укр рус
Введення біометричних паспортів в Україні планується почати вже в цьому році

В Україні вже давно ведуться розмови про перехід з паперових паспортів на біометричні. Одній частині громадян ця ідея імпонує, іншій - не дуже, а третя ще не визначилася, як ставитися до цієї трансформації документа, що засвідчує особу.

Так чи інакше усім громадянам України буде корисно розібратися, що ж собою представляє біометричний паспорт і які його додаткові функції. Тим більше, що введення біометричних паспортів є однією з умов Євросоюзу в контексті запровадження безвізового режиму з ЄС для України.

«Фізична оболонка» паспорта - це пластикова картка, на якій буде зображено ваше цифрове фото, дані про особу, які занесені зараз до звичайного паспорта і, зрозуміло, підпис власника. До біометричниго паспорта також буде можливість внести додаткову інформацію - таку як відбитки пальців. Але для цього потрібно спочатку подати письмову заяву.

Оскільки інформація в документі, що засвідчує особистість, вимагає особливого захисту,
рівень безпеки біометричниго паспорта стане вищим: він буде більш захищеним від підробок. Також у випадку втрати паспорта ним неможливо буде скористатися третій особі. Належний рівень безпеки забезпечується новітніми технологіями захисту інформації.

Прогнозована перевага пластикового персонального документа - скорочення часу для звірки паспортних даних при адміністративному обслуговуванні в межах України. Тобто в будь-якій держустанові держслужбовці будуть економити час на перевірку паспортних даних.

Наявність біометричного документа позитивно впливає і на комфорт перетину кордонів під час поїздок. Автоматичні пропускні системи, встановлені на кордонах у більш, ніж 15 країнах, дозволяють швидше та комфортніше проходити контроль за рахунок швидшого зчитування даних. Для цього знадобиться тепер менше хвилини.

Країни, де вже працюють такі пропускні системи, - це США, Великобританія, Сінгапур, Нідерланди, Нова Зеландія, Японія, Індонезія, Німеччина.

При очевидних перевагах біометричного паспорта, можуть зберігатися деякі сумніви на рахунок використання пластикового документа. У цьому випадку поки не варто турбуватися, адже «перехід» на документ нового покоління проводиться за бажанням. Оформити його можна буде за 30 днів. Що стосується паперових закордонних паспортів, їх можна буде використовувати до закінчення терміну дії і так само одержувати візи в інші країни.

Отримати біометричний паспорт можуть всі бажаючі громадяни України. І тільки громадяни. Ті українці, які зареєстровані, як громадяни інших країн, не зможуть отримати біометричні паспорти і, відповідно, скористатися можливістю безвізового пересування.

Що стосується осіб, які прийняли громадянство Російської Федерації і отримали російські паспорти жителів Криму, біометричні паспорти їм не видаватимуть.

теги: віза

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber