укр рус
Що слід знати при плануванні подорожі з авіакомпанією Ryanair?

Поява нових рейсів відомого європейського лоукосту викликала великий ажіотаж в новинах і соціальних мережах. І це логічно, адже перші квитки на прямі рейси з Києва та Львова коштують всього від 19,99 євро! Але що ж криється за такою низькою ціною? Чи комфортні такі польоти, наскільки легко подорожувати дешевими авіакомпаніями і на що варто звернути увагу при плануванні поїздки з Ryanair ми розповімо в цій статті.

Невеличка довідка: Ryanair — це ірландська авіакомпанія-лоукост, яка відома своїми неймовірно низькими цінами, вигідними акціями і частими розпродажами. Заснована в 1985 році. На сьогоднішній день здійснює близько 1800 рейсів на добу між 200 аеропортами в 34 країнах!
Займає 34-е місце в списку найнадійніших авіаперевізників світу за версією бюро JACDEC.

Наша компанія довгий час займається плануванням самостійних подорожей. Ми знаємо, як знайти і купити найвигідніші квитки і з радістю зробимо це для вас! Якщо у вас немає часу на відстеження і пошук вигідних пропозицій, звертайтеся до нас за комплексною організацією подорожі!

Прихід Ryanair в Україну

Офіційно про запуск нових рейсів з України було оголошено 15 березня 2017 р. Комерційний директор перевізника Девід О'Брайен на прес-конференції оголосив напрямки і повідомив, що польоти здійснюватимуться з 29 жовтня 2017 р. У продажу квитки доступні з 15 березня 2017 р.

Рейси з Києва (аеропорт Бориспіль):

Київ-Ейндховен (Нідерланди), 3 рази на тиждень
Київ-Манчестер (Англія), 3 рази на тиждень
Київ-Лондон (аеропорт Станстед, Англія), 5 разів на тиждень
Київ-Стокгольм (аеропорт Скавста, Швеція), 4 рази на тиждень

Рейси зі Львова (аеропорт ім. Данила Галицького):

Львів-Лондон (аеропорт Станстед, Англія)
Львів-Ейндховен (Нідерланди)
Львів-Берлін (Німеччина)
Львів-Вроцлав (Польща)
Львів-Меммінген (Німеччина)
Львів-Будапешт (Угорщина)
Львів-Краків (Польща)

Всі актуальні напрями авіакомпанії можна подивитися на спеціальній карті на офіційному сайті Ryanair.

Ryanair не єдина авіакомпанія, з якою можна бюджетно подорожувати по Європі. Якщо вам не підходять умови або рейси цього авіаперевізника, вивчіть «Список авіакомпаній, з якими літати вигідно і комфортно».

На що слід звернути увагу при плануванні подорожі з Ryanair

  1. Звертайте увагу на аеропорт, в який здійснюється рейс. Одним з мінусів авіакомпаній-лоукостів є приліт в неосновні або досить віддалені від міст аеропорти. Іноді ця відстань може становити більше ніж 150 км! Уважно вивчіть свій маршрут, знайдіть в інтернеті вартість трансферу і тільки тоді оцінюйте реальну економію. Цілком ймовірно, що «доїзд» до міста вам обійдеться значно дорожче квитка, на якому ви намагалися заощадити.
    Наша порада: порівнюйте ціни на різні рейси, орієнтуючись на вартість перельоту разом з трансфером до центру міста або необхідного вам району.

  2. Не обмежуйтеся рейсами тільки з України. Летіти в інші країни дуже вигідно навіть з сусідньої Польщі, яка має досить багато рейсів до багатьох європейських країн.
    Наша порада: якщо хочете літати дешево, не бійтеся пересадок і стиковок.
  3. Ryanair не здійснює стикувальних рейсів. Це означає, що всі авіарейси виконуються без урахування зручних за часом пересадок. Пошук дешевих маршрутів і стикувань лягає на ваші плечі. На жаль, відповідальність за запізнення рейсів або їх скасування теж залишається на вас. Ніякої компенсації за те, що ви запізнилися на літак іншої авіакомпанії, Ryanair не відшкодовує.
    Наша порада: якщо ви плануєте маршрут із пересадками, залишайте кілька годин (якщо це інший аеропорт, то краще і цілий день) для пересадки.
  4. Якщо у вас рейс з пересадками, враховуйте час для отримання та повторної реєстрації багажу. Навіть якщо обидва ваших рейси здійснюються однією авіакомпанією (в даному випадку Ryanair), в місці стиковки вам необхідно буде забирати багаж на багажній стрічці і заново його реєструвати.
    Наша порада: виділяйте достатньо часу для цієї процедури і враховуйте можливість виникнення непередбачених обставин, які не вирішуються за 5 хвилин.
  5. Звертайте увагу на початкову вартість квитка і ту, яка висвічується перед оплатою. Сервіс онлайн-придбання квитків буде автоматично пропонувати вам додаткові зручності: страхування, можливість вибору місця, додатковий багаж*, оренду авто і т. д. Чи є в цьому така необхідність, якщо ви намагаєтеся економити?
    Наша порада: уважно читайте все, що вам пропонують і вчасно знімайте галочки з непотрібних опцій. Також радимо ознайомитися з нашою статтею «Як скласти валізу: 9 корисних порад від досвідчених мандрівників», щоб не переплачувати збори за додатковий багаж.
    * якщо ви плануєте брати додатковий багаж, краще оформити цю опцію зараз, так як в аеропорту ціни будуть трохи вищі, ніж в інтернеті
  6. Реєструйтеся на рейс з дому. Безкоштовну реєстрацію Ryanair відкриває за 3 дні до вильоту. Це швидко, легко і не вимагає особливих зусиль. В аеропорту за аналогічну процедуру в день вильоту вам доведеться заплатити 45 євро*!
    * якщо ви зареєструвалися на рейс самостійно, але забули роздрукувати посадковий талон або його втратили, в аеропорту його можуть відновити за 15 євро
    Наша порада: не забудьте вчасно роздрукувати і взяти з собою посадкові талони (можливість друку припиняється за 2 години до вильоту!)

У цій статті ми зібрали найнеобхіднішу інформацію для польотів саме з перевізником Ryanair. Детальніше про інші авіакомпанії та тонкощі придбання дешевих квитків дивіться в наших спеціальних статтях «Як знайти дешевий авіаквиток», «60 порад про те, як заощаджувати під час подорожей по Європі», а також «65 кращих мобільних додатків для мандрівників».

Плануєте подорож до Європи? Звертайтеся до нас! Ми допоможемо заощадити і гроші, і ваш час :) Наша компанія займається комплексною організацією самостійних подорожей. Це означає, що ми складемо для вас індивідуальну програму, допоможемо підібрати квитки на літак, вибрати і забронювати проживання, а також проконсультуємо у будь-яких питаннях, пов'язаних з отриманням візи або інших документів для поїздки. Подорожуйте! А про все інше, подбаємо ми :)

теги: подорожі бюджетний відпочинок поради

Свіжі пости у блозі

Кращі пляжі в Хорватії для сімейного відпочинку
Що таке туристичний консьєрж?
5 онлайн-ресурсів для швидкого перетину кордону на авто
Як дістатися поїздом з Європи до України?
Як дістатися поїздом з України в Європу?
Португалія — країна, з берега якої ви обов’язково скажете «привіт» Америці
Амстердам — кольоровий калейдоскоп мрій
Захоплююча подорож Лазуровим узбережжям: магія Ніцци і розкіш Монте-Карло
Вікенд у Брюсселі: що подивитися і що спробувати в Бельгії
Угорська столиця — коктейль із нотою токайського вина і аристократизму. Відкриємо Будапешт разом?

Замовте подорож у нас.
Ми організуємо її швидко і недорого!

Замовити подорож
WhatsUp
Telegram
Viber