укр рус
Чому подорож до Грузії може стати відмінною альтернативою Європі

Повністю об'їздивши всю Європу, ми вирішили не зупинятися і продовжуємо подорожувати, відкриваючи нові країни, міста і напрямки. Зараз ми хотіли б розповісти про дуже-дуже цікаву, темпераментну, незвичайну і казково красиву країну — Грузію. Хоч територіально вона і не вважається Європою, але, повірте, відпочинок в Грузії стане чудовою альтернативою европейському.

Компанія TravelYourWay з великим задоволенням спланує подорож будь-якої складності в Грузію. Ми знайдемо найвигідніші квитки, підкажемо кращі готелі, підберемо індивідуальну програму і екскурсії, а також порадимо кращих професійних і вже перевірених гідів. З нами подорожувати легко і безтурботно, тому звертайтеся, якщо хочете провести свою відпустку самостійно, захоплююче і незабутньо!

А тепер ми б хотіли розповісти про особливості відпочинку в Грузії, його можливості і, головне — переваги!

Безвізовий режим

Однією з головних переваг Грузії щодо європейських країн є безвізовий режим для громадян України. Особливо це актуально з кінця червня 2015 року, коли обов'язковою умовою для отримання візи стало особиста присутність при подачі документів (для пред'явлення біометричних даних — відбитків пальців і цифрового фото). Для в'їзду на територію Грузії українцям з документів необхідний лише діючий закордонний паспорт. Перебувати в країні можна у сумі до 90 днів кожні півроку. Для поїздки з дітьми потрібен проїзний документ дитини або закордонний паспорт (залежно від віку). У разі відсутності цих документів можна внести дані про дитину в паспорт одного з батьків. Також обов'язкова наявність фотографії дитини (незалежно від віку). Більш детальну інформацію про необхідні документи та порядок в'їзду громадян України на територію Грузії можна прочитати на офіційному сайті посольства України в Грузії.

Прямі авіаперельоти

Другою перевагою, звичайно ж, є те, що Грузія знаходиться зовсім близько від України. Останнім часом — цей напрям стає все більш популярним, тому перевізники відкривають нові прямі рейси в різні міста цієї країни.

Добиратися літаком найзручніше, адже за вартістю це виходить ненабагато дорожче потяга чи порома, а часу при цьому заощаджується значно більше. Альтернативні варіанти підійдуть тим, хто боїться літати або ж планує подорож на власному автомобілі, але не хоче провести всю дорогу до Грузії за кермом (на поромі, наприклад, можна здійснювати як пасажирські переїзди, так і вантажні).

Можна, звичайно, поїхати в Грузію і на власному автомобілі. Якщо врахувати, що вартість при цьому може ділитися на 4 людей, то це досить економний варіант. Мінуси такої подорожі, по-перше, в тому, що це досить важко як для водія, так і для пасажирів. А, по-друге, вам доведеться витратити досить багато часу на планування шляху та складання маршруту, якщо ви це робите самостійно.

Вид транспорту

Час в дорозі

Приблизна вартість (в одну сторону на 1 людину)

Літак*

≈ 3-4 години

від 1695 грн

Поїзд

≈ 4 доби (поїзд Харків-Баку + Баку-Тбілісі)

Харків-Баку від 2160 грн; Баку-Тбілісі від 840 грн

Автомобіль

від 3 діб (в залежності від швидкості водіння і тривалості переїздів)

від 4200 грн на бензин (при вартості бензину 22 грн/л)

Пором**

≈ 3доби

від 2060 грн

*Приклад і вартість рейсу МАУ з Києва в Тбілісі (на 5.10.2015):

**Вартість порома судноплавної компанії «Укрферрі» з Іллічівська в Батумі (літо 2015 р.):

Відсутність мовного бар'єру

Майже все грузинське населення розуміє і розмовляє російською мовою. Хто не знає російської, вільно володіє англійською. Тому в подорожі у вас не повинно виникнути жодних проблем у спілкуванні з місцевим населенням. Крім того, грузини дуже доброзичливі і гостинні, так що якщо вам потрібна допомога або ви заблукаєте на одній з грузинських вуличок, вони завжди прийдуть на допомогу і зможуть вирішити будь-яку проблему.

Різні типи відпочинку

Грузія сама по собі країна не дуже велика, проте в ній знайдеться все, що потрібно для активного відпочинку. Численні пляжні курорти, такі як Батумі, Кобулеті подарують вам і вашій сім'ї або компанії чудовий відпочинок під жарким сонцем на чистих пляжах з гальки. Такий варіант відмінно підійде тим, хто бажає розслабитися або ж провести канікули з дітьми.

Всесвітньо відомі гірськолижні курорти Бакуріані та Гудаурі ідеально підійдуть для зимового відпочинку. Крім традиційних спусків на лижах чи сноуборді, в Грузії ви зможете зайнятися і екстремальними видами спорту. Наприклад, дуже популярним і відомим тут, так зване позатрасове катання: хелі-скі (підйом в гори на вертольоті і спуск по непідготовлених трасах) і беккантрі (те ж саме, тільки підніматися треба пішки і самостійно).

Багато в Грузії і санаторіїв, тому це ідеальне місце для тих, хто хоче відпочити і одночасно підлікуватися. Різні термальні джерела, мінеральні води (Боржомі, Саїрме, Уцера, Сурамі), цілющі чорні магнітні піски (Урекі, Григолеті), лікувальні грязі (Ахталь) — все це зібрано в одній країні і користується неймовірною популярністю.

Для любителів активного туризму, історії та відкриття нових місць у Грузії є дуже багато екскурсійних турів. Можна підібрати як одноденну програму, наприклад, по Тбілісі, так і розраховану на кілька днів. В останньому випадку ви зможете побачити всю країну, відвідати різні регіони і відчути повною мірою грузинський темперамент, звичаї і традиції.

Ну і як же не згадати один з головних символів Грузії — вино? Без нього тут не обходиться жодне свято. Подивитися, як вирощують виноград, потрапити на його збір, обробку, а також подивитися на сам процес виготовлення вина можна, відправившись у винний тур по Грузії. Його плюс в тому, що ви не тільки дізнаєтесь багато цікавої інформації, але й зможете побачити все на власні очі, спробувати вино на дегустації і купити пару пляшечок в подарунок близьким.

Спеціально для вас ми підготували ідеї і маршрути подорожей по Грузії. Ви можете відправитися в поїздку по одному з готових варіантів або ж звернутися до нас, щоб спланувати щось схоже, але відповідно до ваших побажань та запитів.

Унікальні пам'ятки

Незвичайність архітектури і загального стилю міст проявляється в тому, що старовинні унікальні пам'ятки поєднуються з цілком сучасними будівлями і спорудами. І поєднуються, скажемо так, непогано. Це дуже явно простежується на прикладі Тбілісі, з якого радимо почати знайомство з самою Грузією. Відвідайте Старий Тбілісі, який зовсім недавно був реконструйований, Площу Свободи, етнографічний музей Тбілісі. З сучасних пам'яток не забудьте про знаменитий пішохідний Міст миру, конструкція якого складається з сталевого каркаса, покритого склом.

Також з пам'яток радимо обов'язково побачити Гергетську церкву — одну з небагатьох в області Хеві. Щоб насолодитися неймовірної краси краєвидами, вирушайте у Верхню Сванетію (яка, до речі, знаходиться в списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО). Тут ви також побачите і старовинні вежі, і стародавні православні церкви. З різних старовинних поселень і міст особливої уваги заслуговує перша столиця Грузії — Мцхета, печерне місто Уплісцихе, фортеці Хертвісі, наскельний монастир Вардзія, фортецю Горі.

Рекомендуємо заздалегідь подбати про організацію екскурсії, адже просто побачити все це недостатньо. Розповіді професійного гіда допоможуть зовсім по-іншому подивитися на визначні пам'ятки і почерпнути багато нових знань.

Прийнятні ціни

У порівнянні з досить дорогим відпочинком в європейських країнах та їх столицях, відпустка у Грузії обійдеться значно дешевше. Ціни, звичайно ж, залежать від сезону, ваших вимог і уподобань.

Наприклад, житло вам обійдеться в середньому від 40 до 250 ларі (від 16 до 100 євро). У Грузії дуже багато готелів і хостелів, тому якщо бронювати проживання наперед, можна знайти досить хороші умови за невеликі гроші. Також розвинений так званий приватний сектор або апартаменти.

Відпочиваючи в Грузії, не пошкодуйте грошей і спробуйте національну кухню в ресторанах. Хачапурі, хінкалі, чурчхела, шоті, сири, соуси — все це потрібно обов'язково скуштувати, адже так смачно ці страви готують тільки грузини. Середній обід обійдеться приблизно в 15-20 ларі (6-8 євро). Якщо ви захочете готувати самі, вирушайте на ринки. Там продукти і свіжіші, і дешевші. Також є можливість сторгуватися з продавцем і купити необхідні продукти ще дешевше.

Ціни на розваги також досить прийнятні, тому дозволити похід з дитиною в дельфінарій або відпочити компанією в аквапарку зможе кожен. Що стосується пляжів, то в Батумі вони абсолютно всі безкоштовні. Водні розваги, такі як катання на кораблі, човні або катері, дайвінг або політ на парашуті над морем обійдуться в середньому від 10 до 80 ларі (від 4 до 32 євро).

Хороший вибір подарунків для рідних і близьких

Справжні грузинські вина, бажано домашні або придбані на самих виноробнях. Як би не було сумно, але це теж бізнес, тому в магазині вам можуть продати далеко не кращі вина. З солодощів придбайте друзям і близьким грузинську чурчхелу і пастилу. Впевнені, вони будуть у захваті :) З гастрономії також можете придбати сири, соуси і спеції.

Чудовим колоритним подарунком для справжніх чоловіків стане ріг для вина, кинджал, шабля або рушниця. Для дівчат і жінок підійдуть ексклюзивні ювелірні прикраси ручної роботи з грузинською емаллю.

Ну і про традиційні подарунки, на кшталт, магнітиків, брелоків, чашок і футболок також не забудьте! :)

Сподіваємося, що цією статтею ми в черговий раз переконали вас в тому, що Грузія — відмінна країна для подорожей і нових відкриттів. Вона прекрасна в будь-який сезон, тому, коли б ви не планували поїздку, завжди зможете насолодитися її красою, автентичністю, колоритом та гостинністю. Можливості, які відкриваються перед самостійними мандрівниками просто вражають. Тому швидше збирайте валізи!

А ми допоможемо спланувати і організувати вашу ідеальну подорож :) Звертайтесь до нас, якщо не хочете витрачати багато часу на продумування маршрутів, складання планів і не такий-то простий пошук вигідних квитків і хороших варіантів проживання за прийнятними цінами. Наш багаторічний досвід допоможе це зробити швидше і якісніше, тоді як ви ні про що не будете переживати і турбуватися.

Телефонуйте нам за номером +380 68 978-33-24 і пам'ятайте, що подорожі допомагають робити наше життя більш захоплюючим, залишають море вражень і приємних фотографій!

теги: бюджетний відпочинок пам'ятки ідеї подорожей

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber