укр рус
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці

Португалія — привабливе місце для всіх мрійників і романтиків світу. Але бурхливий океан, незабутні заходи сонця та чарівна атмосфера не залишать байдужими навіть невиправних прагматиків. Хочете переконатися? Гайда в подорож Португалією з нашою підписницею Анастасією!

Якщо ви не маєте часу на організацію подорожі, ми завжди раді допомогти зі складанням маршруту, купівлею квитків, вибором проживання та з будь-якими іншими питаннями щодо організації вашої поїздки. Подорожуйте із задоволенням!

Привіт, подорожуюча пташка знову повернулась. Сьогодні я поділюся з вами інформацією про 20 країну, яку я відвідала цієї осені, і скажу, чому pastel de nata у Португалії варто їсти лише вранці та як за мінімальні кошти відвідати Порто та Лісабон. Готові до нових пригод? Після прочитання статті ви обов’язково стрімголов побіжите збирати валізу та вже завтра купите квитки в нову подорож.

Оскільки зараз я навчаюся в Італії, квитки я купувала з Венеції, але є багато сайтів, на яких із легкістю можна знайти квиток з України. Переліт із Києва коштуватиме приблизно 50–60 євро до Лісабону. Якщо ж ви проживаєте в Польщі, є хороша можливість знайти літак із Кракова, Вроцлава або Варшави. Ryanair — компанія, з якою можна здійснити подорож навіть за 15 євро.

Стосовно цін:

  1. Квитки Венеція (Тревізо)–Порто, Порто–Лісабон, Лісабон–Рим (Ciampino) — 60 євро.
  2. Квиток з аеропорта Порто коштує 1,60 + 0,60 євро за картку (яку купуєте лише раз). Аналогічна ситуація в Лісабоні, але квиток там коштує 2,00 + 0,60 євро.
  3. Житло — за весь час нашої подорожі ми з подругою користувалися couchsurfing.
  4. Розваги — 60 євро.

Загальний бюджет поїздки (на одну людину): 130 євро на 5 днів.

Португалія — одна з країн, яка зачаровує, охоплює в свої обійми та дає зрозуміти, що культурна спадщина, океан і смачна їжа дозволять жити, наче король, навіть на кінці Європи.

Міський транспорт

  • Метро

    Лісабон:

    У столиці Португалії транспортна система абсолютно проста. Найкращим способом доїхати з аеропорту буде метро. Вам лише потрібно купити картку, яка коштує 0,60 євро, і вибрати в автоматі один квиток, ціна якого 1,60 євро. У Лісабоні вигідно купувати квиток на цілий день, який коштує 6,40 євро та дає можливість користуватися поїздками в метро, автобусом і славнозвісним жовтим 28 трамваєм протягом доби.

    Порто:

    У Порто аналогічна ситуація — користуйтеся метро і без запізнень прибувайте в будь–яку точку міста. Один квиток коштує 2,00 євро і картка 0,60 євро. Цей квиток дає можливість здійснити одну поїздку протягом 75 хвилин. Дорога від аеропорту до центру займає близько 30 хвилин.

Транспорт між Порто та Лісабоном

  • Літак

    Раджу вам купувати квиток заздалегідь, якщо ви плануєте відвідати два міста — Порто та Лісабон. Квиток компанією Ryanair нам обійшовся в 15 євро. Час перельоту 40 хвилин, але врахуйте те, що в аеропорті вам треба буде чекати близько 2 годин.

  • Потяг

    Якщо ви вирішите обрати зручний вагон і насолодитися краєвидами морського узбережжя, тоді сміливо купуйте квиток на потяг і забігайте у вагон. Час в дорозі — близько 3 годин. На цьому сайті можна знайти всі ціни на квитки та години, в які відправляється потяг: www.cp.pt

    Якщо ви прилетіли в Лісабон, але хоче відвідати Порто, варто пам’ятати одну річ. Потяги з Лісабона прямують лише до вокзала Porto Companha. Якщо вам потрібно поїхати до головного вокзалу Sao Bento, з наявністю квитка ви можете просто пересісти на електричку безкоштовно. Ціна квитка станом на 2019 рік коливається між 25 євро в другому класі та 37 євро в першому класі.

  • Автобус

    Зручними вважаються автобуси компанії Rede Expressos — це один із найбільших перевізників у Португалії. Відстань від Порто до Лісабона вони долають за 3 години. Квиток буде коштувати 20 євро згідно з цінником на 2019 рік. Якщо брати квитки в дві сторони, можна зекономити до 5 євро. Все це залежить від сезону. Посилання на сайт залишаю ось тут: www.rede-expressos.pt

  • Автомобіль

    Якщо ви все–таки вирішите орендувати машину, ціна залежить від того, яку марку ви обираєте. В середньому оренда автомобіля коливається від 40 до 70 євро в день. Нижче додаю сайти, на яких ви зможете знайти будь–який автомобіль за вашим смаком і гаманцем.

Смаколики

Португалія — це місце, де можна скуштувати найсмачнішу рибу просто з вогню. А найголовніше пам’ятати про те, що не варто звертати увагу на вигляд ресторану: заходьте в будь–яке місце, яке не притягує око, і саме там вам смакуватиме найкраще. Іншим варіантом може бути ресторан, де ви побачите місцевих жителів. Адже в таких місцях обід на двох може обійтися в 15 євро з вином чи пивом, включаючи перше, друге й десерт. Португалія — це не місце, де варто віддаватись кольорам і подачі їжі. Навіть найвідоміші заклади, в яких можна зустріти велику кількість туристів, відкрили наші співвітчизники українці.

Серед хороших закладів Порто раджу відвідати:

  • Venham mais 5 (Rua de Santo lldefonso, 219) — місце, яке славиться своїми найкращими португальськими сендвічами. Раджу спробувати prego no Pao і замовити сангрію.
  • Café Dª Gina — зовсім непомітна кав’ярня в самому серці міста. Працює по будням до 17:00. Приходьте сюди в обід під час ланчу. Найсмачніше, що можна замовити — Arroz de Polvo (рис з восьминігом). Ціна страви всього 5 євро, а смак запам’ятається на все життя. Гарантую!
  • Espaço 77 (Travessa de Cedofeita 22) — бюджетний студентський бар, який поставив рекорд у Порто по об’єму продаж пива, так званих «minis». За пиво розміром в 200 мл ви заплатите всього лише 0,5 євро. Також тут можна замовити закуску та різні типові португальські сендвичі.
  • Декілька місць, які також варті вашої уваги: Casa de Ló (Travessa de Cedofeita 20A) і Candelabro bar (Rua Da Conceicao 3). Сюди варто прямувати ввечері, замовити вечерю й насолодитися хорошою музикою з келихом вина.

У столиці Португалії, крім місць, які ви точно знайдете в Google, раджу відвідати LX Factory (Rua Rodrigues de Faria 103) — арт–центр, організований на місці старої фабрики під мостом 25 квітня. Тут ви знайдете усе, починаючи від затишних кав’ярень, ресторанів, закінчуючи брендовими магазинами відомих португальських дизайнерів. Не забудьте заглянути в книжковий магазин Ler Devagar, адже саме тут проходять виставки, театральні вистави, а у вихідні площа перетворюється в місцевий маркет відомих лісабонських дизайнерів.

Але яка ж Португалія без порто та п’яної вишні? Якщо ви досі не знали, що перша п’яна вишня народилась тут, то я розкажу вам про одне місце, яке потрібно відвідати в першу чергу, коли складатимете checklist to Portugal. Одне з найбільш наповнених туристами місць — це A Ginjinha, яке знаходиться за адресою Largo São Domingos 8.

А для людей, які обожнюють солодощі, у мене є особливий список місць.

Natas — найсмачніша тарта з будь-яким наповненням. Знайдете її ось тут: The world needs nata і Manteigueira. А якщо раптом захочеться скуштувати найсмачніших французьких круасанів, з джемом, шоколадом чи кавою, прямуйте сюди: Bohemia біля Casa da Musica.

Моїм улюбленим місцем беззаперечно залишається Nuova Real біля Casa da Musica. Тут смачне усе: починаючи від кави, закінчуючи звичайним хлібом. І якщо ви ще думаєте про те, чи варто їсти pastel de nata, так от варто! Обов’язково, але лише вранці, коли випічка свіжа й дуже запашна. І не переживайте за зайві кілограми. У Португалії, блукаючи містами, де за день можна пройти близько 15 кілометрів із суцільними спусками та підйомами, мати зайві кілограми просто неможливо.

Житло

Як завжди я користувалась couchsurfing. Ми провели 3 дні в Порто, де дах над головою нам дав португалець, який народився в цьому мальовничому місті. А в Лісабоні ми також отримали хорошу пропозицію від місцевого жителя, оскільки він сам організовує тури і займається орендою апартаментів у столиці. Саме він показав нам найсхіднішу точку Європи й допоміг з організацією нашого маршруту в Лісабоні. Якщо ви раптом хочете знайти собі хороші апартаменти, раджу звернути увагу на Airbnb. На цьому сайті можна знайти кімнату за 10–15 євро, а квартира в середньому буде коштувати 30–40 євро за добу.

Розваги та лайфхаки

Нетуристичні місця, які варті уваги, або де побачити Лісабон із висоти пташиного польоту

Прямуйте у торговий центр H&M, який знаходиться недалеко від вулиці rua do Carmo, 42, заходьте в ліфт і тисніть на 4 поверх. За лічені хвилини ви зможете побачити Лісабон із висоти пташиного польоту. Ще одним гарним місцем є торговий центр Pollux (rua Fanqueiros, 276). Піднімайтеся на 9 поверх, замовляйте каву та спостерігайте за тим, як туристи стоять у черзі й чекають, аби піднятися на найвищу точку Лісабону. У цьому місці також перед вашими очима відкриється чудовий вид на руїни монастиря Карму.

І на десерт: бути в Лісабоні та не відвідати Cabo da Roca? Еге ж…

Найсхідніша точка Європи — місце, де ви можете сказати привіт Америці, місце, де ви побачите океан і затамуєте подих. Якщо ви подорожуєте машиною, вам доведеться налаштувати навігатор і їхати близько 30 хвилин. Обов’язково не забудьте придбати якісь фрукти, багет і вино для того, щоб зустріти найпрекрасніший захід сонця у вашому житті.

Але якщо у вас немає водійських прав, є можливий варіант поїхати туди на автобусі №403. На станції Cascais Terminal сідаєте на автобус і виходите на останній зупинці. Квиток, ціна якого всього 4 євро, можна придбати у водія. Місце, яке обов’язково закарбується в пам’яті!

І наостанок ділюся з вами своїми лайфхаками:

  1. Раджу скачати додаток на телефон Vivino. Завдяки йому за лічені хвилини ви будете знати рейтинг будь-якого вина і вам не потрібно буде думати, яке обрати в супермаркеті на вечерю. Іноді або ж майже завжди буває так, що очі просто розбігаються.
  2. У фірмових магазинах на полицях можна знайти міні-набір портвейну. Ціна такого подарунку обійдеться вам у 3-5 євро. Тому сміливо купуйте та тіште своїх рідних.

Хочете більше подорожувати? Економте на подорожах разом із допомогою професіоналів! Доручіть нам організацію вашої мандрівки, і ми підберемо найбільш вигідні варіанти квитків, проживання та розваг за вашим смаком та бюджетом!

теги: бюджетний відпочинок ідеї подорожей

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?
7 лайфхаків для крутої поїздки Європою, про які вам не розкажуть у програмі «Орел & Решка»

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber