювати столик можна за телефоном: +34922591948

Сицилія, Італія

I Pupi*

Якщо ви плануєте провести літню відпустку на Сицилії, радимо включити в свій маршрут місце під назвою Багері (комуна недалеко від Палермо). А точніше ресторан «I Pupi». Тут вас нагодують автентичними регіональними стравами за цілком прийнятною ціною, а також продемонструють, що таке справжня італійська гостинність.

Ціни
Меню: 35 €
А-ля карт: 45-73 €

Як знайти
Адреса: via del Cavaliere 59, 90011 Bagheria

Забронювати столик можна на сайті ресторану або за телефонами: Tel. 091 902579, Cell. 333 4315220 - 333 1056355

Ніцца, Франція

JAN *

Затишний ресторан сучасної кухні JAN знаходиться недалеко від порту Ніцци. Його талановитий шеф-кухар Jan Hendrik здивує вас оригінальними кулінарними рішеннями.

Ціни
Меню: 75-115 €

Як знайти
Адреса: 12 Rue Lascasris, Nice, 06300, France

Години роботи:
Вечеря: Вт-Сб з 18:30 до 24:00 (прийом замовлень до 22:00)
Ланч: Пт та Сб з 12:00 до 15:00 (прийом замовлень до 14:00)

Забронювати столик можна на сайті ресторану або по телефону: +33 (0)4 97 19 32 23

Біб Гурман: La Merenda

Якщо ви шукайте, де скуштувати справжню місцеву кухню за помірною ціною — зверніть увагу на смачне містечко La Merenda (знаходиться поруч з пляжем Opéra).

Ціни
А-ля карт: 30-48 €

Як знайти
Адреса: 4 rue Raoul Bosio, 06000 Ніцца

Відкриті: з понеділка по п'ятницю

Особливості: немає бронювання по телефону, кредитні картки не приймаються

Більш детальна інформація на сайті ресторану.

Сподіваємося, що наші приклади переконали вас, що навіть в елітних ресторанах можна пообідати за доступною ціною. Якщо до нашого рейтингу не ввійшли країни і міста, які ви плануєте відвідати цього літа, не турбуйтеся — ми готові поділитися з вами цінним ресурсом :)

З допомогою електронного каталогу Мішлен ви можете знаходити рекомендовані гідом заклади практично у всіх великих європейських містах.

Подорожуйте із задоволенням!

Увага! Електронний каталог Мішлен періодично оновлюється, і під час оновлення зазначене посилання може не працювати. У такому випадку спробуйте перевірити доступність ресурсу пізніше.

Хочете познайомитися з національною кухнею і спробувати автентичні страви від найкращих шеф-кухарів? Ми допоможемо вибрати місце на основі реальних відгуків, забронюємо столик і підкажемо, що спробувати в меню. Замовляйте організацію індивідуальної подорожі і насолоджуйтесь відпочинком!

теги: харчування корисні посилання Франція Італія Іспанія Греція ТОП-добірка

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber