укр рус
Оригінальні розваги в Європі, які можна покуштувати тільки взимку

Зимові канікули чомусь завжди асоціюються з казковим часом, чудесами, атмосферою свята і магією. Швидше за все, це пов'язано з новорічними та різдвяними святами — часом, коли здійснюються найзаповітніші і найнеймовірніші мрії. Подорожі якоюсь мірою теж можна назвати казкою, адже емоції та враження, які ми отримуємо під час поїздки порівняти з чимось дуже складно. Пропонуємо вам урізноманітнити вашу зимову подорож і додати до неї кілька ноток незвичайних, казкових і надзвичайно емоційних вражень, які можна отримати тільки взимку.

Якщо ви збираєтеся в зимову подорож Європою і не знаєте з чого почати підготовку, звертайтеся в компанію TravelYourWay. Ми професійно підійдемо до питання організації подорожі, разом з вами оберемо країну, знайдемо недорогі квитки, комфортні готелі та сплануємо незабутню культурну програму з цікавими місцями і розвагами.

Ну а зараз перейдемо до добірки кращих, на наш погляд, зимових розваг в Європі. Що ж можна відвідати і зробити в Європі взимку?

Насолодитися північним сяйвом у Фінляндії

Це дивовижної краси видовище можна побачити тільки в північних країнах. Для того щоб помилуватися північним сяйвом радимо їхати у Фінляндію, так як ця країна знаходиться найближче до Північного полюсу. Вважається, що найбільше шансів побачити північне сяйво в Лапландії з лютого по березень. Найчастіше північне сяйво буває зеленим, іноді його доповнюють нотки фіолетового та рожевого кольорів. Крім Фінляндії північне сяйво можна побачити в Швеції, Норвегії та Ісландії.

Відправитися на китове сафарі в Норвегії

Взимку, неподалік від Лофотенських островів можна побачити китів. В цей час вони підходять близько до берега і з'являється велика ймовірність того, що їх можна буде побачити. Сафарі не передбачає полювання і вбивств. Тільки прогулянка на невеликому катері і спостереження за цими царями морських і океанських глибин.

Переночувати в іглу у Фінляндії

Хочеться отримати заряд емоцій і відчути щось нове не тільки під час розваг? Тоді вирушайте ночувати в справжніх іглу! У Фінляндії щорічно на початку зими виростає містечко-готель Igloo Village зі справжніми ескімоськими іглу. Зручності всередині, звичайно, відрізняються від традиційних. Але це тільки для того, щоб гості відчували себе комфортно. Усередині досить тепло і затишно, а в невеликому ресторанчику поблизу можна спробувати чудове фондю і випити глінтвейну.

Пограти в снігові гри в Швейцарії

Під сніговими іграми ми маємо на увазі такі, які не асоціюються з зимою, а саме сніговий гольф і сніжне поло. Ви здивуєтеся, але в них дійсно грають по снігу. Вважається, що першими в сніговий гольф почали грати британці Артур Конан Дойл і Редьярд Кіплінг. Принцип гри тоді не відрізнявся від традиційного. Хіба що м'ячик довелося перефарбувати в рожевий колір, щоб зробити його більш помітним на снігу. Гра настільки сподобалася послідовникам, що в неї досі грають і проводять змагання.

Сніжне поло також мало відрізняється від звичного. Головне завдання гравців — забити якомога більше м'ячів у ворота супротивника і втриматися в сідлі, що зовсім непросто, враховуючи те, що змагання проводять на замерзлому озері.

Та навіть якщо ви ніколи не грали в поло або не каталися на конях, їдьте в Санкт-Моріц, щоб поспостерігати це видовище з трибун стадіону.

Покататися на ковзанах каналами Амстердаму

Всі звикли асоціювати амстердамські канали з літніми неспішними прогулянками на гондолах або човнах. Більшу частину року так і відбувається. Але взимку з настанням морозів, вони, ясна річ, замерзають і перетворюються в кілометрові катки. Жителі міста, як і туристи часто з задоволенням катаються вздовж вулиць, проїжджаючи знамениті мости і місцеві визначні пам'ятки.

Помилуватися крижаними скульптурами в Брюгге

Міжнародний Фестиваль Льодових скульптур в Брюгге проходить у грудні. Щорічно організатори фестивалю придумують тему, з якою пов'язані льодові скульптури та оформлення території. У створенні скульптур бере участь близько півсотні спеціалізованих скульпторів, які створюють вражаючі фігури. Охочих побачити дивовижні льодові та снігові скульптури багато, тому радимо планувати поїздку заздалегідь, щоб встигнути забронювати житло за прийнятними цінами та придбати квитки.

Відвідати зимовий парк Хундерфоссен в Норвегії

Парк Хундерфоссен (Hunderfossen) справжнє відкриття для дорослих і дітей. Тут можна чудово провести час, забувши про повсякденні турботи і проблеми, поринувши в ігри, розваги і споглядання крижаних скульптур. Все, що є в парку — обов'язково пов'язане зі снігом або льодом. Це сніговий рафтинг, сафарі на снігоходах, катання на квадроциклах, крижаний боулінг і льодолазіння. З настанням міцних морозів відкривається крижаний готель, де можна переночувати. На території парку працює крижаний бар, крижана каплиця (в якій можна навіть повінчатися) і ресторан, де можна пообідати і зігрітися.

Подивитися на затонулу дзвіницю в Італії

За давніми оповідями, одній італійській провінцій Больцано колись катастрофічно не вистачало прісної води. Тоді було вирішено об'єднати два озера так, щоб утворилося величезне водосховище. Плани втілили в життя, пожертвувавши кількома селами, які затопило. Всі споруди і будинки пішли під воду, крім найвищої будівлі — церкви XIV сторіччя. І зараз її дзвіниця підноситься над озером, запрошуючи туристів зі всього світу.

Навіщо їхати саме взимку? — запитаєте ви. А тому що взимку озеро замерзає і навколо виходить величезний каток з красивою баштою посередині. До неї можна підійти і розглянути детально.

Придбати подарунки на різдвяних ярмарках

Різдво в Європі користується набагато більшою популярністю, ніж Новий рік. На різдвяні свята організовуються численні ярмарки у всіх великих містах Європи. Тривають вони близько місяця. На них можна придбати оригінальні подарунки для друзів і близьких, спробувати смачні святкові страви, придбати солодощі на пам'ять, розважатися на різноманітних заходах та різдвяних каруселях. Безліч вогників, вбрані ялинки, люди в костюмах і святкових шатах подарують незабутнє відчуття свята і створять казкову атмосферу у вашій подорожі.

Провідати оленів в Лапландії

Досі хочеться хоч трішки повірити в казку? Або просто порадувати дітей? Тоді вирушайте на зимові свята в Лапландію. Там ви знайдете місце, де живе Санта Клаус, ельфи і головне — благородні північні олені! З ними можна познайомитися, погладити, іноді погодувати та навіть покататися у казковій оленячій упряжці. Коли ще здійснити дитячі мрії, як не на казкові новорічні свята?

Проїхатися по замерзлому морю в Естонії

Усі ми в дитинстві або в старшому віці хоч раз каталися на ковзанах. А чи доводилося вам їздити по кризі на машині? Ні? Тоді вирушайте в Естонію. Балтійське море, яке відокремлює острови від материка взимку замерзає і з'являються справжні льодові дороги. Ними прокладають маршрути і організовують рух до найбільших островів. На цих ділянках діють певні правила: потрібно обов'язково мати при собі мобільний телефон, НЕ пристібатися і їхати зі швидкістю до 25 км/год, або від 40 до 70 км/год.

Покататися на собачій упряжці

Спочатку на собачих упряжках каталися тільки спортсмени на марафонах. З часом захід набував все більше і більше шанувальників і з виду спорту переріс в розвагу. Сьогодні покататися на нартах, запряжених сибірськими хаскі, може кожен бажаючий, включаючи дітей. Професійний погонич-каюр, який супроводжує вас впродовж шляху відповідає за безпеку і дотримання маршруту, тому вам залишається тільки розслабитися і насолоджуватися поїздкою зі швидкістю 15-20 км/год. Покататися з блакитноокими хаскі можна тільки взимку майже на будь-якому гірськолижному курорті.

Розважитися в горах

Крім звичних лиж і сноубордів, в горах можна розважитися і більш екстремально і незвично. Наприклад, спробувати:

  • сноукайтинг (катання на лижах, сноуборді або ковзанах з допомогою буксировочного кайта по снігу або льоду);
  • беккантрі (самостійний підйом в гори і наступний за ним спуск непідготовленими гірськими схилами);
  • хелі-скі (те ж що і беккантрі, тільки підйом здійснюється на літаку).

Ці розваги допоможуть вам отримати заряд адреналіну, урізноманітнять відпочинок і звичне катання в горах. Чудовими гірськолижними країнами є Франція, Італія, Швейцарія, Австрія, Болгарія, Словаччина і Словенія.

Побачити різдвяну Вільнюську телевежу

Оригінально прикрашених новорічних ялинок у світі величезна кількість. Але такої, як у Вільнюсі ви не знайдете ніде. Там замість ялинки прикрашають найвищу споруду в країні — телевізійну вежу, яка досягає 326,5 м у висоту. Щорічно кращі дизайнери придумують і втілюють в життя найоригінальніші та нестандартні ідеї оформлення ялинки-вежі. На весь Вільнюс вона виблискує безліччю вогників, запрошуючи туристів з різних країн помилуватися своєю красою.

Такі розваги допоможуть зробити подорож більш різноманітною, незабутньою і казковою. Ви ще довго будете повертатися у думках до зимового відпочинку в Європі, згадуючи найцікавіші моменти, переглядаючи фотографії та розповідаючи друзям, як круто це було.

Втілити мрії у життя допоможе компанія TravelYourWay. Ми підберемо цікавинки і розваги, які підійдуть саме вам. Сплануємо ідеальну подорож і візьмемо на себе всі організаційні моменти, а вам залишиться мріяти і чекати поїздку з величезним передчуттям :)

теги: розваги цікавинки зимовий відпочинок ТОП-добірка

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber