укр рус
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії

Бельгія — відмінний варіант подорожі для любителів музеїв і красивих архітектурних ансамблів, а також для ласунів і поціновувачів смачного пива.

Нова стаття нашої підписниці Насті про те, що створює дивовижну атмосферу цієї країни і куди обов'язково потрібно потрапити, навіть якщо у вас всього 2 дні :)

Якщо вам знадобляться поради досвідчених мандрівників, ми завжди раді допомогти зі складанням маршруту, купівлею квитків, підбором проживання та з будь-якими іншими питаннями щодо організації вашої поїздки. Подорожуйте із задоволенням!

Бельгія — це маленька Європа в одному флаконі. Чому? Тут історія, архітектура і смакота на кожному кроці. Країна, де архітектурні жанри переплітаються, як кольори на полотнах найвідоміших художників. І якщо ти досі не був там, даю тобі одну і ще з десяток причин туди поїхати.

Сьогодні я розповім, чому варто летіти в Брюссель, спробувати найсмачніший шоколад за доступними цінами і випити пиво в одній із найстаріших пивоварень Європи. Там не тільки Атоміум, Гранд-Плас і Пісяючий хлопчик, а ще багато-багато цікавих околиць, про які не пишуть у путівниках.

Подорож до Бельгії була спланованою, тому всі маршрути і деталі були продумані заздалегідь. Ми з подругою лише взяли рюкзаки і зустрілися в аеропорту. Пройшовши стійку реєстрації, ми сіли в літак і за 2 години опинилися в мальовничому містечку Шарлеруа. Це невеличке місто, яке знаходиться в 50 кілометрах від Брюсселя. Саме сюди прилітають усі лоу-кости, і всього за 10 євро з аеропорту можна доїхати до центру Брюсселя на автобусі.

Для початку розповім про ціни на квитки, проживання і розваги:

  1. Квитки Варшава Модлін–Шарлеруа — 100 злотих (23 євро).
  2. Готель у Брюсселі з податком (для двох осіб за одну ніч) — 300 злотих (70 євро).
  3. Харчування та розваги — 30 євро.
  4. Транспорт з аеропорту Шарлеруа — 10 євро.

Загальна вартість поїздки (на 1 людину): 100 євро на 2 дні.

Стосовно помешкання: у Брюсселі ціни коливаються від 50 євро за ніч до 300 євро. Залежить від того, які апартаменти ви обираєте. Заздалегідь раджу переглянути райони, де не варто резервувати хостели чи готелі, оскільки атмосфера там не дуже приємна. Дуже багато іноземців із близького Сходу, переселенців та місцевого населення, які не вселяють довіри.

Що подивитися

Звичайно ж, першим пунктом у вашій подорожі обов’язково має бути Гранд-Плас. Відома всьому світу історична площа занесена до історичної спадщини ЮНЕСКО. Саме тут колись проводилися наймасовіші покупки, і назви вулиць, які оточують цю площу, говорять самі за себе: Оселедцева, Хлібна і М’ясна. Сьогодні ж у Брюсселі на головній площі міста щороку організовують один із найбільших квіткових фестивалів у Європі.

Про Атоміум ви, напевно, чули. Визначне місце Брюсселю збудоване як символ атомного століття для Всесвітньої виставки 1958 року. А про музей Європи? Так ось, музей Європи — це виставка всіх визначних місць на невеличкій території парку. Приїхавши до Бельгії, можна одразу потрапити в Париж, Лондон, Латвію і навіть Ірландію.

Не менш туристичним місцем буде Гора мистецтв. Адже там місто можна умовно поділити на дві частини: верхнє і нижнє. Тут відкривається незрівнянний вид на бельгійську столицю, а також поруч розташовані декілька найвідоміших музеїв.

Одна з причин, чому я обрала Бельгію — це, звичайно, архітектура. Я закохана в готику і її шпилі на верхівках костелів і будинків. Cathédrale Saints-Michel-et-Gudule de Bruxelles — одна з визначних пам’яток готичної архітектури. Мені він чомусь нагадав зменшену версію Notre Dame De Paris. Зайти у костел можна безкоштовно з 7:30 до 18:00.
Наступною готичною перлиною є Église Notre-Dame des Victoires au Sablon, яка не поступається собору Сен-Мішель-е-Гюдюль. Вона також відкрита для відвідування всіма бажаючими і зможе здивувати вас чарівними звуками органу.

Basilique du Sacré-Coeur (Базиліка Святого Серця) не може залишитися без уваги, оскільки є єдиною великою будівлею в стилі арт-деко. Вона подібна до знаменитої Базиліки Святого Серця, яка знаходиться в Парижі.

Що і де спробувати

Брюссель — місто, де на кожному кроці їдять шоколад, вафлі-гофре та п’ють пиво в атмосферних барах. Одним із них є відоме Delirium Café. Тут близько 2500 видів крафтового пива, а символом бару є рожевий слоник. Саме там я спробувала KRIEK — пиво з вишневим смаком, ціна якого 4 євро. Продається воно в будь-якому закладі, оскільки є традиційним напоєм. Пам’ятайте про те, що в Бельгії не варто пити один вид пива двічі, бо є безліч інших: Geuze Beer, Westmalle и Hoegaarden.

А якщо ви захочете змінити атмосферу, раджу Goupil le fol — місце, в якому є різні види фруктового вина, а атмосфера нагадує 60-ті роки минулого століття. Уявіть собі пошарпані дивани, кольорові напої і безліч коридорів-лабіринтів.

Крім бельгійського шоколаду, столиця славиться теж своєю смачною картоплею фрі. Інша назва — «бельгійські фрі», які обсмажуються двічі в жирі з яловичини. Одне з місць, яке варто відвідати, — це Place Jourdan, а біля нього можна купити картоплю у вагончику Maison Antoine. Обов’язково візьміть два види різних соусів. Ціна картоплі коливається між 7-10 євро.

А найсмачніші десерти (типові бельгійські вафлі-гофре) можна знайти в мережі кав’ярень Maison Dandoy. Солодощі на будь-який смак у кожній частині міста. Нутелла, білий шоколад, шматочки полуниці — усе, що душа забажає. Ціна на смаколики коливається від 4 до 6 євро. Усе залежить від начинки і фруктів, які ви обираєте.

Куди сходити

Брюссель — це мистецтво в архітектурі, кухні і навіть у малюнках на будинках. Варто тільки придивитися — і перед вами відкриються перлини найвідоміших вуличних художників.

Саме для любителів коміксів я маю новину: у Бельгії знаходиться величезний музей історії коміксів. Придбавши квиток туди, можна на першому поверсі дістатися до читального залу і переглянути комікси більше ніж на 20 різних мовах світу. Ціна квитка різна, в залежності від того, коли ви хочете піти. Актуальні ціни краще переглядати на офіційній сторінці музею. За посиланням ви можете знайти музеї в Брюсселі, а також інформацію стосовно годин їх роботи: www.365.be

До речі, у Брюсселі знаходяться квіткові оранжереї, які можна відвідати з квітня до кінця травня. Саме тоді всі можливі різновиди квітів зацвітають, і виглядає це захоплююче з кожного боку. Відчуття, наче знаходишся у величному королівському палаці. Квіткова оранжерея протягом квітня і травня пропонує безкоштовний вхід для своїх відвідувачів.

У Брюсселі навесні також проводиться один з найбільших джазових фестивалів Brussels Jazz Marathon. Він започаткований саме в Бельгії не дарма, оскільки це столиця саксофону. Протягом трьох днів абсолютно безкоштовно можна послухати різних відомих виконавців просто на вулицях міста. Марафон проводять вже досить давно, тому зустріти відомого виконавця — не рідкість.

Оскільки столиця налічує в собі дуже багато музеїв і різних виставок, які можна переглянути протягом цілого року, я раджу купити квиток і дослідити околиці.

Першим варіантом може бути місто Брюгге. Маленьке тихе містечко, яке чекає на туристів у напівсонному стані. Місто зі стародавньою історією, де знаходяться найкращі костели у готичному стилі. Наступні міста, які розташовані неподалік — Намор, Гент, Монс. Туди можна доїхати потягом або автобусом. Малесенькі містечка, наповнені колоритом і духом мешканців.

Бельгія була дев’ятою країною, яка поповнила мій список. Країна, у якій мешкає 108 різних національностей, а один бельгієць знає хоча б 4 мови. Тому не вагаючись купуйте квитки і розмовляйте на різних мовах у будь-яких закладах міста. Брюссель у кожну пору року прекрасний, і відвідати тут можна усе, починаючи з пам’яток архітектури до музичних фестивалів, які проводять щомісяця.

Хочете відпочити в Європі і заощадити до 50% від вартості поїздки? Звертайтеся до нас за професійним плануванням подорожі в будь-яку країну. Ми підберемо оптимальні варіанти житла і квитків, порадимо, що подивитися, і домовимося про екскурсії. Вам залишиться тільки насолоджуватися відпочинком :)

теги: бюджетний відпочинок ідеї подорожей

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?
7 лайфхаків для крутої поїздки Європою, про які вам не розкажуть у програмі «Орел & Решка»

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber