укр рус
ТОП-100: що подивитися і спробувати в Німеччині

Після того як ви вже познайомилися з Францією, пропонуємо вам ще одну віртуальну подорож до Німеччини. Впевнені, що наші знання та досвід подорожей допомогли скласти «правильний» список пам'яток та цікавинок. Ми підготували добірку берлінських ресторанів та страв національної кухні, музеїв та розваг, міст і парків. Сподіваємося, що ця інформація буде для вас цікавою та пізнавальною!

Якщо у вас виникнуть якісь питання або побажання, звертайтеся до нас. Ми не тільки порадимо найкращі і оптимальні варіанти, але і допоможемо організувати вашу подорож. Адже головне для нашої компанії — це щасливі клієнти і незабутньо спланований для них відпочинок. Ми докладемо весь наш професіоналізм, щоб допомогти зробити вашу подорож яскравою і незабутньою!

Що варто обов'язково спробувати в Німеччині (1-10)

Опинившись в будь-якому закладі Німеччини, не забувайте також про холодне пиво. Цей напій п'ють завжди і скрізь. Тому якщо хочете відчути себе частиною цієї країни — долучайтеся, але... в міру!

Що ж ховається за такими цікавими і незрозумілими для українця назвами? Відкриємо трохи завісу над традиційними німецькими ласощами. Баумкухен - традиційний різдвяний пиріг, який випікають шарами на дерев'яному валику. В кінцевому результаті десерт стає схожим на зруб дерева з діркою посередині. Айнтомпф — досить ситне блюдо, яке поєднує одночасно і перше, і друге. А Айсбайн - запечена свиняча рулька, яка подається з картоплею і квашеною капустою.

Головні визначні пам'ятки Берліна (11—20)

Опинившись в Берліні, складно занудьгувати або зіткнутися з проблемою, коли не знаєш куди піти. Тим не менше пропонуємо вам десятку найцікавіших пам'яток, щоб ви ненароком чого не забули!

1. Будівля Рейхстагу (Reichstag) .

2. Бранденбурзькі ворота (Brandenburger Tor).

3. Берлінський кафедральний собор (Berliner Dom).

4. Замок Шарлоттенбург (Schloss Charlottenburg).

5. Колона Перемоги (Siegessäule) .

6. Вулиця Унтер-ден-Лінден (Unter den Linden).

7. Жандарменмаркт (Gendarmenmarkt).

8. Александерплац (Alexanderplatz).

9. Істсайдська галерея (East Side Gallery).

10. Обербаумбрюкке (Oberbaumbrücke).

Після Другої світової війни замок Шарлоттенбург настільки постраждав, що міська влада відмовилися виділяти фінансування на його реставрацію і прийняла рішення підірвати руїни. Маргарет Кюн (директор музею) вирішила зберегти замок за будь-яких обставин і переїхала жити в залишки руїн. Таким чином, вона звернула увагу громадськості на проблему і міська влада змінила своє рішення.

Але перед тим, як відправитися вивчати Німеччину далі, потрібно обов'язково знати, де можна буде підкріпитися і відновити сили.

Найкращі ресторани і кафе Берліна (21-30)

Подорожуючи Німеччиною, звертайте увагу на кафе і ресторани саме німецької кухні. Ви ж приїхали не тільки для того, щоб подивитися на визначні пам'ятки та музеї? Тим не менш, якщо традиційна кухня вам не дуже до смаку, у місті є багато закладів з відмінними гамбургерами або італійськими спагетті.

1. Tim Raue .Сучасний європейський і азіатський ресторан. 1* Мішлен. Вартість обіду з двох страв починається від 28 євро. Адреса: Rudi-Dutschke-Straße 26, 10969 Berlin.

2. Prater. Німецька кухня.Вартість страв від 8 до 15 євро. Адреса: Kastanienallee 7-9, Prenzlauer Berg, 10435 Berlin. Метро: U2, Eberswalder Straße.

3. Gugelhof. Французька і німецька кухні. Procope.Вартість закусок від 4 до 8 євро, страв від 7 до 15. Адреса: Knaackstraße 37, 10435 Berlin. Метро: U2, Senefelder Platz.

4. I Due Forni. Італійський ресторан, піцерія.Вартість піци від 5.50 до 8.50 євро. Адреса: Schönhauser Allee 12, 10119 Берлін. Метро: U2, Senefelder Platz.

5. Dicke Wirtin. Німецький паб-ресторан.Середній рахунок на двох 30-40 євро. Адреса: Carmerstrasse 9. 10623, Berlin.

6. Weinbar Rutz. Ресторан з відмінною винною картою.Середній рахунок від 40 євро. Адреса: Chausseestr. 8, 10115, Berlin.

7. Cafe Morgenland. Десерти і домашня випічка.Обід від 9 до 15 євро. Адреса: Skalitzer Str. 35, 10999, Berlin.

8. Schwarzes Café. Сніданки протягом дня і десерти.Адреса: Kantstraße 148, 10623, Berlin.

9. The Bird. Фастфуд, кращі гамбургери.Середній рахунок 5 $-25 $. Адреса: Am Falkplatz 5, 10437, Berlin.

10. W - Der Imbiss. Вегетаріанський/веганський ресторан. Адреса: Kastanienallee 49, 10119, Berlin.

Трохи познайомившись з Берліном, не забувайте, що в Німеччині є багато дуже красивих і гідних відвідування міст. Радимо по можливості спланувати свою подорож так, щоб ви не залишалися надовго в одному місці, а подорожували всією країною.

Якщо вам важко спланувати подорож самостійно або просто не маєте вільної хвилинки на це, звертайтеся до нас! Ми якісно, швидко, а, головне, спеціально для вас сплануємо час, маршрут, міста, готелі, визначні пам'ятки і пункти прокату автомобіля. В результаті у вас вийде повністю готова програма поїздки, яка захистить вас від зайвих нервів, витраченого даремно часу і несподіваних витрат. Подорожуйте максимально комфортно з нами.

Кращі міста Німеччини, які потрібно відвідати (31-40)

Вивчивши і об'їздивши столицю Німеччини вздовж і впоперек, вирушайте в інші не менш колоритні і красиві міста. Куди ж поїхати в першу чергу?

1. Бремен — місто ярмарків і карнавалів.

2. Галле — місто середньовічних будівель із багатою історією.

3. Ганновер — найзеленіше місто Німеччини.

4. Лейпциг — музична столиця.

5. Магдебург — одне з найдавніших міст Німеччини.

6. Нюрнберг — найбільш «німецьке» місто.

7. Потсдам — місто садів і палаців.

8. Дрезден — «німецька Флоренція».

9. Франкфурт-на-Майні — місто хмарочосів.

10. Мюнхен — столиця пивного фестивалю «Октоберфест».

Найкрасивіші пейзажі і природні творіння Німеччини (41-50)

Подорожуючи Німеччиною, виділіть хоча б один день на огляд декількох природних пам'яток. Тим більше, що список великий і вибір буде нелегким!

1. Озеро Кенігсзее. Вважається найчистішим на території Німеччини. Вода набирається тільки за рахунок підземних джерел, танення снігів і з гірських водоспадів. Крім цього, озеро знаходиться на висоті 600 метрів над рівнем моря, тому крім смарагдових вод у вас буде можливість насолодитися і краєвидами навколо.

2. Китайський парк (Chinese Garden). Гарна можливість одночасно з Німеччиною побувати і в Китаї. Парк створений за всіма традиціями феншуя. На вході відвідувачів зустрічають два кам'яні леви. Також на території знаходиться пагода, храм і гарний китайський місток.

3. Водоспад Тріберг. Найвищий водоспад Німеччини — загальна висота становить 163 метри! Навколо водоспаду побудовано декілька оглядових майданчиків, з яких відкривається приголомшливий вид на містечко Тріберг. Після заходу сонця водоспад підсвічується з прожекторів.

4. Святилище Екстернштайне. Звідки взялися ці величезні кам'яні скелі історики не можуть пояснити досі. Крім цього, святилище ще й знаходиться на одній широті зі Стоунхенджем! Як би там не було, сюди обов'язково треба приїхати, щоб побродити давніми стежками і насититися стародавньою енергетикою.

5. Романтична дорога — це 290 км, уздовж яких вам будуть зустрічатися різні монастирі, замки, села і виноградники. В кінці подорожі вас зустріне дуже красивий замок Нойшванштайн і підніжжя Баварських Альп.

6. Замок Калькум. Старовинний замок у стилі бароко, який завдяки постійним реставраціям дуже добре зберігся. В наш час територія замку використовується для проведення концертів класичної музики.

7. «Петля Саару». Дивовижне місце: тут річка Саар робить поворот майже на 180 градусів, що вже незвично. Крім того, тут можна покататися на поромі і човнах, а також подивитися на дуже красиву церкву Святого Гангольфа, руїни замку Монклейр і підвісний міст.

8. Кристальний грот. Штучно створений грот, який був побудований для проведення різних зустрічей та прийомів. Всередині все виблискує за рахунок безлічі різнокольорових скелець, перламутру і слюди. Зараз в гроті ведуться реставраційні роботи.

9. Печера Тойфельсхеле. Це 1700 метрів різних ходів, лабіринтів, розгалужень, а також сталактитів і сталагмітів. На жаль, туристів з міркувань безпеки пускають лише на 800 метрів, але повірте, цього з головою вистачить для того, щоб повністю обійти і дослідити печеру.

10. Гора Кикельхан. Якщо ви хочете подивитися на околиці з висоти пташиного польоту, вирушайте на гору Кикельхан. Піднявшись на вершину (а це 861 метр), ви зможете зайти до оглядової вежі і побачити все як на долоні.

Незвичайні музеї Німеччини (51-60)

Подорож — це не тільки розваги та відвідування визначних пам'яток. Потрібно не забути і про музеї. Але якщо ви засинаєте в історичних музеях або зовсім не цікавитесь мистецтвом, пропонуємо альтернативні місця, де буде цікаво не тільки дорослому, але й дитині.

1. Музей конопель. Не варто одразу думати, що тут розповідають тільки про її наркотичні властивості. Музей насправді присвячений історії виробництва, вирощування і переробки цієї рослини як сировини. Також приділяється увага властивостям конопель у медицині і косметиці. Правда ж цікаво? Розклад: вівторок-п'ятниця з 10:00 до 20:00; вихідні з 12:00 до 20:00.

2. Музей мумій. Один з найбільш неоднозначних музеїв Німеччини. Експонатами тут виступають справжні препаровані трупи людей. У зв'язку з цим церква постійно виступає проти роботи музею і поки хоч і безуспішно, але намагається його заборонити. Крім самих мумій, вам покажуть також процес бальзамування. Розклад: понеділок-неділя з 8:00 до 20:00.

3. Музей брехні. Це місце, де ви повинні перестати вірити тому, що бачите і чуєте. Весь музей — це суцільні обмани та імітації. Так, наприклад, в одній з кімнат ви зможете почути крики, що лунають з потопаючого "Титаніка", а в іншій побачити відрізане вухо Ван Гога і «справжній» килим-літак. Розклад: понеділок-неділя з 13:00 до 18:00.

4. Музей дзвонів.Дійсно, унікальне зібрання експонатів, які відрізняються матеріалами, розмірами, місцями виготовлення і віком. Тут є невеликі керамічні дзвіночки і величезні мідні дзвони. Крім того, в колекції є дзвін, який був створений для меморіального музею концентраційного табору Бухенвальд. Розклад: вівторок-субота з 10:00 до 18:00.

5. Музей садового гнома. Тут все присвячене одному з найбільш улюблених героїв німецьких казок — садового гнома. Під час екскурсії ви не тільки дізнаєтесь багато цікавого про першу і одночасно найбільшу фабрику з виробництва гномів, але і багато захоплюючих історій, пов'язаних з цим героєм. Розклад: вівторок-п'ятниця з 10:00 до 17:00; субота з 10:00 до 14:00.

6. Музей упаковки. Здивовані? Насправді дуже цікаве і незвичайне місце. Після відвідин музею ви напевно по-іншому дивитиметеся на упаковку. Точніше, не тільки як на обгортку, яка захищає продукт або товар, а й на твір мистецтва в сфері дизайну та реклами. Розклад: середа-п'ятниця з 13:00 до 18:00; субота-неділя з 11:00 до 18:00.

7. Музей цукру. Тут вам розкажуть про те, як цукор з'явився в раціоні людини, як його вирощують, збирають і виготовляють. Крім цього, ви дізнаєтесь чому цукор вважається «білою смертю», як його вживати, щоб завдати якомога менше шкоди своєму організму і чим можна замінювати.

8. Музей еротики мадам Беате Узе. Музей для туристів старше 18. Тут розкажуть про історію різних еротичних пристосувань, а також покажуть їх зразки. У музеї також є кінозал, де регулярно показують фільми еротичної тематики. Як би то не було, але це один з найбільш відвідуваних музеїв Берліна і йти туди чи ні — вирішувати вам. Розклад: понеділок-субота з 9:00 до 24:00; неділя з 11:00 до 24:00.

9. Музей мишоловок. Історія боротьби людства з гризунами, зібрана в одному місці. Ви побачите експонати від найдавніших пристосувань до суперсучасних електричних мишоловок, а також послухаєте історії про їх винахід. Розклад: музей працює тільки з 1.04 до 31.10. Середа з 14:00 до 16:00; п'ятниця з 15:00 до 17:00.

10. Під землею. Музей, який по праву вважається найбільшим підземним музеєм у світі. Він знаходиться на території колишньої шахти, тунелі якої досягають більше двох з половиною кілометрів углиб. Для закоханих тут є унікальна можливість піти проти традицій і укласти шлюб не на небесах, а під землею.

Основні фрази (61-70)

Ні слова не розумієте німецькою? Не біда! Невеликий розмовник допоможе вам зорієнтуватися в несподіваних ситуаціях.

1. Добрий день/Привіт — Guten Tag (гутэн так)

2. Спасибі — Danke (данкэ)

3. Будь ласка, Bitte (биттэ)

4. Вибачте Entschuldigen Sie, Verzeihen Sie (энтшульдигэн зи, фэрцайэн зв)

5. До побачення —Auf Wiedersehen (ауф видэрзэен)

6. Так — Ja (я); Ні Nein (найн)

7. Мене звати ... — Ich heiße ... (ихь хайсэ ...)

8. Як мені дістатися...? — Wie bekomme ich ...? (Ві комэ ихь...?)

9. Скільки коштує квиток? — Was kostet die fahrkarte? (Вас костэт ді фа:ркартэ?)

10. Ви говорите англійською?/російською? — Sprechen Sie Englisch?/Russisch? (Шпрэхен зі энглиш/руссиш?)

Найдовше слово в німецькій мові — Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung. Складається воно з 67 букв і означає «постанову про передачу обов'язків за правочином, пов'язаних із земельними ділянками».

Місця і парки розваг (71-80)

У Німеччині дуже багато місць розваг на будь-який смак: від парків атракціонів до спа-комплексів і величезних акваріумів. Що виберете ви?

1. Берлінський зоопарк (Berliner Zoo). Найбільший і один з найстаріших зоопарків у світі. Тут налічується близько 1500 видів і 17000 особин різних тварин. Місце користується величезною популярністю, тому радимо зводити туди дитину або ж прогулятися самим. Ціни: дорослі — 13 євро (20 євро з акваріумом), студенти і школярі старше 15 років — 10 євро (15 з акваріумом), діти 5-15 років — 6,50 євро (10 євро з акваріумом).

2. Парк розваг Tropical Islands. Чудове місце, де можна провести вихідні у колі родини або друзів. Басейни, водні гірки, пляж зі справжнім золотим пісочком, лежаки і багато іншого, чого тільки забажає ваша душа: від саун і до джакузі. Ціни відрізняються в залежності від часу перебування на території. Більш детально можна ознайомитися тут

3. Термальний комплекс «Каракалла Терми». Чудовий привід і місце, щоб розслабитися та поніжитися на різних спа-процедурах і у ваннах з гідромасажем. Також тут ви зможете поплавати в термальних басейнах (вода надходить з глибини 2000 метрів) з температурою від 18 до 30 градусів. Ціни відрізняються в залежності від часу перебування на території. З цінами можна ознайомитися тут

4. Експериментальне поле «Феномания». Місце для всіх любителів фізики і різних наукових експериментів. Тут вам розкажуть про феномени і загадки, які існують на Землі, проведуть наочні експерименти з гравітацією та іншими цікавинками. До речі, інформація подається в дуже доступній формі, зрозумілій навіть для дітей. Ціни: дорослі — 7 євро, студенти старше 18 років — 6 євро, студенти віком до 18 років — 5 євро, діти від 3 до 5 років — 3 євро.

5. Леголенд. Ваші діти з дитинства захоплювалися конструктором Лего? Або ж ви й самі колись були від нього в захваті? Тоді знайдіть час для того, щоб відвідати казковий іграшковий парк, створений і стилізований під конструктор Лего. Ціни: можна зекономити гроші, якщо бронювати квитки в інтернеті. Дорослий (від 12 років) — 30 євро (без бронювання — 40 євро); дитячий — 27 євро (без бронювання — 36 євро).

6. Аквапарк Alpamare. Один з найбільших аквапарків у Європі. Крім звичних для всіх аквапарків, басейнів і водних гірок, тут вас чекають 200 метрові труби зі світло- і звукоэффектами, а також є можливість навчитися професійному серфінгу з інструктором. Ціни відрізняються в залежності від часу перебування на території. З цінами можна ознайомитися тут

7. Акваріум Sea Life Speyer. Чудова можливість ближче познайомитися з підводним світом, вивчивши і подивившись на безліч різних видів риб та інших підводних мешканців. Крім цього, у вас буде можливість взяти участь в годуванні крокодилів і акул. Видовище неймовірне! З цінами можна ознайомитися тут

8. Парк атракціонів Movie Park Germany. Парк розваг, атракціонів і постійних тематичних заходів (наприклад, в жовтні на Хелловін проводиться Фестиваль жахів). Парк поділений на тематичні зони: «Дикий захід», «Вулиці Нью-Йорка» та інші. З цінами можна ознайомитися тут

9. Парк розваг в Хаслохе. Різні атракціони, басейни і фонтани. Радимо покататися на одній з найпопулярніших гірок: вагончики зі швидкістю 120 км/год проносяться повз ліс. Але це ще не все! В кінці подорожі вас чекає вільне падіння! Страшно, але для любителів адреналіну саме те, що потрібно! Ціни: зверніть увагу, що залежать не від віку, а зросту. Діти ростом до 85 см — безкоштовно, 85-100 см — 10 євро, 100-140 см — 24 євро. Більше 140 см — 26 євро.

10. Канатна дорога. Щоб побачити весь Кельн на долоні, покатайтеся у вагончиках канатної дороги над річкою Рейн. Початкова станція знаходиться недалеко від місцевого зоопарку. Ціни: дорослі — 4,50 євро (туди-назад 6,50 євро), дитячий 2,50 євро (туди-назад 3,70 євро).

Кращі місця для пікніка в Берліні (81-90)

Як приємно відпочити від міської метушні і турбот у тихому парку посеред мегаполісу. Нижче представляємо вам ТОП-10 парків Берліна, які відмінно підійдуть як для пікніка, так і просто активного відпочинку на природі.

1. Народний парк Фрідріхсхайн (Volkspark Friedrichshain).Метро: Strausberger Platz (U5).

2. Тіргартен (Tiergarten).Метро: U-55 Bundestag, U-2 Potsdamer Platz, U-9 Hansaplatz; станція Brandenburger Tor лінії метро U-55.

3. Трептов-парк (Treptower Park).Метро: станція Treptower Park.

4. Люстгартен (Lustgarten).Метро: станція Alexanderplatz ліній U2, U5, U8.

5. Вікторія Парк (Viktoriapark) Метро: U6 - Platz der Luftbrücke. .

6. Ботанічний сад (Botanischer Garten).Метро: S+U Rathaus Steglitz (Berlin) [U9].

7. Парк Гумбольдтхайн (Humboldthain).Залізнична станція: Berlin Humboldthain.

8. Парк біля замку Шарлоттенбург (Schlosspark Charlottenburg).Метро: U7 зупинка Richard-Wagner-Platz.

9. Гертен дер Вельт (Garten der Welt).Eisenacher Str. 99, 12685 Берлін, Німеччина.

10. Бритцер Гартен (Britzer Garten). Buckower Damm 146 (Britzer Garten), 12349 Берлін, Німеччина.

Кілька порад для тих, хто вибрав для прогулянок Тіргартен: 1) візьміть з собою щось поїсти; 2) парк досить пустий у зв'язку з тим, що територія дуже велика, тому ваш пікнік ніхто не перерве і не порушить; 3) вирушайте сюди після огляду Бранденбурзьких воріт, які знаходяться неподалік; 4) скористайтеся послугами прокату човнів влітку або ковзанів взимку.

Цікаві факти про німеччину (91-100)

А зараз хочемо розповісти декілька фактах про Німеччину, які вас, можливо, здивують або ж просто стануть корисними перед поїздкою!

1. Вчіться не смітити! І не тому, що в Німеччині за це штраф 20 євро, а просто тому що кинутий недопалок чи обгортка — це неестетично і невиховано.

2. Якщо у вас щось зламалося, простіше цю річ одразу викинути. Ремонт в цій країні дуже дорогий і часто прирівнюється до вартості нового товару.

3. Купити продукти в магазинах або супермаркетах в неділю чи католицьке свято досить проблематично. Подбайте про покупки заздалегідь!

4. У німців досить багато стереотипів про росіян. Наприклад, вони вважають, що тост «На здоров'я» — найпопулярніший.

5. Ставлення німців до представників сексуальних меншин дуже толерантне. Наприклад, мер Берліна не приховує того, що він гомосексуаліст.

6. У Німеччині люди платять податок за користування телевізором або радіо.

7. Цікавий факт. У Німеччині чоловіків більше, ніж жінок (якщо брати все населення Землі, то там, навпаки: більше жінок, а чоловіків менше).

8. У Берліні живе дуже багато турків (друге місто за кількістю представників після Анкари). Це пов'язано з тим, що в часи економічного спаду, коли не вистачало робочих рук, до Берліну приїхало дуже багато заробітчан, які так і залишилися там жити.

9. Кожен третій пивоварний завод світу знаходиться в Німеччині!

10. До речі, в Німеччині в кафе або ресторані кожен платить сам за себе. Те, що чоловік зобов'язаний сплатити за вечерю — старі стереотипи і забобони.

Ми постаралися максимально розповісти про те, що є цікавого в Німеччині. Озброївшись отриманими знаннями і ентузіазмом, вирушайте втілювати ваші мрії і відкривати незвідане!

У свою чергу, ми хочемо ще раз нагадати, що з радістю допоможемо втілити і спланувати ваші найнереальніші ідеї. Ми зробимо все, щоб ваша подорож не залишила розчарувань, а запам'яталася безліччю яскравих вражень, фотографій і емоцій.

теги: пам'ятки харчування розваги корисні посилання цікавинки Німеччина ТОП-добірка

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber