укр рус
ТОП-7 найкращих відкритих аквапарків Європи: рейтинг з цінами і описом

Шукаєте свіжі ідеї, як урізноманітити літні враження? Тоді наша добірка для вас! Сучасні парки водних розваг — це відмінне місце для незабутнього відпочинку усією сім'єю. Екстремальні спуски, ігрові зони, хвилеві басейни і неспішні сплави по вигинах річок — дивіться наш рейтинг ТОП-7 і обирайте задоволення на свій смак!

Якщо ви плануєте літній відпочинок і мрієте, щоб він був незабутнім і багатим на враження, ми з радістю допоможемо утілити ваші мрії у життя! Вам треба усього лише озвучити свої побажання, а ми потурбуємося про усі організаційні моменти. Подорожуйте легко з нами!

Siam Park, Іспанія

Сіам Парк на Тенерифе — це найбільший відкритий аквапарк у Європі, який ось вже третій рік поспіль завойовує 1 місце в конкурсі Travellers’ Choice від TripAdvisor. А це означає, що мандрівники зі всього світу вважають його кращим! Майже 20 000 відгуків, 72 % користувачів поставили найвищу оцінку. Вражає, погодьтеся ;)

Усі атракціони і будівлі Siam Park оформлено в тайському стилі. Тут є зони для релаксу, веселого сімейного відпочинку і незвичайно круті гірки для любителів екстриму.

Площа: 185 000 м2

Рекомендуємо: 

  • «Tower of Power» (висота — 28 м, швидкість падіння через майже вертикальний жолоб — близько 80 км/год)
  • «Singha» (водні американські гірки, довжина 240 м, швидкість 65 км/год)
  • «The Wave Palace» (басейн з штучними хвилями до 3 м)

Де знаходиться

Найкращий аквапарк у Європі розташувався в південній частині острова Тенерифе, в муніципалітеті Адехе (добратися до нього можна по шосе TF - 1).

Ціни (1 день)

Дорослі: 35 євро

Діти з 3-х до 11-ти років: 24 євро

Діти до 3-х років: вхід безкоштовний

Сіам Парк належить тому ж власникові, що і Лоро-парк (один з найбільших парків папуг у світі, який теж знаходиться на Тенерифе). Тому якщо ви хочете урізноманітити враження і відвідати обидва парки, купуйте подвійний квиток (60 євро дорослий; 41,50 дитячий).

Корисні посилання:

Офіційний сайт, онлайн-купівля квитків і години роботи.

 

WaterWorld, Кіпр

Парк водних розваг WaterWorld може запропонувати багато цікавого як дорослим, так і юним відвідувачам. Оформлення найбільшого тематичного аквапарку в Європі виконане за мотивами старогрецьких міфів. Тому якщо ви давно хотіли піднятися на гору Олімп, прийняти ванну Афродіти або повторити один з подвигів Геракла — вам сюди :)

Площа: близько 80 000 м2

Рекомендуємо: 

  • «Apollos Plunge» («Обрив Аполлона», довжина екстремальної гірки з крутими поворотами — 124 м)
  • «Kamikaze slides» (гірки Камікадзе — практично вертикальний політ протяжністю 75 м з 20-метрової висоти)
  • «Drop to Atlantis» («Падіння в Атлантиду» — унікальна гірка, по якій ви мчатиметеся у супроводі музичних, світлових і візуальних ефектів)

Де знаходиться

Один з кращих аквапарків Європи можна знайти на острові Кіпр, в місті Айя-Напа, дорога Агия-Текла, 18 (49 км від Ларнаки, до парку йде автобус №711).

Ціни (1 день)

Дорослі: 38 євро

Діти з 3-х до 12-ти років: 24 євро

Діти до 3-х років: вхід безкоштовний

Корисні посилання:

Офіційний сайт, онлайн-купівля квитків і години роботи.

 

Water Park, Греція

Кращий аквапарк в Греції Water Park може похвалитися не лише великим вибором водних атракціонів, але і добре розвиненою інфраструктурою і відмінним сервісом. Тут є комфортні зони для відпочинку з душем і роздягальнями, зручна система оплати «Splash Cash», а також в парку постійно чергує команда професійних рятувальників.

Площа: близько 100 000 м2

Water Park побудований у формі амфітеатру, тому краще звіритися з картою і розпочинати відвідування гірок з верхнього ярусу.

Рекомендуємо: 

  • «Божевільний конус» (політ на великій швидкості по закритому простору)
  • «Чорна діра» (спуск відбувається по спіралі, в щонайповнішій темряві — відчуття непередавані :)
  • «Камікадзе» (одна з «найстрашніших» і екстремальних в аквапарку)

Де знаходиться

Water Park розташований на острові Родос, в місті Фаліракі (12 км від столиці острова — міста Родос, звідти ходять безкоштовні автобуси).

Ціни (1 день)

Дорослі: 24 євро

Діти з 3-х до 12-ти років: 16 євро

Діти до 3-х років: вхід безкоштовний

Корисні посилання:

Офіційний сайт, онлайн-купівля квитків і години роботи.

 

Etnaland, Італія

Етналенд — це не просто відкритий аквапарк, а величезний комплекс, де зібрана безліч захоплюючих розваг. Тут можна не лише вдосталь накататися на водних атракціонах, але і подивитися на рідкісних тварин в зоопарку, проїхатися канатною дорогою (однією з найбільших в Європі, її довжина — 1800 м), познайомитися з динозаврами в тематичному парку (фігури відтворені у натуральну величину!), а також насолодитися незабутнім лазерним шоу. Etnaland з повним правом можна додати у категорію «Кращі аквапарки в Європі»!

Площа: 110 000 м2

Рекомендуємо: 

  • незвичайний атракціон «Крокодилові гірки» (сплав по штучній річці з крутими поворотами і порогами, яка протікає в джунглях, населених дикими тваринами)
  • «Сплеск джунглів» (водна гірка заввишки 30 м, по якій можна промайнути в човні в компанії 20-ти людей)
  • «Ельдорадо» (запаморочливі американські гірки, які проходять через гірський тунель)

Де знаходиться

Етналенд розташувався на острові Сицилія, біля міста Бельпасо (у 12 км від Катанії). Поблизу знаходиться вулкан Етна, на честь якого комплекс дістав свою назву.

Немає часу планувати маршрут поїздки? Тоді дивіться готову ідею подорожі Сицилією на орендованому авто!

Ціни (1 день)

Аквапарк

Дорослі: 22-26 євро (залежить від сезону)

Діти нижче 140 см: 15 євро

Діти нижче 100 см: вхід безкоштовний

Аквапарк + тематичний парк розваг

Дорослі: 35,90-38 євро

Діти нижче 140 см: 19,90 євро

Діти нижче 100 см: вхід безкоштовний

Корисні посилання:

Офіційний сайт, онлайн-купівля квитків і години роботи.

 

Action Aquapark, Болгарія

Болгарський Action Aquapark, можливо, і не зрівняється по площі з іншими європейськими родичами, але все ж таки по праву заслужив своє місце в ТОП аквапарків Європи. Тут на вас чекають бари і ресторани, джакузі і басейни, міні-зоопарк і більше 30 водних розваг. Серед них «небезпечні» і екстремальні — для тих, хто любить викиди адреналіну, а також спокійні і «ледачі», які підійдуть для дітей і дорослих, що бажають розслабитися під літнім сонечком.

Площа: 36 000 м2

Рекомендуємо: 

  • «X - Treme» (найвища гірка — 18 м, швидкість до 70 км/год)
  • «Чорна діра» (найдовша гірка — 120 м, спуск відбувається в темряві, зі світловими ефектами)
  • «Ніагара» (водяний спуск з висоти 15 м зі швидкістю близько 30 км/год)

Де знаходиться

Екшн аквапарк знаходиться на знаменитому болгарському курорті Сонячний берег, поряд з трасою Бургас – Варна. Добратися до нього можна на безкоштовних автобусах, які курсують з території довколишніх курортів.

Ціни (1 день)

Гості зростом вище 130 см: 15-20 євро

Гості зростом від 90 см до 130 см і літні люди старше 65 років: 8-10 євро

Діти нижче 90 см: вхід безкоштовний

Корисні посилання:

Офіційний сайт, онлайн-купівля квитків і години роботи.

Болгарія — прекрасний варіант для недорого літнього відпочинку. Читайте нашу добірку «ТОП-100: що подивитися і спробувати у Болгарії» і переконайтеся в цьому самі!

 

Slide & Splash, Португалія

Один з кращих аквапарків Європи Slide & Splash існує з 1986 року. Але, незважаючи на солідний вік, його ніяк не можна назвати застарілим. Усі ці роки він постійно розвивається і удосконалюється, додаючи у свій асортимент сучасні вражаючі водні розваги. Крім того, щодня в Slide & Splash проходять прекрасні шоу за участю папуг, хижих птахів або рептилій. Парк піклується про своїх відвідувачів і пропонує додаткові послуги: трансфер, безкоштовна парковка і перша медична допомога, послуги фотографа.

Площа: близько 30 000 м2

Рекомендуємо: 

  • «Kamikaze» (два 18-метрові паралельні спуски)
  • «The big wave» (гірка з конструкцією незвичайної форми, з різкими поворотами і чергуванням відкритого і закритого простору)
  • «Rapid river» (закручена петлями гірка з декількох труб)

Де знаходиться

Аквапарк Slide & Splash можна знайти в регіоні Алгарве, місто Лагоа. Туди їдуть автобуси з усіх найближчих курортних місць (на офіційному сайті парку є розклад).

Ціни (1 день)

Дорослі: 27 євро

Діти від 5-ти до 10-ти років і літні люди від 65: 19 євро

Діти до 4-х років: вхід безкоштовний

Корисні посилання:

Офіційний сайт і години роботи.

 

Aqualandia, Італія

А ви б хотіли відчути себе відважним завойовником морів і опинитися на екзотичному острові? Тільки замість битв з піратами і боротьбою за виживання — черга неймовірних водних пригод і приємний релакс під італійським сонцем. Якщо ваша відповідь «так», тоді ласкаво просимо в Aqualandia!

У парку, оформленому в стилі Карибського острова, ви зможете розважитися в 8 тематичних зонах з атракціонами і басейнами (включаючи спеціальну дитячу зону Funnyland, де постійно працюють аніматори). Любителям активного відпочинку сподобається спортивна зона, де є міні-гольф, футбольне поле, майданчики для пляжного волейболу і навіть тренажерний зал. Прагнучим видовищ радимо TIKI Arena, де щодня влаштовують захоплюючі перформанси (Шоу папуг, Легенда майя, Джунглі). У нічний клуб з відкритим дахом Vanilla Club можна заглянути на завершення вашого візиту в Акваландію.

Площа: 80 000 м2

Рекомендуємо: 

  • «Captain Spacemaker» (найвища гірка у світі — 42 м, з ухилом 60 градусів і швидкістю спуску до 100 км/год)
  • «Bungee jumping» (найвища нерухома вишка в Європі, 60 м)
  • «Shark Bay» (хвилевий басейн площею 3 000 м2 і 800 тоннами справжнього Карибського піску)

Де знаходиться

«Акваландія» знаходиться на курорті Лідо ді Езоло на Адріатичному узбережжі Італії. З Езоло в парк йде спеціальний потяг і автобуси, а до самого курорту можна доїхати потягом або машиною (16 км від Венеції).

Ціни (1 день)

Дорослі: 32 євро

Діти до 140 см і особи від 65 років: 28 євро

Діти до 100 см: вхід безкоштовний

Корисні посилання:

Офіційний сайт, онлайн-купівля квитків та години роботи.

Ну що, захотілося гострих відчуттів? Ми вже збираємо валізи :) Не прогавте свій шанс провести це літо яскраво!

Полюбляєте екстремальні атракціони? Тоді обов'язково читайте нашу добірку «Кращі парки розваг у Європі».

Ми досвідчені мандрівники, тому знаємо, як спланувати для вас цікаву і недорогу самостійну поїздку. Відправляйте заявку, і уже впродовж однієї робочої доби ви отримаєте безкоштовний прорахунок подорожі за вашими параметрами! Подорожуйте вигідно :)

теги: розваги корисні посилання Італія Іспанія Греція Болгарія ТОП-добірка

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber