укр рус
ТОП-100: що подивитися і спробувати в Австрії

Почався грудень, все навколо замело снігом і здається, що Новий рік вже близько-близько. Якщо ви ще не вирішили, в яку країну хочете відправитися на новорічні свята, радимо звернути увагу на Австрію. Саме ця казкова країна виявилася наступною в нашому списку ТОП-100.

Також, якщо ви не хочете витрачати час на те, щоб розписувати і планувати подорож, у вас завжди є можливість звернутися до нас! Вислухавши всі побажання та зауваження, ми оперативно складемо план вашої подорожі з докладним таймінгом та маршрутом, який актуальний саме для вас! Який перелік послуг ми надаємо і яка вартість цих послуг ви можете дізнатися у розділі «Тарифи та послуги».

Що варто обов'язково спробувати в Австрії (1-10)

Традиційно почнемо знайомство з кухні. Знамениті віденські шніцелі і яблучні штруделі, що може бути смачніше і ситніше в таку морозну погоду?

1. Тафельшпіц - відварна яловичина з яблучним пюре і хріном.

2. Бойшель - рагу з яловичих нутрощів.

3. Віденські сосиски.

4. Грестль - страва з різних видів м'яса і овочів, подається з яєчнею.

5. Віденський шніцель.

6. «Бакхендль» (курка по-віденськи) - смажені в паніровці шматочки курчати, які подають з часточкою лимона, петрушкою або картопляним салатом.

7. Зацукровані пелюстки фіалок.

8. Цвибельростбратен - ростбіф з цибулею, який обсмажують на сковороді, а потім доводять до готовності в духовій шафі. Подають з пастою або смаженою картоплею.

9. Капустяний флекерль - паста з капустою: відварюють макарони, тушкується і карамелізується білокачанна капуста, а після все змішується і тушкується в яловичому бульйоні.

10. Захер - шоколадний бісквіт, прослоенний абрикосовим конфітюром, залитий шоколадною глазур'ю. Прийнято супроводжувати порцією збитих вершків і кави, так як, по суті, торт суховатий.

Що ж собою являють зацукровані пелюстки фіалок і чому цей десерт користується такою популярністю? Вся справа в тому, що кондитерська Демель (Demel) раніше вважалася придворною, а пелюстки фіалок - улюбленими ласощами імператриці. Юні дівчата мріяли про такий подарунок, щоб хоч трохи наблизитися до палацу. Зараз купити фіалки можна в тій же кондитерській, коштують вони близько 18 євро за 80 г, а на смак схожі на шматочок цукру з фіалковим присмаком.

Головні визначні пам'ятки Відня (11-20)

Приїхавши до Відня, ставите питання, що ж такого подивитися? Тоді наступний ТОП-10 саме для вас! Найбільш вражаючі місця, які обов'язково треба побачити в столиці Австрії!

1. Собор Святого Стефана.

2. Будинок Хундертвассера.

3. Рінгштрассе.

4. Чумна колона.

5. Віденська опера.

6. Хофбург .

7. Шенбрунн.

8. Вежа божевільних.

9. Ратуша.

10. Бельведер.

Що стосується Рінгштрассе, то це одна з центральних вулиць Відня. Її довжина складає більше 5 км, а величезні палаци і будівлі в стилі еклектизм дивують своєю красою. Рінгштрассе неможливо пройти повз, адже саме на ній розташована більшість пам'яток Відня. Також що стосується історії, то в наступному 2015 році Рінгштрассе виповнюється цілих 150 років! Не пропустіть можливість прогулятися по цій вулиці і побачити історичну частину Відня власними очима.

Кращі ресторани і кафе Відня (21-30)

Ви знали, що віденська кухня єдина має назву, яка походить від назви міста, а не країни? Так, саме так. Тому поки ви у Відні, не забудьте відвідати кілька милих ресторанів або кафе, щоб спробувати і продегустувати місцеві страви особисто.

Також не забувайте про те, що ми можемо скласти індивідуальну програму подорожі спеціально для вас. Замовивши послугу планування подорожі, ви отримаєте ідеально продуманий варіант проведення відпустки. Завдяки цьому вам не доведеться після огляду пам'ятки їхати в інший кінець міста, щоб пообідати, а потім повертатися назад. Ми підберемо варіанти, які ідеально будуть відповідати не тільки вашим інтересам, але і бюджету!

1. Trzesniewski .Спеціалізується на бутербродах. Середній рахунок: ціна одного бутерброда - 1 євро. Адреса: Dorotheergasse 1, 1010 Wien, Австрія.

2. Кав'ярня «Гавелка».Середній рахунок: чашка «меланж» коштує 3,80 євро. Адреса: Dorotheergasse 6, 1010 Wien, Австрія.

3. Demel. КондитерськаСередній рахунок: кілограмовий «Захер» €33, великий «мармуровий» кекс - €13, коробочка фіалок - €17, набори цукерок - від €30 до €80. Адреса: Kohlmarkt, 14, Відень, Австрія.

4. Rhiz. Бар. Рок-клуб. Вартість: квиток на концерт коштує 8 євро. Адреса: 8, Lerchenfelder Gürtel / Stadtbahnbögen 37 & 38, Відень, Австрія.

5. Steirereck. Австрійська кухня. Середній рахунок на двох: 100 євро. Адреса: Heumarkt 2A, Відень, Австрія.

6. Palmenhaus. Австрійська кухня.Середній рахунок на двох: 10-50 євро. Адреса: Burggarten 1, 1010 Відень, Австрія.

7. Fabios. Італійська кухня.Середній рахунок на двох: 70-80 євро. Адреса: Tuchlauben 4-6, 1010 Відень, Австрія.

8. Figlmüller. Найбільші шніцелі в Австрії.. Середній рахунок: 1 шніцель коштує 14 євро. Адреса: Wollzeile 5, 1010 Відень, Австрія

9. Salm Brau. Живе австрійське пиво.. Середній рахунок на двох: 10-50 євро. Адреса: Rennweg 8, 1030 Відень, Австрія.

10. Sacher. Кондитерська. Середній рахунок на двох: 20-50 євро. Адреса: Philharmonikerstr. 4, 1010 Відень, Австрія.

Що стосується закладу Figlmüller, то саме тут ви зможете скуштувати справжній віденський шніцель. Як же він виглядає? По-перше, повинен бути приготованим з телятини, по-друге, обсмаженим у великій кількості масла і, по-третє, перевищувати розміри тарілки. Саме такі шніцелі подають у Figlmüller, куди ми вас і запрошуємо!

Кращі міста Австрії, які потрібно відвідати (31-40)

Під час поїздки не хочеться засиджуватися в одному місті? Правильно. Ми підтримуємо таку ідею і радимо проїхатися по інших містах країни, щоб побачити і дізнатися якомога більше. Пропонуємо ТОП-10 міст Австрії, які можуть вас зацікавити та здивувати.

1. Грац - місто дизайну і старовини.

2. Зальцбург - батьківщина Моцарта.

3. Інсбрук - спортивна столиця.

4. Лінц - місто сучасного мистецтва.

5. Клагенфурт - місто пляжного волейболу.

6. Філлах - гірськолижна столиця.

7. Вельс - одне з найстаріших міст Австрії.

8. Фельдкирх - місто гірських пейзажів.

9. Вінер-Нойштадт - промислова столиця.

10. Steyr - історична столиця.

Саме в Зальцбурзі народився всесвітньо відомий композитор Вольфганг Амадей Моцарт. В місті є його будинок-музей і багато інших пам'ятних місць, пов'язаних з його особистістю. Крім цього, Зальцбург ще називають містом ченців. Справа в тому, що тут дуже багато духовних навчальних закладів і семінарій. А на вулиці часто можна зустріти людей у чернечих одежах.

Найбільш захоплюючі пейзажі і природні творіння Австрії (41-50)

Не забувайте про природні творіння та визначні місця за межами міст. Пропонуємо ТОП-10 найбільш цікавих і захоплюючих місць Австрії.

1. Зелене озеро. Вся його унікальність полягає не тільки в кристально чистій воді, але і в глибині. Влітку і восени воно майже висихає, а рівень води ледве сягає двох метрів, але навесні з таненням льодовиків, в долину спрямовується величезний потік води, який затоплює все навколо. Під водою виявляються усі: лавочки, доріжки і рослини, які і надають озеру зелений відтінок.

2. Високий Тауерн - найбільший і найстаріший заповідник в Австрії. Він славиться своїми гірськими вершинами (до 3000 м), водоспадами і ущелинами. Крім цього, особливо гарний взимку, коли все покривається снігом і льодом.

3. Замок Гохостервитц. Відомий своєю давньою історією, а також архітектурою. Замок розташований на високій скелі. Кажуть, що його видно на 30 км навколо. До речі, щоб потрапити в центральну й головну частину замку, потрібно пройти 14 воріт і 5 підвісних мостів! Вражає, чи не так?

4. Замок Естерхазі. Неймовірної краси замок, побудований у формі прямокутника. Величезний внутрішній двір, пастельно-жовті стіни і бюсти колишніх власників замку - ось, що характерно для Естерхазі. Крім цього, палац часто використовується для проведення різноманітних концертів і заходів.

5. Курзал і купальні Бадена. Термальні джерела відомі не тільки в Австрії, але й у всій Європі. Цілющі басейни, водорості допоможуть зміцнити здоров'я, а також розслабитися і відпочити. Наполегливо рекомендуємо консультуватися з лікарем і всі процедури проходити під його наглядом.

6. Майерлінг. Так у минулому називався знаменитий мисливський будиночок, на місці якого зараз побудована церква. Дуже романтична історія кохання кронпринця Рудольфа з досить сумним кінцем варта уваги і відвідування цього місця.

7. Ноннбергське абатство. Найстаріший жіночий монастир неподалік Зальцбурга. Тут ви зможете подивитися на життя черниць, архітектуру будови і доторкнутися до духовного життя цього місця.

8. Самерангер - рай для дайверів. Озеро вважається одним з найчистіших в Австрії, адже вода прозора до такої міри, що часом створюється враження, що її немає зовсім.

9. Печера Айсрізенвельт. Якщо вас завжди приваблював екстрим і незвідане, то вам саме сюди. Назва печери перекладається як «гігантський крижаний світ». Тут вас чекають довгі ходи, ущелини і переходи, а також здивує освітлення у вигляді сотні різнокольорових лампочок.

10. Підземне озеро Зеегротте - ще одне природне творіння, яке не залишить вас байдужим. З величезного озера катають туристів на човнах, а також розповідають цікаві історії.

Незвичайні музеї Австрії (51-60)

Навіть ті, хто не дуже любить музеї, обов'язково знайдуть місце в нашому списку, яке буде гідне уваги. Австрія пропонує різноманітні музеї: від іграшок і до дзвонів.

1. Музей «Кришталеві світи Сваровскі» (Swarovski kristallwelten). Був відкритий до сторіччя відомої австрійської фірми. Музей знаходиться в печері, яка декорована у відповідному стилі. Крім цього, ви зможете відвідати магазин, ресторан і парк з дитячим майданчиком, які знаходяться безпосередньо біля музею. Режим роботи: щодня з 9:00 до 18:30.

2. Будинок Моцарта. Поїхати на батьківщину відомого композитора і не заглянути в його будинок-музей? Звичайно, ні! Тим більше що екскурсія дуже цікава. Вам покажуть чотириповерховий будинок, в якому жив Моцарт разом зі своєю дружиною, куди приводив друзів і де написав знамениту оперу «Одруження Фігаро». Режим роботи: щодня з 10:00 до 19:00.

3. Павільйон метеликів. Якщо ви завжди мріяли потрапити в казку хоч на кілька хвилин, у нас для вас хороша новина! І ця новина - це величезний павільйон метеликів. Різних видів, різних розмірів і плюс до всього літають вони абсолютно вільно, тому, якщо до вас на плече сяде величезний метелик - не дивуйтеся. Режим роботи: понеділок-п'ятниця з 10:00 до 16:45, субота-неділя-з 10:00 до 18:15 (квітень-жовтень); понеділок-неділя з 10:00 до 15:45 (листопад-березень).

4. Музей Зігмунда Фрейда. Знаходиться в будинку, де жив відомий психоаналітик до того, як йому довелося бігти в Англію. Всі речі зібрані і збережені завдяки його доньці - Анні. Режим роботи: щодня з 9:00 до 18:00 (липень-вересень), з 9:00 до 17:00 (жовтень-червень).

5. Музей трамваїв. А ви знаєте, що перші трамваї їздили з допомогою кінних упряжок? Це дійсно правда! Про це та інше, не менш цікаве, вам розкажуть на екскурсії. Крім цього, покажуть трамваї самих різних епох в одному з найбільших трамвайних депо. Режим роботи: середа-неділя з 10:00 до 17:00 (травень-жовтень).

6. Музей Олімпійських ігор. В Інсбруку ігри проводилися два рази, тому не дивно, що саме тут відкрили спортивний музей. Тут ви побачите відеозаписи, фотографії переможців, прапори, значки та багато іншого. Безперечно, буде дуже цікаво всім, хто так чи інакше пов'язаний зі спортом! Режим роботи: щодня з 10:00 до 17:30.

7. Музей дзвонів Грассмайер. Тут ви побачите весь процес створення різних дзвонів: від маленьких до величезних гігантів. Послухаєте, як вони звучать і дізнаєтеся кілька секретів з дзвонової справи. Все це розповість вам сімейство Грассмайер, яке виготовляє дзвони протягом кількох століть. Режим роботи: понеділок-п'ятниця з 9:00 до 17:00.

8. Музей історії мистецтв. Буде цікавий усім шанувальникам творчості таких художників, як Караваджо, Рафаеля Санті, Тиціана і багатьох інших. Величезна картинна галерея, яка відома у всьому світі! Режим роботи: щодня з 10:00 до 18:00, четвер з 10:00 до 21:00 (червень-серпень), вівторок-неділя з 10:00 до 18:00, четвер з 10:00 до 21:00 (вересень-травень).

9. Дитячий музей ZOOM. Подаруйте дитині море емоцій і вражень - відвідайте Zoom. Тут вона зможе пограти, помалювати і повчитися одночасно разом з професійними вчителями-аніматорами. У музеї є чотири зони для різних вікових груп, тому за дитину можете не переживати і відправитися в інше місце, яке вам цікаво, але навряд чи сподобається вашій дитині. Режим роботи: вівторок-п'ятниця з 9:00 до 15:30, субота-неділя з 10:00 до 16:00, понеділок - вихідний.

10. Музей іграшок. Тут ви зможете знайти будь-які іграшки, пам'ятні ще з дитинства. Дерев'яні конячки, плюшеві зайці і різні залізні дороги - все це зберігає для майбутніх поколінь музей іграшок. Режим роботи: з 9:00 до 17:00.

Основні фрази (61-70)

Національна мова Австрії - німецька. Тому, якщо ви її знаєте, вам дуже пощастило. Але не забувайте, що, як і скрізь, в Австрії є багато своїх діалектів, так що озбройтесь розмовником і не соромтеся перепитувати, якщо щось незрозуміло.

1. Добрий день/Привіт - Guten Tag (гутен так)

2. Спасибі - Danke (данке)

3. Будь ласка - Bitte (бітте)

4. Вибачте - Entschuldigen Sie, Verzeihen Sie (ентшульдиген зи, ферцайен зі)

5. До побачення -Auf Wiedersehen (ауф видерзеєн)

6. Так - Ja (я); Ні - Nein (найн)

7. Мене звати ... - Ich heiße ... (ихь хайсе ...)

8. Як мені дістатися...? - Wie bekomme ich ...? (Ві коме ихь...?)

9. Скільки коштує квиток? - Was kostet die fahrkarte? (Вас костет ді фа:ркарте?)

10. Ви говорите англійською?/російською? - Sprechen Sie Englisch?/Russisch? (Шпрехен зі енглиш/руссиш?)

У чистому вигляді німецьку мову в Австрії ви зустрінете на телебаченні або в розмовах професорів. В інших випадках це буде діалектна німецька, яку вам доведеться з важкістю розбирати по слову. Але не впадайте у відчай, австрійці знають англійську, а тому знайти спільну мову не складе великих труднощів.

Місця і парки розваг (71-80)

Накатавшись містами Австрії, віддалитеся ненадовго від архітектури, музеїв і пам'яток. Настав час для природи, відпочинку та розваг!

1. Село Етци. Близько 25 років тому тут було знайдено тіло чоловіка у хутряній шкурі. Археологи встановили, що пролежало воно в льодовику близько 5 тисяч років! Незабаром тут відкрили парк під відкритим небом, в якому розповідають про давніх поселеннях, їх способі життя і звичаях. Ціна: дорослий - 6.30 EUR, дитячий - 3 EUR, до 3 років - безкоштовно.

2. Зельден - один з найвідоміших гірськолижних курортів Австрії. Знаходиться він в долині Отцталь недалеко від Інсбрука. Більше підходить для лижників середнього рівня.

3. Парк розваг Пратер. Величезний парк атракціонів і різноманітних каруселей. Буде цікавий не тільки дітям, але і дорослим. Переміщатися по парку можна пішки, а можна і взяти напрокат велосипед або скейт. Ціна: вхід в парк - вільний, вартість атракціонів - від 1 до 10 EUR

4. Карусель Praterturm. Це розвага для справжніх любителів адреналіну. Висота атракціону складає 117 метрів, а швидкість обертання 60 км/год. Не кожен ризикне проїхатися. Тим не менш карусель дуже популярна і постійно збирає натовпи туристів, охочих покататися. Ціна: 5 EUR.

5. Віденський зоопарк. Це найстаріший зоопарк - йому вже більше 250 років! Співробітники всіляко намагаються створити комфортні умови для його мешканців і це дає свої плоди. У зоопарку постійно народжуються маленькі звірята, а кілька років тому з'явилися на світ милі панди Ціна: квиток на день - 14 EUR, дитячий - 6 EUR, до 6 років - безкоштовно.

6. Дім моря. Величезні акваріуми, велика кількість риб і тропічних тварин - ось, що ви побачите в Будинку моря. Відмінне місце для проведення вихідного дня. Ціна: повний квиток - 12,5 євро, дитячий (до 5 років) - 4 євро, пенсійний, шкільний і студентський - 9,6 євро.

7. Оглядовий майданчик Sky Walk. Своєрідний балкончик на одному з гірських схилів вразить навіть самих завзятих туристів. Виникає відчуття, що ти париш в повітрі, а навколо тебе тягнеться панорама на 360 градусів. Дивне і незабутнє видовище.

8. Цель-ам-Зеє. Ще один гірськолижний курорт, який більше підійде для сімейних пар з дітьми або ж тих, хто тільки вчиться кататися на лижах. Гірки в основному нескладні і невисокі. Крім того, тут є гарне озеро, собор, ратуша, музей і галерея. Нудьгувати не доведеться.

9. Бад-Хофгаштайн. Гірськолижний курорт для справжніх професіоналів. Гори високі, круті і складні. Правда, не всі. Для лижників середнього рівня теж знайдеться місце катання відповідно рівню. Також тут багато термальних джерел та ключів.

10. Спа-готель Gruner Baum. Термальні басейни, гірське повітря і відсутність міської суєти - ось запорука хорошого відпочинку і настрою. Крім того, тут ви знайдете спа-послуги на будь-який смак і гаманець. Відпочинок з користю для здоров'я, що може бути краще?

Кращі місця для пікніка у Відні (81-90)

Хоч зима й не час для пікніків, прогулянки засніженими скверами і парками незабутні. Візьміть термос з гарячим чаєм, бутерброди і горішки для білочок, щоб провести день, насолоджуючись і милуючись природою.

1. Міський парк (Stadtpark). Адреса: Parkring, 1010 Відень, Австрія.

2. Парк Ліхтенштейн (Liechtensteinpark). Адреса: Roßau, 1090 Відень, Австрія.

3. Бурггартен (Burggarten) . Адреса: pernring (Goethegasse), 1010 Відень, Австрія.

4. Фольксгартен (Volksgarten. Адреса: Doktor-Karl-Renner-Ring (Heldenplatz), 1010 Відень, Австрія.

5. Парк Зігмунда Фрейда (Sigmund Freud Park)Адреса: Universitätsstr. (at Währinger Str.), 1090 Відень, Австрія.

6. Kurpark Oberlaa. Адреса: Filmteichstraße, 1100 Відень, Австрія.

7. Парк Бруно Крайского (Bruno-Kreisky-Park). Адреса: St. Johann Gasse 19, 1050 Відень, Австрія.

8.Roter Berg . Адреса: Roter Berg, 1130 Відень, Австрія.

9. Jesuitenwiese. Адреса: Rustenschacherallee 40, 1020 Відень, Австрія.

10. Ратушний парк (Rathauspark). Адреса: Rathauspark, 1010 Відень, Австрія.

Цікаві факти про Австрію (91-100)

Цікавих фактів, пов'язаних з Австрією, дуже багато. Ми відібрали для вас найцікавіші і вражаючі, на наш смак. Сподіваємося, що вам сподобалась підбірка ТОП-100 і ви неодмінно захочете побачити все це на власні очі.

1. 25% населення країни живе в столиці (це трохи менше 2 мільйонів).

2. «Зоопарк Шенбрунн» - найстаріший зоопарк в світі! Не забудьте його відвідати.

3. Такі незамінні в кравецькій справі швейні машинки були придумані в Австрії.

4. Австрія знаменита гірськолижними курортами. І не дивно, адже 62% площі країни займають гори.

5. Світ також може дякувати Австрії за відомі віденські бали і віденський вальс.

6. В цій країні було побудовано перше у світі колесо огляду.

7. Австрія - країна з одною мовою, понад 90% населення розмовляє німецькою.

8. Австрія - країна трудоголіків. У ній один з найнижчих відсоток безробіття.

9. У Відні знаходиться найбільше кладовище у світі (більше 3 мільйонів гробниць).

10. Криммльский водоспад найвищий в Європі (380 метрів).

теги: пам'ятки харчування розваги корисні посилання цікавинки Австрія ТОП-добірка

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber