укр рус
Де відпочити на травневі свята в Європі

Відпочинок в Європі на травневі свята останнім часом стає все більш і більш популярним. Для когось це своєрідна підготовка до літа, для когось остання можливість в цьому сезоні покататися на лижах, а для когось вже традиція. У будь-якому випадку додатковий тиждень для відпочинку — це гарний привід розслабитися, побачити щось нове і відвідати європейські країни.

Компанія TravelYourWay допоможе вам організувати чудовий самостійний тур по Європі на травневі свята. Ми грамотно складемо ваш маршрут, знайдемо недорогі квитки, підберемо комфортні готелі, цікаві екскурсії, а також розваги. З нами подорожувати одне задоволення. Звертайтеся за індивідуальним плануванням!

Офіційні вихідні дні на травневі свята в 2016 році: чотири дні вихідних (30 квітня-3 травня), потім три робочих дні і ще три вихідних (7-9 травня).

Травневі свята — досить популярний сезон для поїздок в Європу. Тому якщо ви хочете трохи заощадити і при цьому комфортно провести час, радимо ознайомитися з нашими порадами:

Якщо у вас є можливість поїхати відпочити після свят, вибирайте дати починаючи з 10 травня. Зазвичай кількість туристів до цього часу зменшується і відповідно ціни на готелі, розваги і квитки падають.

Спробуйте заздалегідь домовитися на роботі про невелику відпустку. Кілька днів між святами дозволять організувати довгу, повноцінну і незабутню подорож, так як у вас буде майже два тижні на відпочинок.

В пікові сезони авіакомпанії непогано заробляють, піднімаючи ціни на квитки. Знаючи цю особливість, радимо купувати квитки заздалегідь (як мінімум за три місяці). Якщо раніше придбати квиток не вийшло, перевіряйте різні дати. Дуже часто навіть на сусідні дні вартість квитків істотно відрізняється.

Більше інформації про те, як можна заощадити при покупці авіаквитків ви можете знайти у нашій спеціальній статті «60 простих порад про те, як заощаджувати під час подорожей по Європі».

Щоб правильно вибрати країну і вдалий напрямок для відпочинку на травневі свята, визначтеся з метою майбутньої поїздки, очікуваннями, а також не забудьте врахувати побажання ваших близьких або друзів. Отже, де б ви хотіли організувати відпочинок на травневі в Європі?

У теплій, сонячній країні або на пляжі десь біля моря.

У горах. Покататися на лижах або просто відпочити, насолоджуючись красою природи.

Хочеться відвідати кілька країн, побачити визначні пам'ятки і побувати на екскурсіях.

Морський круїз. Чому б і ні? Незвичайний і насичений відпочинок, який запам'ятається надовго.

Хочеться організувати винний, сирний або музейний відпочинок. Оригінально і зі смаком!

Пляжний відпочинок на травневі свята в Європі

Якщо ви хочете провести відпустку на пляжі, вдосталь накупавшись і позасмагавши, радимо дуже ретельно підбирати країну для відпочинку. На початку травня температура води і повітря не у всіх країнах Європи піднімається до комфортного рівня пляжного відпочинку. Краще всього для пляжних травневих канікул підійдуть Кіпр, Крит, Іспанія і Португалія.

Кіпр

Головним плюсом цього напрямку є відсутність візи. Тобто вона потрібна, але оформити її можна в інтернеті/поштою або в аеропорту (якщо ви збираєтеся відвідати Північний Кіпр). Температура води в травні буде в межах 20-22°C, повітря — 26° C. Трохи прохолодно, але ідеально для гарної засмаги і піших прогулянок :)

Сезон на Кіпрі починається трохи пізніше травневих свят, тому можете розраховувати на напівпорожні пляжі і порівняно недорогі ціни.

Заходи, які ми рекомендуємо відвідати:

Крит (Греція)

Ще один чудовий напрямок — острів Крит. Денна температура в травні тут досягає позначки 23° C, води — 20° C. І хоча море трохи прохолодне, багато людей вже досить активно засмагають та купаються. Крім відпочинку на пляжі, радимо взяти екскурсію по околицях. На Криті дуже красива природа та багато пам'яток, які варто відвідати.

Іспанія

Сонячна, темпераментна, історична... Багато можна говорити про Іспанію, адже це одна з найбільш красивих і теплих країн Європи. На травневі свята температура повітря і води тут досить комфортна для пляжного відпочинку, тому можете сміливо організовувати подорож в цю країну навіть з дітьми. Міст і регіонів, куди можна поїхати — дуже багато! Вибір за вами! Ми радимо вибирати південні міста або, наприклад, острів Тенеріфе, по якому у нас є вже готова ідея подорожі.

Заходи, які ми рекомендуємо відвідати:

Португалія

Сусідка Іспанії, Португалія, не менш прекрасна на травневі свята. Захоплюючі дух пейзажі, стародавні поселення та Атлантичний океан... Усим цим можна насолодитися, поїхавши відпочивати в Португалію. Середня травнева температура по країні коливається в межах 20-23° C, води — 19-20° C.

Також особливою любов'ю у туристів користується острів Мадейра. Це справжній райський куточок посеред океану, на який ми радимо звернути увагу, якщо збираєтеся в ті краї.

Відпочинок в горах на травневі свята

Не накаталися взимку на лижах та сноубордах? Не біда! На травневі свята ще можна встигнути продовжити гірськолижні канікули, відправившись на вічні льодовики в Альпах. Вибір курортів не такий великий, як взимку, але цікаві варіанти точно є. Крім того, під час такої поїздки ви зможете побачити квітучі альпійські луги у всій красі.

Червінія (Італія)

Червінія — найвищий курорт Італії. Незважаючи на гарну сонячну погоду сніг на трасах лежить до кінця травня, що дозволяє продовжити гірськолижний сезон мало не до початку літа. Більше 250 км трас, які підходять як для професіоналів, так і для новачків, відмінна інфраструктура і сервіс дозволять організувати незабутній гірськолижний відпочинок.

Церматт (Швейцарія)

Курорт-сусід Червінії. Правда, знаходиться з іншого боку схилів і в іншій країні :)
Ще одне місце, де можна відмінно провести травневі канікули. Церматт входить в ТОП-10 альпійських курортів, а також має спільні траси з Червінією, тому улюблене місце для катання тут зможе знайти кожен. Крім гірськолижного відпочинку, тут можна чудово відпочити просто насолоджуючись краєвидами та чистим гірським повітрям (у Церматті заборонені автомобілі, так що вихлопні гази вам точно не завадять).

Заходи, які ми рекомендуємо відвідати:

Зельден (Австрія)

Австрійський курорт Зельден знаходиться на східних схилах Альпійських гір. Сезон тут триває десь до середини травня. І хоча температура повітря іноді піднімається до 15° C, траси залишаються у відмінному для катання стані. Зельден має зручне транспортне розташування, а також помірні ціни. Подивитися приклад готової подорожі на гірськолижний курорт Зельден ви можете на нашому сайті.

Екскурсійний тур по Європі на травневі свята

Якщо ви любите багато подорожувати, відкривати нові місця, дізнаватися нове, повні сил та ентузіазму, пропонуємо вам відправитися в самостійний тур на травневі свята в Європу. Переваги його в тому, що ви зможете вибрати тільки ті країни, які цікаві, лише ті пам'ятки, які давно хотіли побачити і зупинитися тільки там, де захочете. Крім того, це відмінний варіант для тих, хто хоче поєднати екскурсійний відпочинок, наприклад, з пляжним. Адже немає нічого складного в тому, щоб заїхати на день-два в якесь містечко біля моря.

Прикладом екскурсійної подорожі може служити ось такий готовий маршрут по Польщі, Австрії, Чехії та Угорщині.

На початку травня у багатьох країнах проходять захоплюючі та оригінальні заходи:

Для такого формату подорожей радимо вибрати автобусні тури в Європу на травневі свята. Автобус, як вид транспорту, для невеликих переїздів — це відмінний варіант. Він достатньо дешевший літаків, більш зручний, з точки зору місця розташування автовокзалів, і нітрохи не поступається літакам за рівнем комфорту. Про те, які існують надійні автобусні компанії в Європі ми вже писали в статті «Міжнародні автобусні компанії Європи».

Морський круїз

Шукаєте щось незвичайне, оригінальне і романтичне? Тоді цей варіант для вас. Незабутня морська подорож ідеально підійде для закоханих, які хочуть разом провести час, поподорожувати по різних країнах і відпочити. Сучасні лайнери — це розкішні сучасні та комфортні судна, на яких є безліч розваг — басейни, бари, ресторани, клуби, бібліотеки та інше. Крім того, під час подорожі ви заїдете в кілька країн, де зможете погуляти, відвідати визначні пам'ятки або сходити на екскурсію.

Що стосується цін, то в порівнянні із звичними подорожами в середньому морський круїз буде коштувати в кілька разів дорожче. Його вартість залежить від багатьох факторів: довжини подорожі, кількості днів, наявності системи «all inclusive» та ін

Винний, сирний або музейний тур в Європу на травневі свята

Останнім часом особливої популярності набирають винні і сирні тури. Вони включають в себе відвідування виноробних підприємств і сироварень, дегустації та тематичні екскурсії. Спеціально підібрана програма дозволяє відвідати всі найцікавіші і знакові місця і при цьому комфортно поєднати відпочинок з переїздами між містами та країнами.

На нашому сайті є приклад готової подорожі винними регіонами Грузії — Тбілісі-Кахетія-Кутаїсі-Батумі.

Більш детально про те, що таке гастрономічні або винні тури ви можете прочитати у наших спеціальних статтях.

Якщо вас цікавлять тематичні поїздки, можна організувати особливий тур на травневі в Європу. Наприклад, по картинних галереях, музеях чи виставках. Такий культурний відпочинок не тільки надовго запам'ятається, але і допоможе дізнатися і побачити багато нового, корисного і цікавого.

Який би вид відпочинку ви не обрали, ми впевнені, що він пройде незабутньо. Європа на травневі свята — відмінний напрямок, який з роками набирає все більше і більше популярності. Переконайтеся в цьому і ви, відправившись в захоплюючу і незабутню поїздку!

Ми з радістю допоможемо організувати вам тури на травневі свята в Європу. Наші професійні працівники порекомендують вам кращі напрямки, допоможуть оформити візу і скласти чудову самостійну подорож. Звертайтеся до нас! :)

теги: бюджетний відпочинок поради ідеї подорожей пляжний відпочинок Італія Іспанія Греція Австрія

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber