укр рус
ТОП-100: що подивитися і спробувати у Франції

Якщо ви любите подорожувати так само, як і ми, тоді наступна інформація для вас. Відпочиваючи в кожній країні, ми звертали увагу на все найцікавіше, корисне і важливе. Допомагаючи нашим клієнтам складати програму, ми помітили, що іноді вони самі дуже мало знають про країну, а систематизованої і зібраної в одному місці інформації мало. Тому настав момент, коли ми захотіли поділитися частиною своїх знань. Спеціально для всіх, хто збирається відвідати Францію, ми зібрали ТОП-100 всього найцікавішого, що можна спробувати, побачити та відвідати в цій країні. Інформація буде корисна тим, хто самостійно планує подорож і хоче скласти для себе індивідуальну програму!

Також, якщо ви не хочете витрачати час на те, щоб розписувати і планувати подорож, у вас завжди є можливість звернутися до нас! Вислухавши всі побажання та зауваження, ми оперативно складемо план вашої подорожі з докладним таймінгом та маршрутом, який буде актуальним саме для вас! Який перелік послуг ми надаємо та інформацію щодо вартості цих послуг ви можете дізнатися у розділі «Тарифи і послуги».

Що варто обов'язково спробувати у Франції (1-10)

Французька кухня завжди славилася своєю вишуканістю і аристократичністю. Ми постаралися підібрати для вас ТОП-10 страв, які найбільше асоціюються з Францією:

Головні визначні пам'ятки Парижа (11-20)

Що ж подивитися в Парижі? Впевнені, що ви і так багато чули про більшість нижче представлених пам'яток. Тим не менш повірте, що це саме ті місця, які обов'язково треба побачити на власні очі, щоб назавжди запам'ятати атмосферу Парижа!

1. Ейфелева вежа.

2. Собор Паризької Богоматері.

3. Лувр.

4. Діснейленд.

5. Єлисейські поля.

6. Тріумфальна арка.

7. Версаль.

8. Мулен Руж.

9. Монмартр.

10. Сакре-Кер.

Ну як вам знайомство із Францією? Ви в захваті? Якщо так, то поспішаємо порадувати, що це далеко не все. Ми підготували для вас ще багато цікавого і корисного. Але перед тим, як відправитися вивчати Францію далі, потрібно обов'язково знати, де можна буде підкріпитися і відновити сили.

Також не забувайте про те, що ми можемо скласти індивідуальну програму подорожі спеціально для вас. Замовивши послугу планування подорожі, ви отримаєте ідеально продуманий варіант проведення відпустки. Завдяки цьому вам не доведеться після огляду пам'ятки їхати в інший кінець міста, щоб пообідати, а потім повертатися назад. Ми підберемо варіанти, які ідеально будуть відповідати не тільки вашим інтересам, але і бюджету!

Кращі ресторани і кафе Парижа (21-30)

Кожен турист безсумнівно замислюється про те, де ж йому поїсти. Нижче пропонуємо вашій увазі кілька варіантів закладів: від фешенебельних ресторанів до скромних, але не менш цікавих кав'ярень!

1. Le Meurice.

2. 58 Tour Eiffel.

3. Procope.

4. Chez Gladines.

5. Les Bouquinistes.

6. Круїз-вечеря на річковому кораблику.

7. A la Biche au Bois.

8. Au Petit Sud-Ouest.

9. Victoires.

10. La Pointe du Groin.

Кращі міста Франції, які потрібно відвідати (31-40)

Якщо у ваших планах побачити не тільки Париж, пропонуємо список міст Франції, які обов'язково треба побачити нарівні зі столицею.

1. Бордо - столиця виноробства.

2. Авіньйон - столиця історичної спадщини.

3. Біарріц - столиця серфінгу.

4. Лілль - ярмаркова столиця.

5. Ніцца - столиця сонця.

6. Страсбург - столиця Європи.

7. Сен-Мало - столиця морепродуктів.

8. Тулуза - рожева столиця.

9. Аннесі - столиця романтиків і закоханих.

10. Ліон - столиця гастрономії.

Найбільш захоплюючі пейзажі і природні творіння Франції (41-50)

Вдосталь насолодившись архітектурою і красою французьких міст, саме час вирушити на пошуки захоплюючих пейзажів і природних творінь.

1. Вердонська ущелина. Відмінне місце відпочинку як для екстремалів, які можуть підкорювати скелясті виступи, так і для звичайних туристів, які зібралися на пікнік.

2. Піки де Бавелла. Варіант для тих, хто не боїться довгих піших прогулянок і готовий до довгого підйому. Хочеться відзначити, що нагорода для сміливців дуже навіть приємна - вид на Середземне море та незабутні краєвиди навколо.

3. Альпійська дика природа. Якщо взимку це лижі і багато-багато снігу, то влітку - чисте гірське повітря, дикі тварини (гірські козли, зайці і бабаки) і море вражень від прогулянок.

4. Берег рожевого граніту. Щоб повною мірою насолодитися цим майже унікальним видовищем, радимо приїздити під час сходу сонця або ж ввечері на заході.

5. Дюна в Пилі - найвища в Європі. Тому, якщо ви поки не збираєтеся за межі Європи, варто з'їздити саме сюди за порцією піску і незабутніх вражень.

6. Лавандові поля. Це справжня квіткова казка - кілометри лілових-лілових килимів, які поширюють неймовірний запах і запрошують всіх бажаючих насолодитися їх красою.

7. Водоспад Гаварни. Не дуже високий (420 м), але дуже красивий водоспад, який каскадами спускається зі схилів у невелику річку під назвою Гав-де-по.

8. Монблан. Найвища вершина Альп у Франції. Екскурсії організовують як для звичайних туристів, так і для альпіністів, які підкорюють гірські вершини.

9. Кручі Етрети. Місце, яке надихало багатьох класиків і митців. Саме тут виріс Гі де Мопассан, а Клод Моне написав одну з кращих своїх картин.

10. Солончаки Камарга. Великий біосферний заповідник, де можна побачити фламінго, а також відправитися верхи на конях в глиб природи.

Незвичайні музеї Франції (51-60)

Ви вже подивилися на всі пам'ятки або хочете відвідати місця менш популярні? Тоді пропонуємо вам 10 незвичайних музеїв Франції:

1. Музей Часу у Безансоні (Франш-Конте). Ви побачите більше 3 500 експонатів: від сонячних календарів і пісочного годинника до ультрасучасних механізмів.

2. Острів машин в Нанті (Долина Луари). Величезні механічні тварини, а також жителі підводних глибин, створені за мотивами романів Жуля Верна. Розклад роботи: вівторок-п'ятниця з 10:00 до 17:00, субота-неділя з 10:00 до 18:00. Понеділок - вихідний.

3. Музей скафандра в Еспаньйолі (Авейрон, Південь-Піренеї). Музей, в якому зібрано безліч різних скафандрів і батискафів, що збереглися з часів винаходу.

4. ММСИ - Міжнародний музей скромного мистецтва в Сеті (Лангедок Руссільон). Справжнє мистецтво криється в простих речах - приблизно такий девіз цього музею. Радимо відвідати всім, хто має свій погляд на багато банальних речей.

5. Музей саперів-пожежників Франції в Монвилле (Верхня Нормандія). Вся історія пожежної служби Франції в одному музеї: починаючи з відреставрованих пожежних машин і закінчуючи формою, а також спорядженням.

6. Музей чаклунства в Конкрессо (Центр). Радимо відвідати всім сміливцям, які з самого дитинства цікавилися магією, чаклунством і обожнювали Хеллоуїн. А також місце буде корисне тим, хто давно хотів побороти свої таємні страхи. Розклад роботи: квітень, травень, вересень, жовтень з 10:00 до 18:00; червень, липень, серпень з 10:00 до 19:00.

7. Парфумерна фабрика Фрагонар. Старовинна фабрика, якою досі керують правнучки її засновника. Ви побачите унікальну колекцію парфумів, а також обладнання, яке збереглося протягом століть. Розклад роботи: понеділок-субота з 9:00 до 18:00, неділя та свята з 9:00 до 17:00.

8. Музей каналізації. Незвичайна подорож підземними комунікаціями Парижа, а також ознайомлення з історією їх створення. Не рекомендується людям, які страждають на клаустрофобію. Розклад роботи: з 1 травня по 30 вересня - з 11:00 до 17:00, з 1 жовтня по 30 квітня - з 11:00 до 16:00, вихідний - четвер, п'ятниця.

9. Музей Жанни д'Арк. Все, що пов'язано з життям і діяльністю знаменитої Жанни д'Арк, зібрано в цьому музеї. Різні експозиції, гравюри і картини відображають епоху того часу і дають можливість ознайомитися з реаліями середньовіччя. Розклад роботи: жовтень-березень з 14:00 до 18:00, квітень-вересень з 10:00 до 18:00.

10. Музей куріння. Курильні трубки, сигари, тютюн - все це представлено в музеї для ознайомлення з історією. Важливо те, що тут також розповідають про шкоду куріння та його вплив на організм. Розклад роботи: щодня з 12:30 до 19:00, неділя-понеділок - вихідні.

Основні фрази (61-70)

Їдете у Францію, але так, на жаль, і не вивчили мову? Тоді пропонуємо запам'ятати кілька практичних фраз, які допоможуть вам не тільки бути елементарно ввічливими, але й дадуть можливість задавати елементарні питання.

1. Добрий день/Привіт - Bonjour (Бонжур)

2. Дякую - Merci (Мерсі)

3. Будь ласка, s'il vous plaît (Силь ву пле)

4. Вибачте Pardon (Пардон) або Excusez-moi (Экскюзе муа)

5. До побачення - Au revoir (О ревуар)

6. Так - Oui (Уі); Ні Non (Нон)

7. Мене звати ... - Je el appelle ... (Ж мапэль ...)

8. Як пройти до ...? - Comment puis-je aller à ...? (Комман пюиж аллі а ...?)

9. Скільки коштує? - Quel est le prix? (Келі ле при?)

10. Говорите ви по-російськи/по-англійськи? - Parlez-vous russe/anglais? (Парле ву рюс/англэ?)

Місця і парки розваг (71-80)

Відпустка - найкращий момент для активного проведення часу в колі сім'ї чи друзів. Тому вибирайте, що вас більше всього цікавить із запропонованого списку і вирушайте веселитися!

1. Disneyland Park. Мабуть, найбільш відомий дитячий парк, який не потребує детальних описів і розповідей. Це місце, де навіть дорослі стають на деякий час дітьми завдяки казковій атмосфері і величезній кількості атракціонів. Ціни: дорослий - 62 Euro (1 квиток на 2 парки: Park Disneyland Park і Walt Disney Studios), дитина до 12 років - 54 Euro.

2. Park і Walt Disney Studios. Ще один парк, побудований недалеко від Діснейленду і за тим же принципом, але більш сучасний. Це можливість покататися на інших атракціонах, політати на килимі-літаку, поїсти в тематичних ресторанчиках і поспілкуватися з героями мультфільмів. Ціни: дорослий - 62 Euro (1 квиток на 2 парки: Park Disneyland Park і Walt Disney Studios), дитина до 12 років - 54 Euro.

3. Park Asterix. Парк розваг за мотивами пригод Астерікса і Обелікса. Ви поринете в атмосферу життя галлів, побачите улюблених героїв, зможете покататися на численних атракціонах і весело провести час. Ціни: дорослий - 46 Euro, дитина до 12 років - 37 Euro.

4. Aquaboulevard. Це один з найбільших аквапарків Європи. Численні водні гірки, басейни та розваги як для дорослих, так і для дітей. Ціни: дорослий - 23 Euro, дитина до 12 років - 15 Euro.

5. Вінсенський зоопарк. Величезна територія з прекрасними пейзажами, безліччю видів різних тварин і птахів. Плануючи відпочинок в зоопарку, не забудьте взяти з собою щось поїсти - тут дозволені пікніки. Ціни: дорослий: 22 Euro, молодіжний (12-25 років): 16,50 Euro, діти (від 3 до 11 років): 14 Euro.

6. Музей воскових фігур Грэван. На відміну від звичайних музеїв, тут представлені фігури не тільки відомих людей зі світу шоу-бізнесу, але і цілі зали, присвячені історії Франції. Видовище дійсно захоплююче, а іноді навіть трохи і страхітливе. Ціни: дорослий: 22 Euro, для студентів, пенсіонерів, інвалідів, безробітних, батьків з 3 і більше дітьми 19 євро; для дітей до 14 років 15 Euro, дітям до 6 вхід безкоштовно; вхід для 1 дитини з сім'ї з більш, ніж 3 дітьми, 12 євро.

7. Сафарі парк (Chateau de Thoiry). Всього у 30 хвилинах їзди від Парижа знаходиться надзвичайно красивий зоологічний парк, закладений ще в далекому XVIII столітті. Дикі тварини, старовинні замки і дика природа - це все, що потрібно, щоб відпочити і набратися сил. Ціни: дорослий: 29,80 Euro, діти (3-14 років): 23,50 Euro, старше 60: 27,50 Euro.

8. Le park de la Vilette. Незвичайний дитячий парк-музей з найсучаснішими досягненнями науки і техніки. Ваші малюки зможуть політати, а також відправитися в справжню підводну подорож на підводному човні.

9. Futuroscope (Poitiers). Справжній парк майбутнього: тут можна злітати до зірок, опуститися на дно океану або в глибину шахти, політати з величезними метеликами і ще багато всього різного і цікавого. Ціни: дорослий 42 Euro, людям старше 60: 39 Euro, дітям від 5 до 16 років: 32 Euro; дітям до 5 років вхід безкоштовний.

10. Marineland (під Каннами). Дельфіни, касатки і морські котики покажуть вам найбільш цікаві трюки в захоплюючій шоу-програмі. Ціни: при бронюванні за 5 днів - дорослий: 32,90 Euro; дитячий 26,90 Euro.

Кращі місця для пікніка у Парижі (81-90)

Під час прогулянок і постійних екскурсій по місту часто пробуджується апетит. Особливо, якщо ви відпочиваєте з дітьми. Тому радимо планувати свій день так, щоб поруч десь був парк зі свіжим повітрям, затінком і можливістю влаштувати невеликий пікнік!

1. Марсове поле.

2. Булонський ліс.

3. Набережні і мости Сени.

4. Венсенський ліс і Парк квітів.

5. Канал Сен-Мартен.

6. Парк Берсі.

7. В районі Берсі є також чудовий пішохідний міст Сімони де Бовуар.

8. Газони Бретейля.

9. Сад Катерини Лабуре.

10. Басейн де ля Вілетт.

Цікаві факти про Францію (91-100)

І наостанок хочемо розповісти вам 10 цікавих фактів про таку красиву і незабутню країну, як Франція.

1. Як думаєте, яка пам'ятка Франції найбільш відвідувана? Ні. Це не Ейфелева вежа і не Лувр, а... Діснейленд.

2. Знаменита Статуя Свободи - це подарунок Нью-Йорку від Франції.

3. За появу джинсів також варто дякувати французам. Саме після відвідування невеликого містечка Нім у Франції Лівай Стросс "винайшов" новий вид штанів з щільних тканин.

4. Віктора Гюго можна дійсно вважати одним із символів Франції. У цій країні практично в кожному місті є вулиця, яка названа на честь відомого письменника.

5. Англійці не завжди розмовляли тільки рідною англійською. Майже 300 років французька була офіційною і широко поширеною мовою в цій країні.

6. Французькі закони також викликають інтерес і подив. Наприклад, французам заборонено цілуватися на залізничних коліях.

7. У Франції існує понад 400 сортів сирів.

8. Ще один неймовірний і незрозумілий закон: французам можна одружитися... на небіжчиках. Правда, дозвіл на таку процедуру може давати тільки особисто Президент.

9. Коли будете фотографувати околиці і пам'ятки Франції, дивіться, щоб у кадр не потрапляли поліцейські або їхні машини. Це у Франції заборонено.

10. Існує думка, що французькі тости, картопля фрі і круасани були винайдені у Франції. На жаль, це неправда.


Тепер ви досить знаєте про Францію, щоб відправитися в незабутню подорож і провести її максимально активно.

Але не забувайте, що у вас завжди є можливість звернутися до нас за допомогою і максимально спростити собі підготовку та планування подорожі. Ми враховуємо всі прохання і побажання, щоб ви залишилися задоволені не тільки організацією, але і нашим підходом до справи.

Подорожуйте, відпочивайте і набирайтеся нових вражень!

теги: пам'ятки харчування розваги корисні посилання цікавинки Франція ТОП-добірка

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
цікавинки бюджетний відпочинок ідеї подорожей ТОП-добірка розваги Нідерланди пам'ятки Франція проживання поради пляжний відпочинок Іспанія віза Польща корисні посилання харчування Італія Німеччина Хорватія Чехія Австрія Греція зимовий відпочинок Болгарія подорожі відпочинок сімейний відпочинок відпочинок з дітьми
WhatsUp
Telegram
Viber