Багатовікова історія виноробства в Італії багата на традиції, місцеві секрети і таємниці приготування відмінного вина. Італійці постійно вдосконалювали процес виготовлення напою, придумуючи нові технології та способи виробництва. Завдяки цьому вони отримали чудові ароматні і якісні вина, які зараз відомі по всьому світу. Відвідавши винні регіони Італії, ви ніколи не забудете краси виноградників, старовинних виноробень і смаку справжнього італійського вина. Тому швидше плануйте винні тури по Італії, щоб відпустка ще довго згадувалася яскравими емоціями та приємними моментами. У цьому з величезним задоволенням допоможемо ми - спланувати поїздку від А до Я, знайти недорогі квитки, забронювати номер в готелі, підшукати кращі екскурсії на винні заводи Італії та професійних гідів - все це буде тільки нашими турботами.
Ще не визначилися з поїздкою? Подивіться ідеї подорожей з розрахованим бюджетом на одну людину і на компанію
Навіть бувалим туристам, які об'їздили всю Європу буде цікаво відвідати невелику, затишну виноробню, щоб на власні очі побачити процес виготовлення вина, послухати захоплюючі розповіді про це ремесло і спробувати справжні італійські вина. Виноробних центрів в цій країні дуже багато. Їх відвідування і кількість залежить тільки від тривалості вашої поїздки. Винзаводи Італії схожі між собою в технологіях і процесах, відрізняється тільки смак вин, тому вирішуйте чи потрібна вам тривала поїздка, чи достатньо буде одноденної подорожі.
Вас напевно цікавить, що ж включає в себе подібний тур. По-перше, це історії про те, як з'явилося виноробство в Італії, які існують технології та секрети приготування вина, а також прогулянки по виноградниках і погребах виноробень. Крім цього після завершення екскурсії вас відведуть на дегустації та познайомлять з винною картою Італії.
П'ємонт, Тоскана, Трентіно, Абруццо, Апулія, Базіліката, Валле-д'аоста, Венето, Калабрія, Кампанія, Лаціо, Лігурія, Ломбардія.
Білі вина: Арнеис (Arneis), Катарратто (Catarratto), Фьяно (Fiano), Гречетто (Grechetto), Мальвазія Б'янка (Malvasia Bianca), Моськатов (Moscato), Нурагус (Nuragus), Пиколит (Picolit), Пигато (Pigato), Піно Гріджо (Pinot Grigio), Ріболла Джалла (Ribolla Gialla), Соаве (Soave), Токай Фріулано (Tocai Friulano), Треббьяно (Trebbiano), Вердиккьо (Verdicchio), Вердуццо (Nero), Вернация (Vernaccia).
Червоні вина: Амароне (Amarone), Альянико (Aglianico), Барбера (Barbera), Дольчетто (Dolcetto), Гальоппо (Gaglioppo), Лагрейн (Lagrein), Ламбруско (Lambrusco), Мальвазія Нера (Malvasia Nera), Монтепульчано (Montepulciano), Неббіоло (Nebbiolo), Негроамаро (Negroamaro), Сагрантіно (Sagrantino), Санджовезе (Sangiovese), Вальполічелла (Valpolicella).
Ігристі вина: Верментіно (Vermentino), Асті Мартіні (Asti Martini), Moscato Caldirola, Sandiliano Brut, Просекко (Prosecco).