укр рус
Як подорожі роблять нас розумнішими, сексуальніше і продуктивніше.

Чому ми подорожуємо? Відповідь проста: тому що це весело. А ще під час поїздки можна побачитися з родичами або ж відвідати конференцію чи виставку, яка стосується вашого бізнесу або роботи.

Але найголовніше - подорож значно поліпшує ваше життя і це вже науково підтверджено.
Ось чотири основні моменти, заради яких варто подорожувати:

Подорож робить вас молодшими.

Професор медичних наук Девід Іглмен (David Eagleman) проводив дослідження сприйняття часу в коледжі Х'юстона. Він здійснив ряд експериментів щодо того, як людина відчуває час у різні моменти свого життя.

Він отримав цікавий результат: дорослі і діти відчувають час по-різному. Дорослі відчувають його дуже «стисло». Це означає, наприклад, що тижні в офісі пролітають непомітно, як один день. Для дитини ж, кожен день дуже довгий і насичений.

Для того, що не мучитися питанням «а життя ж то проходить» потрібно вирватися з круговороту побутових проблем та змінити обстановку. Найкращий варіант - відправитися у відпустку. Два тижні подорожі здаються яскравою подією в житті. Помітили? Кожен день настільки цікавий, що ми сприймаємо його з захопленням, як у дитинстві.

Подорож - це фонтан молодості і заряд енергії! Навіть, якщо у вас всього тиждень, обов'язково заплануйте поїздку і відпочиньте!

Подорож робить вас розумнішими.

Думка про те, що подорож розширює кругозір і допомагає мислити ширше, правдива і до сьогодні. Нещодавнє психологічне дослідження в Університеті Індіани показало, що людина, потрапляючи в інше середовище, підвищує свій творчий потенціал. Існує таке поняття, як «психологічна дистанція» або «крісло подорожі». Основна ідея цього поняття - подорож або навіть планування подорожі, при якому ми представляємо себе в чужій далекій країні, вже запускає творчий процес і активує незадіяні ділянки мозку.

Вільям Мадокс, американський соціальний психолог, вивчає людей, які часто подорожують або живуть за кордоном. За його дослідженнями, люди які живуть або подорожують далеко від Батьківщини, більш розвинені в творчому плані. Вони активні і прагнуть нових знань та відкриттів.

Подорож робить вас більш продуктивними.

Вважається, що американці дуже продуктивні. У них розвинена «трудова етика» і тому відпочивати багато їм не прийнято. Чи справді відсутність канікул стимулює продуктивність? Ні, і ось чому.

Згідно з дослідженнями Businessweek, за рівнем обсягу виробництва Франція йде в ногу з США, хоча робочого часу у французів набагато менше. Наприклад, у Франції вихідних днів на 60% більше, ніж у США (40 вихідних порівняно з 25 днями в Штатах). А рівень ВВП становить 98% на відпрацьовану годину.

Тоді як США вважається найконкурентнішою країною, Швейцарія не поступається за якістю виробництва. Хоча швейцарські робітники мають на 1 тиждень в рік відпустки більше, ніж американці.

Чому успішні люди продуктивні?

Штефан Загмайстер - відомий американський художник-дизайнер має свій секрет. Кожні сім років він закриває свою нью-йоркську студію на річну творчу відпустку. Таким чином він оновлює творчий світогляд і знаходить нові ідеї для роботи. Штефан вважає, що важливість відпустки недооцінена. На підтвердження його слів, ми бачимо цікаві проекти, які реалізовуються після регулярних творчих перерв. Відомі роботи Штефана Загмайстера: оформлення дисків для Rolling Stones, David Byrne, Lou Reed, Aerosmith та інших популярних виконавців. Роботи Загмайстера чотири рази номінувалися на премію Grammy, а також отримали безліч міжнародних нагород.

Подорож робить вас сексуальнішими.

Після подорожі ви повертаєтеся не тільки з приголомшливою засмагою, а й з дивовижними історіями. Відповідно до нещодавнього опитування, проведеного ItsJustLunch.com, найкращою темою для першого побачення стала тема хобі, друга за популярністю - подорожі. А якщо ви ще й вміло поєднуєте ці дві теми, станете цікавим співрозмовником, з яким хотітиметься зустрітися ще раз.

Щойно повернувшись з подорожі, ви відчуваєте себе бадьорим, свіжим, молодим, а також маєте в кишені дуже багато дивовижних пригод і приголомшливих фотографій!

теги: цікавинки

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber