укр рус
20 безкоштовних розваг в Амстердамі

Витратити в стильній столиці Нідерландів величезні гроші дуже просто, але також у місті можна знайти багато дурних пропозицій. Хочете бюджетних розваг в Амстердамі?

Канали Амстердама

В Амстердамі ви знайдете більше каналів, ніж у Венеції. Ці водні шляхи прокладені понад 400 років тому і є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Прогулюючись по цих каналах, ви потрапляєте в живий музей, в якому кожен будинок наповнений історією. Якщо ви втомитеся, завжди можна відпочити у кафешках і пабах, розташованих через кожні кілька метрів.

Галерея Цивільної гвардії

Щоб залучити ще більшу кількість відвідувачів, музей Амстердама розмістив безліч картин епохи Золотого Століття - ровесників «Нічного дозору» Рембрандта - у Гостинному дворі біля входу.

Адреса: Kalverstraat 92; amsterdammuseum.nl

Ринок Альберта Кейпа

Щоб отримати уявлення про «реальний» Амстердамі, відвідайте його найбільший вуличний ринок. Марокканці, сирійці, азіатські та голландські жителі обожнюють торгуватися з шикарним тканин, смачним сирів, велосипедних замків, шкарпетках і бутербродів з оселедцем.

Адреса: Albert Cuypstraat; albertcuypmarkt.nl

Пішохідні тури по Амстердаму від Сэндемена

За символічну плату в розмірі від 3 до 10 євро ви отримаєте цікаву та захоплюючу екскурсію в супроводі молодих гідів Амстердама. Піший тур триває приблизно три години і проводиться англійською мовою. За цей час ви побуваєте в кварталі Червоних ліхтарів, прогуляєтеся по каналах, побачите будинок Анни Франк та інші популярні пам'ятки центральної частини міста. Відправлення в 11:15 ранку і 1:15 вечора від Національного монумента на площі Дам.

Адреса: Nationaal Monument на Dam Square; newamsterdamtours.com

Квітковий ринок

Дихайте глибше на прогулянці по квітковому ринку Bloemenmarkt. Він розтягується вздовж набережної Сингель (Singel), між вулицями Мантплейн (Muntplein) і Конингсплейн (Koningsplein). Ви побачите буйство фарб: чорні тюльпани, жовті нарциси, фіолетові лілії, червоні троянди та інші дивовижні квіти як букетах, так і в горщиках.

Singel, між Muntplein & Koningsplein

Бегінаж

Бегінаж (Begijnhof) є унікальним середньовічним закритим двором Амстердама. Щоб потрапити в цей таємничий двір потрібно знайти скромну дерев'яну двері в жвавому центрі Амстердама. За скромною дверима вас чекає оазис з хатами й садами 14-го століття, а також дві таємничі церкви.

Адреса: Begijnhof 30; begijnhofamsterdam.nl

Міський архів

Ви знайдете багато унікальної інформації на нескінченних стелажах архіву Stadsarchief: звіт поліції про крадіжку велосипеда Анни Франк від 1942 року; фотографії Джона і Йоко на ліжку в готелі Хілтон від 1969 року; мапу міста від 1625 року.

Адреса: Vijzelstraat 32; stadsarchief.amsterdam.nl

Концертний зал по середах

Всі любителі класичної музики поспішають на щотижневий безкоштовний концерт в знаменитий амстердамський концертний зал або Concertgebouw. В основному це репетиції відомих виконавців, які будуть грати в цей же вечір в цьому ж залі. Концерти проходять з 12:30 до 13:00 щосереди з середини вересня по червень включно.

Адреса: Concertgebouwplein 2-6; concertgebouw.nl

Музичний театр по вівторках

Виконавці голландського Оперного театру і Філармонії також проводять безкоштовні виступи в обідній час. Концерти проходять з 12:30 до 13:00 щовівторка, з вересня по травень.

Адреса: Waterlooplein 22; hetmuziektheater.nl

Джаз клуб «Bimhuis» по вівторках

Ось ще одна безкоштовна розвага для любителів джазової музики. Сцена клубу «Bimhuis» - одна з найвпливовіших джазових сцен Амстердама - проводить сесію відчайдушний концертів кожен вівторок в 10 вечора з вересня по червень. Ви можете приєднатися до виконавців або просто послухати чудову музику.

Адреса: Piet Heinkade 3; bimhuis.nl

Авангардне мистецтво

Сідайте на безкоштовний пором позаду центрального залізничного вокзалу і відправилися в плавання по каналах Амстердама. Ви побачите покинуті верфі, які перетворилися в інсталяції авангардного мистецтва, а також графіті, скульптури та інші дивовижні експозиції.

Адреса: NDSM-Werf, ndsm.nl

Кірсі (Нова церква)

Це будівля побудована в 1408 року і раніше в ньому проводилися коронації королів. В даний час будівля церкви використовується для великомасштабних художніх виставок. Вхід на виставки платний, але ви завжди можете прослизнути через сувенірний магазин, піднятися наверх і подивитися на це історична будівля зверхньо.

Адреса: Dam Square; nieuwekerk.nl

Алмазний Тур по фабриці Гассан

Амстердам відомий у світі як «Місто діамантів» вже понад 425 років. У самому справі, діамантове ограновування, яка виникла в Амстердамі, вважається унікальною. Якщо ви хочете дізнатися все про каратах, кольорі, чистоті та огранювання, а також дізнатися деякі факти з історії цього ремесла в Амстердамі, то ви можете приєднатися до однієї з безкоштовних екскурсій. На території алмазної фабрики Гассан вас чекають щодня з 9:00 до 17:00, екскурсії проводяться на 27 мовах.

Адреса: Gassan Diamond Factory, Nieuwe Uilenburgerstraat 173-175; gassan.com

Голландський Манеж (школа верхової їзди)

Школа верхової їзди вразить вас, навіть якщо ви не захоплюєтеся кінним видом спорту. Манеж є прикладом неокласичної архітектури і виглядає дуже велично. Ви можете спостерігати за тренуваннями коней абсолютно безкоштовно.

Адреса: Hollandsche Manege, Vondelstraat 140; dehollandschemanege.nl

Фонд Архітектури Амстердама

ARCAM голландське скорочення Центру Архітектури Амстердама. У цьому Центрі зібрана інформація по будівлям і спорудам міста, в тому числі самим оригінальним експонатом нестандартного міського дизайну. Щорічно проводяться понад 5 виставок, які присвячені новинкам дизайну та містобудування. Виставкові майданчики відкриті з вівторка по суботу, з 13:00 до 17:00, вхід вільний.

Адреса: Prins Hendrikkade 600; arcam.nl

Коледж канабісу (конопель)

Цей некомерційний центр познайомить вас з інформацією про улюблену травичці Амстердама. Ви дізнаєтеся все про вирощування та обробки конопель, про продукцію, яка виготовляється з цієї рослини, про кава-шопах і в чому іншому.

Адреса: Oudezijds Achterburgwal 124; cannabiscollege.com

Інститут кіно EYE

У величезному інституті кіно «EYE» можна знайти будь-які розваги як платні, так і безкоштовні. Приміром, за перегляд фільмів у стилі арт-хауз, і відвідини головних виставок доведеться заплатити. Зате абсолютно безкоштовно можна дивитися голландські фільми, які показують на цокольному поверсі інституту. Щоб насолодитися оригінальним будівлею інституту кіно, можна покататися на поромі «Buiksloterweg», який відходить від центрального ЗАЛІЗНИЧНОГО вокзалу.

Адреса: IJpromenade 1; eyefilm.nl

Центральна бібліотека

Звичайно, ви можете вибрати кілька міжнародних журналів і погортати їх, розмістившись на зручних диванчиках. Найкраще місце для цього - кафетерій на верхньому поверсі бібліотеки, з якого розгортається дивовижний вид на Амстердам.

Адреса: Oosterdokskade 143; oba.nl

Міст Пітона Pythonbrug

А ви чули про світовому рейтингу мостів? Амстердамський міст Пітон входить в ТОП-10 цього рейтингу. Це футуристичне споруда розташовується в центрі міста і виділяється на тлі інших елементів архітектури міста. Міст Пітона розташований на перетині набережній Панамакаде (Panamakade) і вулиці Тегельбергплейн (Tegelbergplein).

Музей Мультатулі

Мультатулі, як називав себе письменник Едуард Доувес Деккер, в перекладі з латині означає «Я багато страждав». Його найвідоміший роман «Макс Хавелар» оповідає про голландському колоніальне панування на території сучасної Індонезії. Цей роман можна порівняти з «Хатиною дядька Тома» Р. Бічер-Стоу. Цей невеликий музей, але захоплюючий музей про письменника і його творчості.

Адреса: 20 Korsjespoortsteeg; multatuli-museum.nl

теги: бюджетний відпочинок розваги цікавинки Нідерланди ТОП-добірка

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber