укр рус
8 кращих італійських курортів на морі

Кожен, хто хоч раз планував літню відпустку в Італії, задавався питанням: яке узбережжя вибрати. Італійський «чобіт» омивається чотирма морями, а берегова лінія країни простягається на 80—000 км (найдовша в Європі). Тому вибір дійсно непростий :) Щоб ви могли зорієнтуватися і зважити всі «за» і «проти», ми зібрали для вас найкращі пляжні міста Італії біля моря.

У цій статті ми розповіли лише про 8 найцікавіших курортів, але рекомендувати можемо значно більше :) Звертайтесь до нас за комплексною організацією вашої літньої подорожі. Ми не тільки порадимо краще узбережжя Італії, але і знайдемо для вас недорогі квитки і красиве житло. Також ми організуємо ваше дозвілля на дати відпочинку або допоможемо орендувати авто для більш комфортної поїздки. Звертайтеся! :)

Лігурійське узбережжя Італії (Італійська Рів'єра)

Італійською Рів'єрою називають узбережжя Лігурійського моря, яке простягнулося від кордону з Францією (Французької Рів'єри) до Тоскани на 200 км. Центральне і найбільше місто регіону Генуя ділить прибережну смугу на дві частини — західну і східну.

Відпочинок на Лігурійському узбережжі Італії вважається найбільш дорогим і елітним. Тут м'який клімат, завдяки якому влітку не буває занадто спекотно, а взимку — дуже холодно. Багатьох забезпечених туристів сюди приваблюють прекрасні умови для заняття вітрильними видами спорту.

Кращі пляжі Лігурійського узбережжя можуть похвалитися блакитним прапором* — а це значить, що відпочивати там буде комфортно і безпечно для здоров'я. Але вони більш вузькі, ніж пляжі Адріатики. Алассіо, Сан-Ремо, Чінкве-Терре і Діано-Марина — найвідоміші і кращі курорти Лігурії.

*Міжнародна нагорода у вигляді блакитного прапора вручається пляжам, які відповідають стандартам якості води, прилеглої території, безпеки. Уперше такий прапор було отримано у Франції в 1985 році. З тих пір міжнародна організація Фонд екологічної освіти щорічно оцінює стан пляжів в країнах, що беруть участь в програмі, і вручає цю почесну нагороду найкращим.

На курортах Лігурійського узбережжя багато визначних пам'яток і цікавих місць, тому відпочинок в Лігурії сподобається любителям екскурсій та історичних пам'яток.

Алассіо

Один з найпрестижніших курортів Лігурійського узбережжя. Кажуть, що це одне з улюблених місць для відпочинку знаменитостей, так що не дивуйтеся, якщо на сусідньому лежаку побачите Бреда Пітта :)

В Алассіо протягом року випадає мінімальна кількість опадів. Завдяки чудовому клімату місто ще в XIX столітті отримало популярність в якості лікувального італійського курорту.

Пляжі Алассіо з неймовірно білим кварцовим піском вважаються кращими на Лігурійській Рив'єрі. Відвідувачам надаються шезлонги і парасольки, на території знаходиться безліч ресторанів і кафе, спортмайданчиків та розважальних зон. Саме тому майже всі пляжі Алассіо платні (близько 20 євро з людини).

Як дістатися

Краще всього до Алассіо добиратися поїздом — з Генуї (98 км) відправлення кожні 2 години. Також ви можете орендувати автомобіль. Дорога в такому випадку займе десь півтори години.

Що подивитися

Проведіть відпочинок в Алассіо активно! Вирушайте на пошуки місцевих визначних пам'яток :) В цьому місті є кілька вартих уваги історичних будівель — церква Санта Кроче (XI століття) і Мадонна делла Гуардіа (XIII століття).

Стіна Муретто — сучасний арт-об'єкт, який став символом містечка. Стіна викладена кольоровими плитками з автографами відомих людей, які відвідали Алассіо (а їх понад 500). Засновником цієї традиції став Ернест Хемінгуей, який залишив перший примірник на звичайній стіні міського саду. Цю незвичайну пам'ятку ви можете знайти на вулиці Віа Данте.

Діано-Марина

Невеликий за площею (близько 7 km²), але досить популярний курорт Лігурії розташувався в південно-західній частині країни, в годині їзди від Генуї і недалеко від кордону з Францією.

В Діано-Марина сучасні готелі і ресторани гармонійно поєднуються з мальовничими будівлями 17-19 століть. Тут не буде великого вибору пляжних дискотек та модних вечірок, але зате вас порадують найчистіші піщані пляжі з пальмовими зарослями і чудовим бірюзовим морем.

Як дістатися

З Генуї (116 км), де знаходиться найближчий аеропорт, в Діано-Марина ходять автобуси і поїзди. Якщо у вас є права або ви не любите громадський транспорт, можете взяти напрокат машину. Дорога буде більш комфортною і займе близько 2 годин.

Що подивитися

Любителі екскурсій та історичних пам'яток оцінять автентичний колорит, що зберігся до наших днів. Головні пам'ятки: Церква Святого Антоніо Абате, вулиця Віа Аурелія, вілла Палаццо-дель-Парко.

Шанувальники екстремального відпочинку можуть покататися на водних лижах або з'їздити в аквапарк Le Caravelle, який знаходиться недалеко від міста.

Якщо ви вперше збираєтеся в Італію, зверніть увагу на наш корисний список «ТОП-100: що подивитися і спробувати в Італії».

Тірренське узбережжя (Рів'єра Лаціо)

Тірренське узбережжя — справжній рай для любителів дайвінгу. Це близько 100 км чистих широких пляжів, дивовижних бухт, обривистих скель, прозорої води і неймовірно багатого підводного світу. Найвідомішими курортами цього регіону вважаються Террачина, Маратея, Сабаудія і Гаєта.

На півдні Тірренського узбережжя знаходиться також Амальфітанське узбережжя Італії. Якщо ви зібралися в цей регіон, радимо звернути увагу на курорти Позітано, Амальфі і Сорренто. Пляжі Амальфітанського узбережжя досить вузькі, але неймовірно красиві :)

Террачина

Досить жвавий і розвинений морський курорт на західному узбережжі Італії. Знаходиться недалеко від Риму, тому багато туристів успішно поєднують екскурсійний відпочинок у столиці з морським. Протяжність пляжів Террачини становить близько 15 км. Всі вони у відмінному стані і добре підходять для сімейного відпочинку. Також цей регіон славиться повітрям з високим вмістом йоду. Тому відпочинок в Террачині пройде не тільки весело, але і з користю для здоров'я :)

Як дістатися

Місто знаходиться в 111 км від Риму і в 127 км від Неаполя. Доїхати можна на автобусі або орендованому авто. Дорога займає близько 2-2,5 годин.

Що подивитися

Коли набридне лежати на пляжі, вирушайте у історичний центр міста — Верхню Террачину. Тут збереглося багато замків, фортець і кам'яних стін. Варто побачити Неаполітанські ворота, Емільянський Форум, собор Святого Чезарія, замок Вендітті, палац Єпископа і старовинну Вежу троянд.

Амальфі

Любите не тільки море, але й архітектуру чарівних старовинних містечок? Тоді обов'язково заплануйте відпочинок в Амальфі — серці Амальфітанського узбережжя. Саме місто розташоване на скелі, тому всі вулички в ньому з'єднуються висіченими сходами, проходами і дивовижними містками. Місто буквально потопає в розкішній рослинності — всюди росте виноград, оливкові, апельсинові та лимонні дерева. Основними заняттями місцевого населення вважаються рибальство, мореплавання, виробництво лимончелло (влітку навіть проходить фестиваль цього напою) і макаронів. Здається, ви вже зрозуміли, що обов'язково варто спробувати? :)

Як дістатися

Доїхати до Амальфі найзручніше на орендованому авто чи автобусі з Неаполя (62 км, в дорозі десь півтори години).

Що подивитися

В Амальфі є собор Св. Андрія, в якому, за переказами місцевих жителів, зберігаються мощі апостола Андрія Первозванного — покровителя міста. Також радимо просто прогулятися і подивитися околиці — різні бухти, гроти (найвідоміший — Смарагдовий), скелі і неймовірні пейзажі назавжди залишаться у ваших спогадах.

Адріатичне узбережжя Італії (Атлантична Рів'єра)

Найпопулярнішим і кращим для морського відпочинку вважається східне узбережжя Італії. Протяжність Адріатичного узбережжя складає понад 1 000 км. Тут можна знайти відпочинок на будь який смак та бюджет. Великі міста та маленькі села, чисте і майже завжди тепле море, архітектура і безліч розваг зроблять ваш відпочинок на Адріатичному узбережжі Італії просто чарівним. Найбільш відомими курортними містами вважаються Ріміні, Пезаро, Мілано-Маріттіма, Габічче Маре та ін

Ріміні (Романська Рів'єра)

Ріміні — великий італійський курорт і одночасно красиве портове місто з багатовіковою історією. Узбережжя Ріміні (протяжністю 15 км) чудово облаштоване і має все необхідне для комфортного морського відпочинку (є дитячі майданчики, душові кабіни, шезлонги, парасольки тощо). До речі, майже всі пляжі Ріміні платні. Ще це місто популярне тим, що саме тут народився володар п'яти премій «Оскар» — режисер Федеріко Фелліні!

Як дістатися

В 8 км від Ріміні є міжнародний аеропорт Федеріко Фелліні, тому ви можете купити квитки на прямий рейс і не хвилюватися про місцевий транспорт. З аеропорту в місто ходить громадський транспорт. Якщо збираєтеся подорожувати по узбережжю, то беріть напрокат машину.

Що подивитися

Насолодіться сповна древніми вуличками і архітектурою! Почніть відпочинок в Ріміні зі знайомства з містом. Вирушайте на площа Кавур, яка оточена красивими палацами, загадайте бажання біля фонтану Пінья, пройдіться під Тріумфальною Аркою Августа, а також обов'язково відвідайте Римський амфітеатр, де проводилися гладіаторські бої. Також з розваг курорт Ріміні пропонує відвідати найбільший в Європі аквапарк Aquafan, дельфінарій, безліч ресторанів, барів і нічних дискотек. Також ви можете відправитися на шопінг в Ріміні і привезти з собою з поїздки якісь пам'ятні речі :)

Лідо-ді-Езоло (Венеціанська Рів'єра)

Курорт Лідо-ді-Езоло — це досить молоде, але вельми престижне італійське місто, яке знаходиться в 45 км від Венеції. Вважається ідеальним місцем для відпочинку з дітьми, так як надійно захищене Альпами від сильних вітрів і великих хвиль. Пляжі Лідо-ді-Езоло з пологим і піщаним дном дозволяють купатися навіть з найменшими дітками. Але якщо ви їдете дорослою компанією, нудьгувати вам все одно не доведеться. У місті добре розвинена інфраструктура і активне нічне життя, проводиться багато екскурсій, а також завжди є можливість провести відпочинок в Лідо-ді-Езоло активно і екстремально, займаючись різними видами спорту, які тут представлені дуже широко.

Як дістатися

Перший варіант — це автобусом або на орендованому автомобілі. Дорога від Венеції (46 км) займає не більше години. Також можна дістатися на катері або теплоході. Другий варіант буде трохи дорожчим, але значно цікавішим :)

Що подивитися в Лідо-ді-Езоло

З розваг в Лідо-ді-Езоло є великий аквапарк Aqualandia і три луна-парки з атракціонами, також активно розвиватиметься шопінг. Якщо не боїтеся висоти, радимо також покататися на місцевому фунікулері. Він підніме вас в гори на висоту понад 2 000 м над рівнем моря! Враження незабутні :)

Барі

Місто Барі в Італії називають культурною міні-столицею. Він знаходиться на південному узбережжі, так би мовити «на каблуці» країни :) Тут є все — прекрасне узбережжя Адріатики, чисте море, красивий історичний центр, велика кількість визначних пам'яток і навіть аеропорт (не потрібно добиратися з інших міст). Пляжі Барі сучасні, пропонують широкий вибір розваг, наприклад, глибоководне плавання або круїз на яхті або катері. Ще одне знамените місце — порт Барі. Це не тільки красиве місце, але й важливий транспортний вузол — він сполучає Італію з Чорногорією, Хорватією і Грецією. Місто також дуже популярне серед віруючих, які приїжджають сюди, здійснюючи паломництво в Барі до Миколи Чудотворця.

Як дістатися

Аеропорт Барі знаходиться всього в 13 км від центру міста. Доїхати можна за 25 хвилин на міському автобусі або за 12 хвилин на потязі.

Що подивитися в Барі

Відпочинок в Барі слід почати з огляду знаменитих історичних пам'яток. Перше місце, яке обов'язково варто відвідати — Базиліка Миколи Чудотворця в Барі, де до сьогоднішнього дня зберігаються мощі святого. Святий Миколай, до речі, є покровителем подорожуючих.

Далі можна шукати і інші визначні пам'ятки Барі, які розташовані на кожному кроці — рибальська гавань, Норманський замок Castello Svevo, Кафедральний собор, Історичний музей і Художня галерея.

Іонічне узбережжя (Калабрія)

Іонічне узбережжя Італії найпівденніше і найспекотніше :) Його ще називають «землею замків». У порівнянні з відомими і багатолюдними курортами Адріатичного або Лігурійського узбережь тут досить тихо і спокійно. У той же час тут збереглася дивовижної краси природа — мальовничі бухти, скелясті береги, яскраво-блакитне море, відокремлені італійські пляжі Калабрії…

Південне узбережжя Італії, зване «носком італійського чобота» славиться ще одним морським регіоном — Калабрія. В море тут дуже багато риби. Загалом, якщо ви хочете спокійно відпочити від галасливого життя міста, завжди мріяли відправитися на морську рибалку або просто любите морепродукти, відпочинок в Калабрії вам точно сподобається :)

Требізачче

Місто знаходиться в невеликій гавані Іонічного моря і здавна є великим морським курортом. Його також називають «перлиною» Іонічного узбережжя. Пісок на місцевих пляжах майже білого кольору, а вода — яскраво блакитна. Скелясті береги і велика кількість замків надають місцевості якогось чаклунства і незабутньої краси. Ідеальне місто для тих, хто бажає поєднати активний відпочинок із спокійним купанням і загорянням :)

Як дістатися

Краще всього в Требізачче їхати на власній або орендованій машині. Так, з великого аеропорту Неаполя (278 км) ви зможете доїхати сюди десь за 3-3,5 години в залежності від трафіку. Дістатися можна і на громадському транспорті. Але доведеться їхати на автобусі близько 5 годин з пересадкою в Метапонто. Аеропорти є і ближче від Неаполя. Наприклад, на орендованому авто можна доїхати в Требізачче з Ламезія-Термо (153 км), Барі (170 км) і Бріндізі (181 км).

Що подивитися

Радимо відправитися в національний природний парк «Полліно». Саме там ви зможете насолодитися незайманою природою та відпочити від міської суєти.З історичних пам'яток відвідайте древній Бастіон, який захищав місто від піратів протягом кількох століть і церкву Сан Нікола. У Требізачче постійно проходять різні вуличні фестивалі, ярмарки та свята, які не дадуть занудьгувати навіть найдосвідченішим туристам :)

Пляжі Лігурії або Калабрії? Відпочинок на Адріатичному морі або на Іонічному? У будь-якого мандрівника виникають такі питання, коли він тільки починає планування своєї поїздки. І так добре, коли є в кого запитати пораду... Правда ж? :) Наші співробітники були в Італії і на власному досвіді знають, де можна краще відпочити. Тому не витрачайте час даремно, а звертайтеся вже зараз до нас за комплексною організацією вашого відпочинку!

теги: подорожі відпочинок ідеї подорожей пляжний відпочинок Італія

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber