укр рус
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій

Якщо хочеш відчути свободу на смак — прямуй у Нідерланди.

Саме так радить вчинити наша підписниця Настя у своїй новій статті. Більше цікавих подробиць і корисних рекомендацій читайте нижче!

Якщо вам знадобляться поради досвідчених мандрівників, ми завжди раді допомогти зі складанням маршруту, купівлею квитків, вибором проживання та з будь-якими іншими питаннями щодо організації вашої поїздки. Подорожуйте із задоволенням!

Привіт. Сьогодні у своїй статті я розповім, чому варто обирати дешевший аеропорт, квитки на автобус замість потяга та як безкоштовно спробувати кілька сортів пива в закладі. Про це вам не розкаже жодне інтернет-видання. Приготували ручку і записник? Летимо!

Моя подорож до Нідерландів відбулася минулого літа, в серпні 2018 року. Планувала її швидко, купуючи квитки в Ryanair.

Для початку розповім про ціни:

  1. Квитки Варшава (Модлін)–Енйдховен, Ейндховен–Варшава (Модлін) — 120 злотих (28 євро).
  2. Квитки на автобус Ейндховен–Роттердам — 12 євро, автобус з аеропорту Ейндховен — 3,5 євро х 2 = 7 євро.
  3. Житло — тут я вдало зекономила, оскільки протягом тижня жила у друга.
  4. Розваги — 60 євро.

Загальний бюджет поїздки (на одну людину) — 110 євро на 7 днів.

З власного досвіду скажу, що для мене Голландія — одна з найприязніших країн, в яких я була. Після поїздки Італією я мала близько 7 годин, які провела у Варшаві, і вже о 5 ранку проходила gate з напрямком Warsaw–Einhoven.

Транспорт

Варто пам’ятати одну важливу річ: у Нідерландах необхідно мати із собою карту, готівкою мало хто розраховується, а банкомати є здебільшого лише в центрі міста.

Біля аеропорту Ейндховена є автобусна зупинка, звідти можна дістатися до залізничного або автобусного вокзалу автобусами № 101 або 110. Квиток в одну сторону коштує 3,5 євро. Можна придбати в автоматі біля зупинки або купити у водія за таку ж ціну, в обох випадках доведеться заплатити картою. У міському автобусі доступний безкоштовний інтернет. Дорога займає близько 20 хвилин.

Біля залізничного вокзалу розташований автовокзал. Хочу лише звернути вашу увагу на те, що квитки на потяг у Нідерландах набагато дорожчі, ніж автобусні. Без квитка їздити не раджу, оскільки сума штрафу складає 50 євро + ціна квитка.

Квиток на будь-який напрямок можна купити в автоматі, вказавши напрямок від місця А до Б. Квиток слід пробивати двічі: при вході і при виході із залізничного вокзалу. Якщо пробиваєте тільки один раз, квиток вважається недійсним.

Оскільки я не хотіла залишатися в Ейндховені, то завчасно придбала квиток на автобус, який прямує до Роттердаму, і вирушила підкорювати наступне місто. Саме цим містом виявився Роттердам.

Роттердам

Роттердам — прекрасний. Величезне, чисте, сучасне місто в модерному стилі з високими будівлями. Тут і кольорові кубічні будинки для шалених мешканців, плаваючі тераси в самому серці міста й тисячі різних крутих закладів. Вперше в житті, відвідуючи нову країну, відкриваючи для себе нову культуру, я відчула себе як вдома. Затишно і спокійно.

У Нідерландах є одна особливість у міських закладах. Отримавши карту меню, не поспішайте робити замовлення. Для початку порозмовляйте з офіціантом або власником закладу, який обов’язково вам щось порадить з основних страв, а також дасть можливість скуштувати будь-яке пиво з меню до того, як вам дійсно щось сподобається. Голландці дуже відкриті та доброзичливі. Справді. Для них розпочати розмову за філіжанкою кави не складає жодних зусиль. Допоможуть завжди знайти дорогу й розкажуть, що краще спробувати, а від чого варто відмовитися. Англійська мова в Голландії вживається усюди, тому без жодних вагань запитуйте все і не сумнівайтеся у своїх знаннях.

Гаага

Наступне місто, в якому я провела два дні, була Гаага. Містечко, в якому переплітається сучасна реальність та історія поколінь. Місто, в якому кожен будиночок наче зроблений для пряничної виставки. Місто, в якому хотілося блукати і не відкривати жодні Google Maps. Саме тут я залишилася пізнавати нідерландську культуру і відкривати нову країну зсередини.

Особливістю для мене був пляж, який знаходиться в районі Схевенінген. Там не лише можна відпочити біля моря, але й піднятися над рівнем моря й поглянути на Гаагу з висоти пташиного польоту. Поруч знаходяться різні магазині та ігрові майданчики. Це місце настільки затишне і приємне, що обов’язково варте вашої уваги.

Стосовно транспорту: раджу звернути увагу на інтернет-ресурс www.ns.nl.

Це сторінка, на якій можна знайти будь-який квиток. Значно дешевші квитки будуть у 2 класі. Варто звертати увагу на вагони, тому що, опинившись в першому класі, але маючи квиток з другого, ви можете заплатити штраф. Я користувалася картою, яка дозволяла пересуватися потягом протягом двох діб у різних напрямках. Така карта доступна на один або два дні. Ціна від 20 до 48 євро. Моя коштувала 27 євро, оскільки влітку можна купити дешевші квитки вже в автоматах на вокзалі.

Амстердам

Наступна зупинка — Амстердам.

Тут я розповім не про coffee shop, вулицю червоних ліхтарів, а про справжнісінький, найтепліший і найяскравіший на світі Амстердам. Місто без обмежень, з відчуттям повної свободи й щасливих людей. Як і кожна столиця, він має свої мінуси, але однозначно плюсів має значно більше. Переглядаючи колись стрічку «Вина наших зірок», я мріяла сюди потрапити. А мрії мають схильність здійснюватися, правда?

Першим пунктом, куди я попрямувала, була Площа Дам. Це одна з найголовніших площ, які привертають увагу туристів своїм масштабом. На ній щомісяця організовують концерти та фестивалі, а людей тут значно більше, ніж у Парижі біля Ейфелевої вежі.

Амстердам — місто на воді, вулички переплітаються одна в одну, а прямуючи до сирного магазину, ти мусиш звернути та подивитися на найближчий канал. У центрі не раджу купувати нічого. За два-три квартали далі такі ж продукти чи напої будуть значно дешевшими.

Амстердам — місто, яке складається з близько 1500 мостів. Тут із легкістю можна замовити екскурсію каналом всього лише за 20–25 євро. Відомими залишаються також будинки на воді. Місцеві мешканці платять за оренду будинку на воді стільки ж, скільки за звичайну оренду квартири.

Усі ми знаємо, що Нідерланди є батьківщиною Рембрандта і Ван Гога. Тому, без жодних вагань, музей Ван Гога є одним із місць, куди потрібно піти, один раз побачити, обов’язково пережити і наповнитися духовною красою.

Must visit places в Амстердамі

В мене є мій власний список місць, куди варто піти. Саме тут влаштовують імпрези місцеві мешканці. Перша моя знахідка — це книжковий магазин Pied a Terre. Це один з найбільших книжковий магазинів про подорожі, де можна знайти путівники, маршрути і просто натхнення на полицях. Якщо ти дійсно хворієш подорожами, як я, то це місце must visit. Знахідка для мандрівника знаходиться за адресою Overtoom 135–137.
Час роботи: з понеділка по суботу з 10:00 до 18:00

Серед унікальних знахідок маю для вас одне місце, з якого відкривається надзвичайний краєвид на Амстердам з 17 поверху будинку. Це ресторан Floor17 у готелі на терасі, де можна замовити, що душа забажає, та навіть самому приготувати десерт. Тут досить часто можна зустріти місцевих жителів.
Ресторан Floor17 знаходиться за адресою Staalmeesterslaan 410

А якщо у вас виникне бажання посидіти серед молоді, випити пива і просто послухати музику в затишному місці, раджу Pllek. Прекрасне місце для літнього відпочинку, де можна замовити будь-яку органічну їжу, різні напої і навіть найсмачніші страви для вегетаріанців. Вечорами тут дуже круто, особливо влітку. Власники влаштовують концерти, покази фільмів на свіжому повітрі та цікаві вечірки. Місце розташування: Tt. Neveritaweg 62.

Відомими залишаються Rijksmusem, де можна влаштувати хороший пікнік просто неба, канали, яких тут незліченна кількість. Одні з найкрасивіших — це Блаубург і Махере–брюг. І, головне, не забувайте про те, що страва, яку просто необхідно спробувати в Амстердамі — це оселедець із хлібом та огірком. Дивно, але тут оселедці вважаються традиційною стравою. Ціна такої смакоти 3,5–4 євро.

Крім того, пересуватися громадським транспортом не раджу, бо простіше взяти в оренду велосипед — і вперед за пригодами на велодоріжках. Ціна оренди одного велосипеда — близько 10 євро за одну добу. Цілком зручно, і можна пересуватися куди хочеш і скільки хочеш.

Єдине, що мені не вдалося — це відвідати один з найбільших королівських парків у Кюкенхофі. Він розташований у місті Ліссе, яке знаходиться між Гаагою та Амстердамом. Місце, в якому дороги застелені квітами і, наче на полотні, переливаються між собою кольорами.

Амстердам — столиця, яка вражає своїми барвами, шармом і свободою дій. Не прив’язуйте себе до стереотипів про місто, а купуйте квитки і насолоджуйтеся реальністю!

Хочете відпочити в Європі і заощадити до 50% від вартості поїздки? Звертайтеся до нас за професійним плануванням подорожі в будь-яку країну. Ми підберемо оптимальні варіанти житла і квитків, порадимо, що подивитися, і домовимося про екскурсії. Вам залишиться тільки насолоджуватися відпочинком :)

теги: бюджетний відпочинок ідеї подорожей Нідерланди

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?
7 лайфхаків для крутої поїздки Європою, про які вам не розкажуть у програмі «Орел & Решка»

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber