укр рус
Гід різдвяним Вроцлавом: куди йти за враженнями і смачною їжею

Мерехтливі гірлянди, аромати свіжої випічки, лялькові різнокольорові будиночки й чарівні гноми Вроцлава — це те, що допоможе відчути дух Різдва навіть найпохмурішому туристу :)

Наша підписниця Анастасія запрошує зазирнути в різдвяну казку і прогулятися затишними вуличками міста, яке стало для неї домівкою.

Організувати самостійну подорож під силу кожному з нашими корисними порадами з розділу «Планування подорожей». А якщо виникнуть складнощі — наші менеджери завжди раді допомогти!

Пряниковий будинок з маленькими жителями — саме таким я відкрила для себе Вроцлав.

Я студентка, яка у 18 років переїхала в Польщу і розпочала самостійне життя за кордоном. Нова буденність, пізнання культури і можливість відкривати для себе світ допомогли мені знайти багато друзів за кордоном. Бюджетні подорожі — це легко. І якщо ви досі сумніваєтеся в цьому, я готова вас переконати.

Сьогодні я розкажу про чарівне місто, яке з’єднує декілька мостів, островів і дороги якого відкриті до щонайменше трьох європейських столиць. Вже знаєте відповідь? Ні? Тоді прямуйте за мною, я буду вашим гідом.

Різдвяні свята не за горами, у більшості міст запалюються вогники на ялинках і готується не одне дійство. Атмосфера ярмарок, чарівність новорічних прикрас і духмяний глінтвейн у закладах. Знайомо?

Саме в цьому році я спостерігаю за новорічною ярмаркою у Вроцлаві, і те, як місто змінюється в казку за лічені дні, важко передати у двох словах. Будинки навколо головної площі ростуть зі швидкістю світла, ялинка вдягається у срібно-фіолетові прикраси, а у повітрі вже відчувається запах мандаринів. Вроцлав наче розташований на перехресті всіх доріг, лише 360 кілометрів до Варшави, 380 км — до Відня, 360 км — до Берліну і тільки 260 км — до Праги. Часом навіть кажуть: «Вроцлав наче центр Європейського перетину».

Недаремно я хочу розповісти вам про Вроцлав, оскільки саме тут кожен четвертий — українець. Українська нація дуже тепло прийнята місцевими, і я обіцяю, що, приїхавши сюди, ви відчуєте себе як вдома. У Вроцлаві є декілька оглядових веж, надзвичайно красивих костелів і атмосферних місць для гастротуру.

Стосовно оглядових веж — раджу обов’язково піднятися на верхівку Вроцлавського університету, одного з найстаріших у Європі. А також відвідати собор Святого Іоана Хрестителя і побачити місто з висоти пташиного польоту. Вхід на вежу коштує 5 злотих.

Як дістатися

Є декілька способів дістатися до Вроцлава. Найшвидшою буде подорож потягом або ж літаком. Автобуси курсують майже щодня з кожного великого міста України. Літаком буде значно зручніше, проте варто заздалегідь шукати квитки на офіційній сторінці Wizzair. Прямі рейси можна знайти зі Львова, або ж летіти Ryanair’ом до Кракова і їхати потягом чи автобусом до Вроцлава. Ціни коливаються від 800 до 1300 гривень.

Ось тут можна знайти доступні квитки на автобус:

combiway.com

busfor.pl

Крім того, із Вроцлава легко дістатися до Дрездена, Берліна, Братислави або Відня. Доступні квитки можна купити online на сторінці:

flixbus.pl

leoexpress.com

Повний список бюджетних автобусних компаній Європи шукайте у спеціальному розділі нашого сайту.

Що подивитися

Вроцлав наповнений історичними місцями, які обов’язково треба відвідати протягом відпочинку. Тут знаходиться одна з найкрасивіших міських ратуш на території Польщі, ринкова площа з різнокольоровими будинками, в яких ніби живуть маленькі гномики. До речі, красналь — це польський відповідник нашому гномові. Тут їх можна знайти безліч і не дарма. Історія Вроцлава тісно пов’язана з гномами, оскільки вони були першими мешканцями. На кожній вулиці можна знайти маленького жителя, який відповідає за щось або має свою місію в місті. Явище, яке вкотре доводить, що життя у Вроцлаві подібне до казки. Не знаєш, кого зустрінеш: чи вовка, чи гномика. Надзвичайна краса знаходиться у Японському саду. Вхід туди коштує близько 10 злотих. Відчуття, ніби гуляєш в абсолютно іншій реальності.

Особисто моїм улюбленим місцем є Тумський острів. Там можна прогулятися вуличками, заглянути в декілька костелів, посидіти на набережній біля річки Одри і послухати вуличних музикантів.

Натомість, якщо хтось хотів би побачити Вроцлав із верхівки хмарочосу, раджу піднятися на Небесну вежу (Sky Tower). Квитки краще купувати заздалегідь, оскільки ввійти туди можна з групою кожних півгодини. Деталі можна подивитися на офіційному сайті

Що і де спробувати

А тепер розкажу про смачні заклади, в які варто заглянути, шукаючи гномів.

Ділюся з вами своїми особистими знахідками:

  1. Charlotte. Сюди краще один раз прийти, ніж тисячу разів почути. Французькі сніданки, обіди та величезний вибір вина. У самому серці Вроцлава на вулиці Św. Antoniego 2/4.
  2. Central Cafe. Пам’ятаєте ту круту кав’ярню із серіалу «Друзі»? Так ось це саме те місце. Бракує тільки канапи. Місце наповнено ароматом кави, смаженими пластівцями і щастям. Якщо вранці бракує часу на панкейки – я біжу сюди. Натхнення у цих стінах приходить із горіховим лате зі швидкістю світла. Локалізація поруч із Charlotte.
  3. Pomiędzy cafe & bistro. Тут власниця, наче давня знайома, робить найсмачнішу каву і піднімає настрій, як тільки переступиш поріг. Затишний куток на вулиці Stanisława Dubois 2/1.
  4. Vinyl Cafe. Якщо ви цінуєте джаз і сумуєте за музикою Франка Сінатри — вам сюди. Тут назва, атмосфера і платівки говорять самі за себе. Заклад розташований на вулиці Kotlarska 35.
  1. Etno Cafe. Мережа кав’ярень, які можна знайти на кожному кроці. Місце з величезними вікнами, де можна смачно поснідати або просто відпочити від прогулянки.
  2. Nadodrze Cafe Resto Bar. Місце, яке можна відвідати в будь-яку пору дня з якісною, смачної їжею і гарним обслуговуванням. Ресторан знаходиться на вулиці Bolesława Drobnera 26A.
  3. Folgujemy. Місце для тих, хто любить каву і спокій. Кав’ярня знаходиться недалеко від центру, але притягує відвідувачів своїм інтер’єром одразу. Розташування вулиця Kniaziewicza 16.
  4. Stara Piwnica. одна з найкращих броварень у Вроцлаві, де можна знайти близько 50 видів крафтового пива. Знаходиться на вулиці Krupnicza 15.

Що подивитися і спробувати в Польщі? Вам на допомогу наша добірка ТОП-100.

А якщо раптом хтось хотів би спробувати запашну піцу, я знайшла також декілька місць, які можу порадити.

  1. Piec na Szewskiej. Місце, де піцу роблять згідно італійському рецепту, тому найпершому, який з’явився в Неаполі. Краще приходити вранці або завчасно резервувати столик. Піцерія знаходиться на вулиці Szewska 44.

  1. IGGY. Піцерія з яскравим зовнішнім виглядом і вікнами майже до стелі. Чудове місце для зустрічі зі знайомими. Заклад має виняткове меню і щоденні смачні страви від кухаря. Kuźnicza 7-10.
  2. Ceski Bar. Бар, який знаходиться в підземеллі на вулиці Kiełbasniczej 2. Чеське атмосферне місце на перетині польських вулиць.

Я раджу абсолютно всім приїхати і відчути різдвяну атмосферу міста на ярмарці. У минулому році мені випала можливість відвідати одну з найбільших у Вероні, а два роки тому після різдвяних свят у Відні. Знаю точно, що ніде не випаде можливості скуштувати смажених каштанів, страв національної кухні просто неба. Навряд чи хтось запропонує вам глінтвейн і дозволить самому обрати складники і додати фруктів. Тому не вагайтеся, а купуйте квитки і приїжджайте :)

Залишилися питання? У TravelYourWay знають все про організацію бюджетних подорожей і готові вам допомогти! Пишіть на manager@travelyourway.com.ua, і наші менеджери обов'язково дадуть відповідь.

Хочете зануритися в різдвяну атмосферу Вроцлава? Тоді починайте планувати свою подорож прямо зараз! Якщо потрібна допомога — ми організуємо вашу ідеальну поїздку за дивами :)

теги: бюджетний відпочинок поради ідеї подорожей зимовий відпочинок Польща

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber