укр рус
Як подорожувати по каучсерфінгу?

Поняття «каучсерфінгу» останнім часом стало дуже відомим і популярним. І справді, кому не хочеться подорожувати бюджетно, але в той же час не нудно і з комфортом? Епоху готових турів і пропозицій по типу «Європа за 6 днів» поступово витісняють самостійні подорожі. Частково це пов'язано з тим, що все більше і більше молодих людей не хочуть відпочивати, лежачи на пляжі, а активно подорожують та вивчають традиції, звичаї і мови інших національностей безпосередньо від місцевого населення. Наша компанія йде в ногу з трендами і також пропонує послуги з пошуку і підбору місць проживання по каучсерфінгу.

Наша компанія йде в ногу з трендами і також пропонує послуги з пошуку і підбору місць проживання по каучсерфінгу. Якщо ви боїтеся подорожувати таким способом, для початку ознайомтеся з нашою статтею і розвійте власні страхи, а потім сміливо звертайтеся до нас за допомогою.

Каучсерфінг — це безцінний досвід спілкування. Тільки місцеві жителі зможуть відкрити вам секрети перебування в тому чи іншому місті, поділяться лайфхаками і порадами про те, що варто побачити. Також, якщо вам пощастить, ви зможете спробувати національну кухню, приготовану вдома у місцевих жителів, при цьому не переплачуючи гроші в дорогих ресторанах. Про інші варіанти проживання в Європі ви також можете прочитати в нашій спеціальній статті.

Крім проживання по каучсерфінгу можна зекономити і на переїздах. Про те, що таке автостоп, які існують негласні правила, як правильно зупиняти машини і при цьому не потрапити в неприємну ситуацію читайте у нашій статті «Перший автостоп: як підготуватися до поїздки?»

Що таке каучсерфінг?

Історія каучсерфінгу почалася у 2000 році. Саме тоді Кейсі Фентон (засновник руху), на останні гроші купив квитки в Ісландію. Не маючи коштів на проживання в готелі, він розіслав близько 1500 листів незнайомим людям, переважно студентам, з проханням прихистити і показати місто. Подорож перевершила всі очікування і Кейсі Фентон вирішив популяризувати рух, заснувавши перший в світі сайт каучсерфінгу.

З тих пір рух став дуже популярним і відомим у світі мандрівників. Тільки на самому сайті каучсерфінгу зареєстровано понад 7 мільйонів чоловік, які не лише самі активно їздять по світу, але і приймають гостей у себе. До речі, про сленг. У середовищі каучсерферів люди, які приймають гостей називаються хостами, а ті, хто подорожують — серферами.

Сайти для каучсерфінгу

Де ж знайти людину, яка буде готова безкорисливо надати житло, годувати і водити випадкових гостей містом? Відповідь проста — на сайті couchsurfing.org. Все, що від вас вимагається — це лише нескладний процес реєстрації. Він не займає багато часу, але вимагає серйозного ставлення. Пам'ятайте, що ваш профіль — це візитна картка. З неї у людини складеться перше враження, яке, як відомо, дуже важливе. Розкажіть про себе максимум інформації, опишіть смаки та інтереси, якими мовами володієте. Можливо, ваша любов до футболу чи флористики зіграють вирішальну роль у приймаючої сторони.

Після реєстрації варто розповісти про мету своєї подорожі, а також вказати різні дрібниці, які повинні знати ваші майбутні друзі-хости. Наприклад, вкажіть те, що ви не готові спати на підлозі або у вас алергія на кішок.

Крім цього, існує ще кілька подібних сайтів:

Також важливу роль в каучсерфінгу відіграють соціальні мережі. У Фейсбуці і Вконтакте існує дуже багато подібних груп (наприклад, Каучсерфінг для російськомовних). Тут вам не знадобиться спеціальна реєстрація, так як профіль вже існує і заповнений. Це, до речі, ще один дуже хороший спосіб перевірити майбутнього хоста. Фотографії, записи в мікроблозі і заповнена інформація в профілі багато чого розповість про людину, рівень її адекватності і допоможе визначитися з рішенням. У той же час, потрібно розуміти, що, якщо ви шукаєте житло, ваш профіль теж повинен бути ідеальним. Це не означає, що треба все видалити і залишити лише «потрібну» інформацію. Навпаки: спілкуйтеся, діліться фотографіями, записами, але відмовтеся від провокаційних висловлювань чи будь-яких матеріалів, які можуть лякати інших людей.

Також знайти житло можна і за допомогою твіттера. Відзначаючи відповідними хештегами записи, ви маєте хорошу можливість знайти гарне місце для проживання.

5 міфів про каучсерфінг, які ми готові розвіяти:

  • Міф про те, що вас уб'ють/зґвалтують/пограбують. Звичайно ж, світ не ідеальний і гарантувати вашу безпеку на 100% не може ніхто. Але! Протягом усієї подорожі вибір робите тільки ВИ. Ви не зобов'язані зупинятися там, де вам не подобається, особливо коли інтуїція підказує, що краще пошукати щось інше. Ви завжди можете розвернутися і піти. Крім того, якщо ви шукаєте житло на сайті, завжди можна почитати відгуки інших людей, подивитися профіль хоста, зв'язатися з ним по скайпу. Якщо підходити до каучсерфінгу з розумом і обережністю шансів на те, що станеться щось неординарне мінімум. Тим більше що хороших людей все ж таки більше і більшість з них переслідує одну мету — якомога більше побачити і дізнатися нового.
  • Міф про те, що вам доведеться жити в жахливих умовах ще з 20-ма таких же, як ви. Такі моменти заздалегідь обумовлюються з людиною, яка вас приймає у себе, тому ви можете шукати відповідні умови до тих пір, поки не знайдете ідеальні.
  • Міф про те, що по каучсерфінгу їздять тільки романтики і студенти. Останнім часом досить багато людей віком 25-30 років відправляються подорожувати таким способом. Європейці вже давно зрозуміли, що це найцікавіший і бюджетний варіант, тому не соромляться шукати цікаві пропозиції і знайомитися з новими людьми.
  • Міф про те, що, якщо ти зупиняєшся у когось, то зобов'язаний приймати гостей у себе. Зовсім необов'язково. Звичайно ж, питання взаємовиручки і гостинності не варто відкидати. Допомогли вам — допоможіть іншим. Але, якщо у вас немає можливості надати людям місце для ночівлі, запропонуйте їм екскурсію містом або вечір за чашкою кави в затишному кафе. Люди, які вперше приїжджають до вас в місто навряд чи знають куди краще сходити і що побачити. Ви ж станете для них ідеальним варіантом і компанією.
  • Міф про те, що жити по каучсерфінгу можна тільки у великих містах. Насправді, рух дуже поширений в різних і навіть найменших містах. Завжди знайдеться той, хто відкритий до спілкування і готовий поселити у себе випадкових мандрівників.

Вирушаючи перший раз в таку подорож, запам'ятайте кілька невеликих порад, як подорожувати по каучсерфінгу:

  • Шукати житло потрібно не раніше, ніж за два тижні до поїздки. Приймаюча сторона не завжди точно знає, що буде робити скажімо через місяць, а то і два;
  •  вже згадувалося раніше, пишіть, як можна більше про себе. Додані фотографії теж не будуть зайвими, адже людям теж потрібно знати і бачити, хто до них приїде;
  • не варто ставитися до каучсерфінгу тільки як до безкоштовної ночівлі. Люди, які приймають вас у себе чекають перш за все спілкування. Тому познайомтеся з господарем, розкажіть про себе і тільки тоді вирушайте гуляти містом.
  • Перш ніж зустрітися з людиною, вивчіть інформацію про неї, почитайте відгуки і переконайтеся, що вона справжня;
  • Знайдіть цю людину в соціальних мережах. Можливо, у вас вийде подружитися і поспілкуватися з нею до того, як ви вирушите в подорож.
  • Заздалегідь приготуйте подарунки для приймаючої сторони. Сувеніри з рідної країни стануть дуже приємним бонусом для людини, яка надає вам житло;
  • Пропонуйте хосту допомогу. Все ж пам'ятайте, що ви живете безкоштовно. Дрібна допомога не стане для вас великою проблемою чи перепоною, а людині буде приємно;
  • Не пишіть однакові повідомлення всім. Кожна людина — індивідуальність, тому шаблонна інформація не викличе ні у кого бажання вас запросити. Зверніться по імені, розкажіть чому ви хочете зупинитися саме в їхньому містечку. Такий підхід суттєво збільшить ваші шанси знайти житло швидко;
  • У кожного користувача є показник, який показує його активність і частоту відповідей. Пишіть тим, хто відповідає більше, ніж на 70% листів;
  • Популярніші користувачі не завжди ідеальний варіант. Найчастіше місця у них заброньовані на кілька місців вперед. Вибирайте тих, хто має від 4-10 позитивних відгуків;
  • Якщо у вас раптово змінилися плани або ваш хост вас підвів, на сайті існує функція (last-minute request). Завдяки їй у вас є можливість знайти нічліг в той же день і без попередніх домовленостей;
  • Не соромтеся просити хостів показувати вам місто. Якщо у них не буде часу, вам просто тактовно відмовлять. Але найчастіше ті, хто приймають серферів з радістю готові проводити невеликі екскурсії і ділитися порадами куди краще сходити.

  • Не забудьте відправити господарю, з яким ви домовилися про нічліг couch request. Це нагадування, яке гарантує вам, що про вас не забудуть і внесуть в список на приїзд;
  • Не соромтеся питати адресу житла. Так, ви зможете спланувати свою подорож відповідно з місцем, де будете жити. Також заздалегідь розпитуйте про умови. Одним прийнятно спати на підлозі, іншим — ні. Тому, щоб не виникало подібних казусів дізнайтеся про все заздалегідь;
  • Завжди майте запасний варіант. Каучсерфінг — це лотерея. Іноді вам можуть не підійти умови або ваш хостер змінить плани. Щоб не метушитися і не панікувати у чужому місті, подбайте про альтернативний варіант заздалегідь;

Якщо прочитавши цю статтю ви зрозуміли, що каучсерфінг вам до душі і ви готові вирушити в таку подорож, сміливо реєструйтеся на сайті і шукайте відповідні варіанти.

Допомогти з цією процедурою може і наша компанія. Крім повного планування подорожі, ми знайдемо для вас ідеального хоста, поспілкуємося з ним і зробимо все, щоб ваша подорож пройшла максимально комфортно і непроблематично. З нами ви завжди зможете розраховувати на зручний варіант, який повністю відповідатиме вашим інтересам і вимогам. Звертайтесь до нас з різними питаннями, а ми зробимо все, щоб ваш відпочинок пройшов без зайвих турбот, пошуків і хвилювань.

теги: бюджетний відпочинок проживання поради корисні посилання

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber